Αναλυτής προβλέπει αγορά ταύρων ως Bitcoin Futures Soar!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η διαφορά μεταξύ των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin και της τρέχουσας τιμής του στην αγορά, γνωστή ως βάση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin, έχει διευρυνθεί σημαντικά, φτάνοντας σε ύψη που δεν είχαν παρατηρηθεί από την άνοδο-ρεκόρ του κρυπτονομίσματος σε πάνω από 68.000 δολάρια στο δεύτερο μέρος του 2021.

Ο Luuk Strijers, ο εμπορικός διευθυντής της Deribit, αποκάλυψε ότι: “Επί του παρόντος, η βάση ταλαντεύεται μεταξύ 18% και 25% σε ετήσια βάση, ένα εύρος που είχε παρατηρηθεί προηγουμένως μόνο το έτος 2021”.

Επιπλέον, ο Strijers ανέλυσε πώς η αυξημένη ετησιοποιημένη βάση προσφέρει στους εμπόρους παραγώγων την ευκαιρία να εξασφαλίσουν σημαντικά κέρδη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ταυτόχρονης αγοράς bitcoin στην αγορά spot και της πώλησης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με ασφάλιστρο. Η στρατηγική αυτή έχει ως αποτέλεσμα ένα εγγυημένο κέρδος σε δολάρια κατά τη λήξη του συμβολαίου, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της τιμής του bitcoin.

Ο Strijers υπογράμμισε ότι η αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των τιμών spot και των προθεσμιακών συμβολαίων του bitcoin είναι ενδεικτική της ισχυρής δυναμικής της αγοράς, η οποία προωθείται από την πρόσφατη έγκριση των ETFs και τις προσδοκίες γύρω από το επικείμενο γεγονός της μείωσης του bitcoin κατά το ήμισυ.

“Το γεγονός ότι αυτή η απόδοση είναι τόσο απίστευτα υψηλή είναι ένας πολύ ανοδικός δείκτης και καθοδηγείται από το καθημερινό νέο χρήμα που εισρέει στο σύστημα εξαιτίας της έγκρισης του spot bitcoin ETF και του αναμενόμενου αντίκτυπου του bitcoin halving”.

δήλωσε.

Αναλογία δικαιωμάτων πώλησης-κλήσης Bitcoin

Στο πεδίο των δικαιωμάτων προαίρεσης bitcoin, ο Strijers επεσήμανε μια σημαντική κλίση προς τα δικαιώματα αγοράς έναντι των δικαιωμάτων πώλησης καθώς πλησιάζει η λήξη του Μαρτίου, γεγονός που σηματοδοτεί μια ανοδική προοπτική μεταξύ των εμπόρων.

“Συνολικά η αναλογία put-call για το bitcoin είναι τώρα 0,59, δηλαδή έξι puts για κάθε δέκα calls, ενώ προχωρώντας πιο μακριά, για τον Ιούνιο αυτό πέφτει στο 0,32. Έτσι, μόνο τρία puts για κάθε δέκα calls,”

εξήγησε ο Strijers.

Αυτή η στροφή προς τα δικαιώματα αγοράς, σε αντίθεση με τα puts, υποδηλώνει ότι επικρατεί αισιοδοξία μεταξύ των εμπόρων παραγώγων όσον αφορά τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών του bitcoin.

Μια αναλογία δικαιωμάτων πώλησης προς δικαιώματα αγοράς κάτω από τη μονάδα ερμηνεύεται γενικά ως ένδειξη ότι η δραστηριότητα δικαιωμάτων αγοράς ξεπερνά εκείνη των δικαιωμάτων πώλησης, υποδηλώνοντας ένα ανοδικό κλίμα στην αγορά. Οι έμποροι που αγοράζουν δικαιώματα αγοράς είναι συνήθως αισιόδοξοι για την κατεύθυνση της αγοράς, ενώ εκείνοι που αγοράζουν δικαιώματα πώλησης θεωρούνται πτωτικοί. Σύμφωνα με στοιχεία από το The Block, η Deribit κυριαρχεί επί του παρόντος στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης bitcoin, φιλοξενώντας περίπου το 90% του συνολικού ανοιχτού ενδιαφέροντος, με τη σημερινή αναλογία put-call να καταγράφεται στο 0,58.

Το Bitcoin υποχώρησε πρόσφατα από ένα νέο ιστορικό υψηλό που ξεπέρασε τα 73.000 δολάρια, το οποίο επιτεύχθηκε στις αρχές της Πέμπτης.

Αυτή η διόρθωση της τιμής τις τελευταίες 24 ώρες οδήγησε σε σημαντικό αριθμό ρευστοποιήσεων θέσεων long στα κεντρικά χρηματιστήρια, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα της μεταβλητότητας της αγοράς. Σύμφωνα με την CoinGlass, η κίνηση αυτή οδήγησε σε ρευστοποιήσεις θέσεων bitcoin αξίας άνω των 278 εκατ. δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος (225 εκατ. δολάρια) να αποτελείται από θέσεις long.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς