Whale-Led Bitcoin Surge Breaks $44K Barrier, Περισσότερα κέρδη μπροστά?

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Bitcoin (BTC) σημείωσε εντυπωσιακό ράλι την Τετάρτη, διασπώντας το όριο των 44.000 δολαρίων και φτάνοντας σε ένα νέο μέγιστο τεσσάρων εβδομάδων, ωθούμενο από μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης συσσώρευσης από τους κύριους κατόχους και της ανοδικής απόδοσης των αμερικανικών μετοχικών δεικτών.

Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα, γνωστό για την κυριαρχία του στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, εκτινάχθηκε από ένα προηγούμενο επίπεδο των 42.700 δολαρίων για να κορυφωθεί στα 44.300 δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο σημείο τιμής του από τις 12 Ιανουαρίου, λίγο μετά την εισαγωγή των spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή η άνοδος άνω του 2,5% μέσα σε ένα 24ωρο σηματοδότησε επίσης την αναζωπύρωση του ανοδικού κλίματος στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Εν τω μεταξύ, ο Ether (ETH) και άλλα κρυπτονομίσματα προσχώρησαν στην ανοδική πορεία, με τον Ether να σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο 2,3%, αν και ο Cardano (ADA) έμεινε ελαφρώς πίσω, καταγράφοντας μέτρια πτώση 0,4%.

Οι πληροφορίες των αναλυτών της Bitfinex νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έδειξαν ότι η αύξηση των πιέσεων πώλησης από τους ανθρακωρύχους ενδέχεται να συνέβαλε στην πρόσφατη καθοδική πίεση στις τιμές του BTC. Ωστόσο, οι τόνοι φάνηκε να αλλάζουν δραματικά, ενδεχομένως υπερκαλύπτοντας τους πωλητές, καθώς η BTC ξεκίνησε την ανοδική της άνοδο.

Ειδικότερα, ο γνωστός αναλυτής κρυπτογράφησης Ali Martinez υπογράμμισε την Τετάρτη τη σημαντική αύξηση της συσσώρευσης από τις φάλαινες του bitcoin, υποδεικνύοντας μια ανανεωμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων επενδυτών. Ο Martinez επικαλέστηκε στοιχεία από την Glassnode, αποκαλύπτοντας ότι ο αριθμός των πορτοφολιών bitcoin που κατέχουν πάνω από 1.000 BTC (που ισοδυναμούν με περίπου 44 εκατομμύρια δολάρια) εκτοξεύθηκε σε υψηλό πολλών μηνών, στα 73, τεκμηριώνοντας περαιτέρω την ανοδική δυναμική.

Η επικρατούσα αισιοδοξία στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές λειτούργησε ως πρόσθετος άνεμος για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως τα κρυπτονομίσματα, με τον S&P 500 να κλιμακώνεται σε υψηλό ρεκόρ, βασανιστικά κοντά στο ορόσημο των 5.000 μονάδων. Απηχώντας αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones πλησίασε στο ιστορικό του υψηλό, ενώ ο τεχνολογικά φορτωμένος Nasdaq Composite συνέχισε την ανοδική του πορεία προς το δικό του ιστορικό ζενίθ.
Επιπλέον, οι ανησυχίες γύρω από την οικονομική υγεία της New York Community Bancorp (NYCB) φάνηκε να διαλύονται, καθώς ο δανειστής εξέδωσε μια καθησυχαστική δήλωση που αφορούσε τις ανησυχίες για τη ρευστότητα και τη σταθερότητα των καταθέσεων μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Moody's.

Το Ethereum ηγείται του ράλι των Altcoin εν μέσω αισιοδοξίας για τα ETF

Ταυτόχρονα, το Ethereum (ETH) έδειξε την ανθεκτικότητά του, καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2.400 δολάρια εδώ και δύο εβδομάδες, ενισχυμένο από την ανανεωμένη αισιοδοξία γύρω από τα spot ETFs. Αξιοσημείωτες εξελίξεις προέκυψαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα, καθώς οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων Ark Invest και 21Shares παρουσίασαν τροποποιήσεις στην κοινή τους αίτηση, ευθυγραμμίζοντάς την περισσότερο με τα πρόσφατα εγκεκριμένα spot bitcoin ETFs, προλαβαίνοντας ενδεχομένως τα ρυθμιστικά εμπόδια.

Επιπλέον, η επικαιροποιημένη κατάθεση άφησε να εννοηθεί η προοπτική της τοποθέτησης ορισμένων από τα tokens του ταμείου για τη συγκέντρωση ανταμοιβών, τροφοδοτώντας περαιτέρω τον ενθουσιασμό των επενδυτών. Επιπλέον, τα tokens στο οικοσύστημα της Ethereum, όπως το MATIC της Polygon, το OPT της Optimism και το ARB της Arbitrum, σημείωσαν κέρδη που κυμαίνονταν από 2% έως 4%, ενώ το LDO του ρευστού πρωτοκόλλου στοιχηματισμού της Lido σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 5%, υπογραμμίζοντας το ευρύτερο ανοδικό κλίμα που διακατέχει την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς