Τι είναι το Play-to-Earn (P2E) στα κρυπτογραφικά τυχερά παιχνίδια;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Play-to-Earn (P2E) είναι ένας νέος τρόπος να απολαμβάνετε παιχνίδια όπου μπορείτε να κερδίσετε πραγματικά χρήματα αντί για πόντους. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι είναι το P2E, πώς λειτουργεί και γιατί αλλάζει τον τρόπο που παίζουμε.

Τι είναι το παιχνίδι Play to Earn (P2E);

Το P2E είναι ένα είδος παιχνιδιού όπου μπορείτε να κερδίσετε πραγματικές ανταμοιβές για το παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain για να δίνουν στους παίκτες ψηφιακά αντικείμενα που αξίζουν χρήματα, όχι μόνο στο παιχνίδι αλλά και στον πραγματικό κόσμο.

Αυτό διαφέρει από τα κανονικά παιχνίδια, όπου αυτά που αγοράζετε ή πετυχαίνετε στο παιχνίδι δεν έχουν καμία αξία εκτός αυτού. Με τα παιχνίδια P2E, η προσπάθεια και η δεξιότητα που καταβάλλετε στο παιχνίδι μπορεί να σας αποφέρει κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να πουλήσετε στην πραγματική ζωή.

Το να παίζεις για να κερδίζεις έχει αλλάξει πολύ το gaming, επειδή το να παίζεις παιχνίδια μπορεί να σου αποφέρει χρήματα. Πριν, οι άνθρωποι έπαιζαν παιχνίδια μόνο για διασκέδαση, αλλά τώρα μπορούν να παίζουν και να κερδίζουν ταυτόχρονα. Αυτό έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους παίκτες παντού.

Πώς λειτουργούν τα παιχνίδια Play-to-Earn;

Τα παιχνίδια Play-to-Earn επιτρέπουν στους παίκτες να κερδίζουν πραγματικά χρήματα ή να αποκτούν πολύτιμα ψηφιακά αντικείμενα απλά παίζοντας.

Πώς-λειτουργούν-τα-παιχνίδια-Play-to-Earn

Ακούστε πώς λειτουργούν:

1. Ξεκινάτε επιλέγοντας ένα παιχνίδι Play-to-Earn που σας ενδιαφέρει. Ορισμένα παιχνίδια είναι δωρεάν για να ξεκινήσετε, ενώ για άλλα μπορεί να απαιτείται η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ή ενός πακέτου εκκίνησης.

2. Καθώς παίζετε, θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε αντικείμενα όπως όπλα, πανοπλίες ή γη. Αυτά τα αντικείμενα είναι συχνά μάρκες ή κρυπτονομίσματα που μπορούν να διαπραγματεύονται σε διάφορες πλατφόρμες.

3. Τα αντικείμενα που κερδίζετε μπορούν συνήθως να ανταλλάσσονται εντός του παιχνιδιού, να πωλούνται σε άλλους παίκτες ή ακόμη και να ανταλλάσσονται σε αγορές κρυπτονομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βγάλετε χρήματα από τα αντικείμενα που κερδίζετε μέσω επιδέξιου παιχνιδιού ή έξυπνης διαπραγμάτευσης.

4. Σε πολλά παιχνίδια Play-to-Earn, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αποκτάτε είναι δικά σας για να τα ελέγχετε. Συχνά βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξασφαλισμένα και επαληθευμένα, δίνοντάς σας πραγματική ιδιοκτησία που δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί.

Τύποι παιχνιδιών Play-to-Earn (P2E)

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα είδη των παιχνιδιών P2E:

Τύποι-παιχνιδιών-Play-to-Earn

Παιχνίδια NFT

Τα NFT είναι ειδικά ψηφιακά αντικείμενα που μπορείτε να συλλέξετε σε βιντεοπαιχνίδια. Αυτά τα αντικείμενα περιλαμβάνουν ειδικούς χαρακτήρες, ρούχα ή κομμάτια γης. Μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα αντικείμενα παίζοντας το παιχνίδι ή αγοράζοντας και πουλώντας τα, μερικές φορές ακόμη και εκτός παιχνιδιού.

Axie Infinity

Ένα παράδειγμα παιχνιδιού NFT είναι το Axie Infinity, όπου οι παίκτες συλλέγουν, αναπαράγουν, μεγαλώνουν και πολεμούν φανταστικά πλάσματα που ονομάζονται Axies. Κάθε Axie είναι ένα NFT με διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνάμεις και μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί σε διάφορες αγορές.

Play-to-Earn-παιχνίδι-Axie-infinity

Το παιχνίδι έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω του μοντέλου play-to-earn, το οποίο επιτρέπει την απόκτηση κρυπτονομισμάτων μέσω του παιχνιδιού.

Παιχνίδια DeFi

Τα παιχνίδια DeFi συνδυάζουν το παιχνίδι με οικονομικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιούν blockchain για να επιτρέπουν στους παίκτες να κερδίζουν χρήματα στο παιχνίδι. Αυτά τα χρήματα μπορούν να αποθηκευτούν, να ανταλλαγούν ή να δαπανηθούν όπως τα πραγματικά χρήματα, αλλά όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού.

Aavegotchi

Το Aavegotchi είναι ένα παιχνίδι DeFi που συνδυάζει στοιχεία ενός παιχνιδιού τύπου Tamagotchi με χαρακτηριστικά DeFi. Οι παίκτες μπορούν να αγοράζουν και να φροντίζουν τα Aavegotchis, τα οποία είναι πλάσματα που μοιάζουν με φαντάσματα και αναπαριστώνται ως NFTs.

Aavegotchi-παιχνίδι-blockchain

Το παιχνίδι ενσωματώνει το ποντάρισμα, όπου οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν το νόμισμα του παιχνιδιού για να κερδίσουν τόκους και άλλα οικονομικά οφέλη.

Αγροτικά παιχνίδια

Farming σημαίνει να κάνεις τις ίδιες εργασίες ξανά και ξανά για να λάβεις ανταμοιβές. Οι παίκτες συλλέγουν χρήματα του παιχνιδιού ή αντικείμενα που μπορούν να ανταλλάξουν ή να πουλήσουν για να βγάλουν χρήματα.

Farmers World

Το Farmers World είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στην αλυσίδα μπλοκ, στο οποίο οι παίκτες καλλιεργούν γη, συγκομίζουν καλλιέργειες και εκτρέφουν ζώα. Εκτελώντας αυτές τις δραστηριότητες, οι παίκτες κερδίζουν περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού τα οποία μπορούν να ανταλλάξουν ή να πουλήσουν.

Παιχνίδι-Play-to-Earn-του-Farmers-World

Η επαναλαμβανόμενη φύση των εργασιών καλλιέργειας επιτρέπει σταθερές ευκαιρίες κέρδους στην οικονομία του παιχνιδιού.

Παιχνίδια συλλεκτικών καρτών

Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν τη συλλογή ψηφιακών καρτών ή αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός του παιχνιδιού ή να ανταλλαγούν στην αλυσίδα μπλοκ. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν χρήματα κερδίζοντας μάχες, τουρνουά ή απλά ανταλλάσσοντας τις κάρτες τους για υψηλότερη αξία.

Gods Unchained

Το Gods Unchained είναι ένα δημοφιλές συλλεκτικό παιχνίδι όπου οι παίκτες κατέχουν τις κάρτες τους ως NFTs. Μπορούν να δημιουργούν τράπουλες και να ανταγωνίζονται άλλους σε στρατηγικές μάχες.

Gods-Unchained-p2e-παιχνίδι

Κερδίζοντας αγώνες και τουρνουά μπορείτε να κερδίσετε στους παίκτες σπάνιες κάρτες και πακέτα, τα οποία μπορείτε να πουλήσετε με κέρδος.

Παιχνίδια Metaverse

Σε αυτά τα παιχνίδια, οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν συμμετέχοντας σε μια εικονική οικονομία. Μπορούν να αγοράζουν, να αναπτύσσουν και να πωλούν εικονική γη ή περιουσιακά στοιχεία, να συμμετέχουν σε εικονικές επιχειρήσεις ή να ολοκληρώνουν εργασίες και αποστολές για ανταμοιβές.

Decentraland

Το Decentraland είναι ένας εικονικός κόσμος όπου οι παίκτες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν εικονικά ακίνητα ως NFTs. Μέσα σε αυτό το metaverse, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν εμπειρίες, να φιλοξενούν εκδηλώσεις και να αναπτύσσουν τη γη τους για να αυξήσουν την αξία της.

Decentraland-nft-εταιρείες-τυχερών-παιχνιδιών

Το κρυπτονόμισμα MANA μέσα στο παιχνίδι κινεί την οικονομία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές.

Παιχνίδια ρόλων (RPG)

Οι παίκτες μπορούν να νικήσουν εχθρούς και να ολοκληρώσουν αποστολές για να κερδίσουν περιουσιακά στοιχεία ή νόμισμα εντός του παιχνιδιού. Αυτές οι ανταμοιβές μπορούν μερικές φορές να μετατραπούν σε χρήματα του πραγματικού κόσμου.

Six Dragons

Το The Six Dragons είναι ένα RPG ανοιχτού κόσμου όπου οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν, να πολεμήσουν τέρατα και να ολοκληρώσουν αποστολές. Τα αντικείμενα που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στο παιχνίδι είναι περιουσιακά στοιχεία βασισμένα στην αλυσίδα μπλοκ που μπορείτε να ανταλλάξετε.

Six-Dragons-Play-to-Earn-παιχνίδια

Το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να κερδίζουν πουλώντας χειροποίητα αντικείμενα ή σπάνια λάφυρα που βρίσκουν κατά τη διάρκεια των περιπετειών τους.

Παιχνίδια στρατηγικής

Στα παιχνίδια στρατηγικής P2E, αν είστε καλοί στις μάχες ή στο χειρισμό των πόρων, μπορείτε να κερδίσετε βραβεία που αξίζουν πραγματικά χρήματα.

League of Kingdoms

Το League of Kingdoms είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου οι παίκτες χτίζουν βασίλεια, σχηματίζουν συμμαχίες και μάχονται με άλλους.

League-of-Kingdoms-blockchain-παιχνίδι

Η γη στο παιχνίδι είναι tokenized, που σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να κατέχουν ένα κομμάτι του κόσμου του παιχνιδιού ως NFT και να κερδίζουν από τις δραστηριότητες στη γη τους, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής πόρων και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων στο παιχνίδι.

Περιστασιακά παιχνίδια

Ακόμη και απλά παιχνίδια όπως παζλ ή παιχνίδια τύπου arcade μπορούν να έχουν στοιχεία P2E. Πετυχαίνοντας υψηλή βαθμολογία ή ολοκληρώνοντας προκλήσεις, οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές.

Coin Hunt World

Το Coin Hunt World είναι ένα περιστασιακό παιχνίδι γρίφων που συνδυάζει στοιχεία geocaching και trivia. Οι παίκτες εξερευνούν τον πραγματικό κόσμο για να βρουν κλειδιά και να ξεκλειδώσουν θησαυροφυλάκια απαντώντας σε ερωτήσεις κουίζ.

Coin-Hunt-World-παιχνίδι

Οι επιτυχημένοι παίκτες κερδίζουν ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων, προσθέτοντας μια πτυχή Play-to-Earn σε μια περιστασιακή εμπειρία παιχνιδιού.

Πώς να ξεκινήσετε με το Play-to-Earn

Εάν ενδιαφέρεστε για τα παιχνίδια Play to Earn, παραθέτουμε έναν απλό οδηγό για να ξεκινήσετε:

 1. Κατανόηση της έννοιας

Μπορείτε να λάβετε ψηφιακές ανταμοιβές, όπως χρήματα παιχνιδιού, αντικείμενα ή μάρκες, απλά παίζοντας σε αυτά τα παιχνίδια. Συνήθως μπορείτε να τα πουλήσετε αυτά για πραγματικά χρήματα. Κερδίζετε αυτές τις ανταμοιβές κάνοντας πράγματα στο παιχνίδι, όπως τελειώνοντας εργασίες, κερδίζοντας μάχες ή ανεβαίνοντας επίπεδα.

 1. Παιχνίδια έρευνας

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα παιχνίδια P2E, το καθένα με τους δικούς του μοναδικούς μηχανισμούς και δυνατότητες κέρδους. Κάντε κάποια έρευνα για να βρείτε παιχνίδια που σας ενδιαφέρουν και έχουν καλή φήμη. Αναζητήστε κριτικές, σεμινάρια και φόρουμ για να αποφασίσετε ποια παιχνίδια αξίζουν τον χρόνο σας.

 1. Δημιουργήστε ένα ψηφιακό πορτοφόλι

Για να αποθηκεύσετε τα ψηφιακά σας κέρδη, θα χρειαστείτε ένα ψηφιακό πορτοφόλι συμβατό με το παιχνίδι που θα επιλέξετε. Αυτό το πορτοφόλι θα κρατάει το νόμισμα του παιχνιδιού σας και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

 1. Μάθετε τους κανόνες και τις στρατηγικές

Κάθε παιχνίδι P2E έχει τους δικούς του κανόνες και στρατηγικές. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς λειτουργεί το παιχνίδι. Παρακολουθήστε σεμινάρια, διαβάστε οδηγούς ή συμμετέχετε σε συζητήσεις της κοινότητας για να λάβετε συμβουλές από έμπειρους παίκτες.

 1. Ξεκινήστε να παίζετε και να κερδίζετε

Μόλις εξοικειωθείτε με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και έχετε έτοιμο το ψηφιακό σας πορτοφόλι, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να παίζετε. Απολαύστε το παιχνίδι και επικεντρωθείτε στην ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων που θα σας αποφέρουν ανταμοιβές.

 1. Εξαργυρώστε ή επανεπενδύστε

Η συλλογή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σας επιτρέπει να αποφασίσετε αν θα εξαργυρώσετε τα κέρδη σας ή θα τα επανεπενδύσετε στο παιχνίδι. Ορισμένοι παίκτες προτιμούν να πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία για πραγματικά χρήματα, ενώ άλλοι αγοράζουν αντικείμενα εντός του παιχνιδιού ή αναβαθμίζουν το παιχνίδι.

Μελέτη περίπτωσης: Axie Infinity

Στο παιχνίδι Axie Infinity play to earn μπορείτε να παίξετε και να φροντίσετε εικονικά κατοικίδια ζώα που ονομάζονται Axies. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα παίζοντας καλά και βοηθώντας στον κόσμο του παιχνιδιού. Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε, να εκπαιδεύσετε, να πολεμήσετε και να πουλήσετε αυτά τα Axies.

Το παιχνίδι Axie infinity free to play χρησιμοποιεί ένα ειδικό είδος τεχνολογίας που ονομάζεται blockchain για να παρακολουθεί ποιος κατέχει τι, και χρησιμοποιείτε ψηφιακά χρήματα για να αγοράζετε και να πουλάτε πράγματα στο παιχνίδι.

Μηχανική

 • Κάθε Axie είναι ένα μοναδικό ψηφιακό αντικείμενο που μπορείτε να αποκτήσετε, να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε.
 • Μπορείτε να βγάλετε χρήματα παίζοντας το παιχνίδι, είτε παλεύοντας με τα Axies σας, είτε αναπαράγοντας νέα, είτε πουλώντας τα σε άλλους παίκτες.
 • Το παιχνίδι χρησιμοποιεί blockchain για να κρατήσει τα πάντα ανοιχτά και ασφαλή, διασφαλίζοντας ότι όλα τα αντικείμενα και τα χρήματά σας στο παιχνίδι είναι ασφαλή και καταγεγραμμένα.

Οφέλη

 • Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν χρήματα παίζοντας το παιχνίδι, το οποίο προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
 • Οι παίκτες κατέχουν πραγματικά τα πράγματα που αποκτούν στο παιχνίδι, κάτι που διαφέρει από τον τρόπο λειτουργίας των περισσότερων παιχνιδιών.
 • Οι άνθρωποι που έχουν μάρκες AXS μπορούν να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού και τις αλλαγές που γίνονται.

Προκλήσεις

 • Για να ξεκινήσετε να παίζετε, πρέπει να αγοράσετε τρία Axies, το οποίο μπορεί να είναι πολύ ακριβό για μερικούς ανθρώπους.
 • Οι τιμές των πραγμάτων στο παιχνίδι μπορεί να αλλάξουν πολύ και γρήγορα.
 • Η χρήση ψηφιακών χρημάτων και μοναδικών αντικειμένων του παιχνιδιού μπορεί να προκαλέσει νομικά ζητήματα σε ορισμένα μέρη.

Επιπτώσεις για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών

Ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών αλλάζει πολύ εξαιτίας νέων παιχνιδιών όπως το Axie Infinity που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain. Αυτά τα παιχνίδια αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται οι παίκτες και τον τρόπο με τον οποίο κερδίζονται χρήματα στα τυχερά παιχνίδια:

 • Παιχνίδια όπως το Axie Infinity αλλάζουν τον κλάδο των παιχνιδιών χρησιμοποιώντας ένα αποκεντρωμένο σύστημα, το οποίο είναι διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα παιχνίδια.
 • Αυτά τα παιχνίδια επιτρέπουν στους παίκτες να κερδίζουν χρήματα και να χρησιμοποιούν μάρκες εντός του παιχνιδιού, γεγονός που οδηγεί σε νέους τρόπους για τους κατασκευαστές παιχνιδιών να κερδίζουν χρήματα.
 • Οι παίκτες σε αυτά τα παιχνίδια εμπλέκονται πραγματικά, όχι μόνο παίζοντας το παιχνίδι αλλά και βοηθώντας στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ίδιο το παιχνίδι.

Τελικές σκέψεις για το παιχνίδι Play-to-Earn

Το μοντέλο παιχνιδιού Play-to-Earn αλλάζει τον τρόπο που παίζουμε παιχνίδια. Συνδυάζει τη διασκέδαση με την ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα. Σε παιχνίδια όπως το Axie Infinity, η αλυσίδα μπλοκ επιτρέπει στους παίκτες όχι μόνο να παίζουν αλλά και να συναλλάσσονται και να κερδίζουν μέσα σε αυτά τα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια P2E είναι ξεχωριστά επειδή προσφέρουν κάτι περισσότερο από έναν απλό τρόπο να περνάει η ώρα. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν έναν τρόπο για να κερδίσετε χρήματα. Αυτό προσελκύει περισσότερους ανθρώπους και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τα κρυπτογραφικά παιχνίδια.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς λειτουργεί ένα παιχνίδι Play-to-Earn;

Τα παιχνίδια «Παίξε για να κερδίσεις» σας επιτρέπουν να κερδίζετε ψηφιακά αντικείμενα ή διαδικτυακά χρήματα ενώ παίζετε. Παίρνετε αυτές τις ανταμοιβές για να τα πάτε καλά στο παιχνίδι. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ανταλλάξετε ή να τα πουλήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αξίζουν πραγματικά χρήματα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Free-to-Play και του Play-to-Earn;

Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια Free-to-Play (F2P) χωρίς να ξοδέψετε αρχικά χρήματα. Αλλά αυτά τα παιχνίδια μπορεί να σας προσφέρουν πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε ενώ παίζετε. Τα παιχνίδια play-to-Earn είναι διαφορετικά. Σας δίνουν ανταμοιβές που αξίζουν πραγματικά χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μόνο παίζοντας αυτά τα παιχνίδια.

Είναι τα παιχνίδια κρυπτογράφησης Play-to-Earn κερδοφόρα;

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με τα παιχνίδια κρυπτογράφησης Play-to-Earn. Το πόσα κερδίζετε εξαρτάται από το παιχνίδι, την αξία των αντικειμένων στο παιχνίδι και από το πόσο χρόνο και δεξιότητα διαθέτετε.

Ποιο είναι το πιο κερδοφόρο παιχνίδι Play-to-Earn;

Παιχνίδια όπως το «Axie Infinity» ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα. Αλλά είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να βρείτε ποιο παιχνίδι προσφέρει αυτή τη στιγμή τις καλύτερες δυνατότητες κέρδους.

Είναι δυνατόν να αποκτήσει κανείς σταθερό εισόδημα από τα παιχνίδια P2E;

Ενώ ορισμένοι παίκτες μπορεί να επιτύχουν ένα σταθερό εισόδημα από τα παιχνίδια P2E, δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Η αγορά των περιουσιακών στοιχείων εντός παιχνιδιού μπορεί να είναι ασταθής και τα κέρδη μπορεί να παρουσιάζουν διακυμάνσεις.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς