SEC Greenlights Και τα 11 Spot Bitcoin ETFs – Μια αλλαγή παιχνιδιού για τους επενδυτές κρυπτογράφησης!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) χορήγησε έγκριση σε 11 Spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs), σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία Bitcoin. Η κίνηση αυτή ανοίγει δρόμους τόσο για τους θεσμικούς όσο και για τους ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο ψηφιακό σπάνιο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο χωρίς την ανάγκη άμεσης ιδιοκτησίας, διακρίνοντας το Bitcoin από άλλα altcoins.

Το Spot Bitcoin ETF κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του

Μεταξύ των ETFs που έλαβαν πράσινο φως είναι προσφορές από καθιερωμένες οντότητες όπως οι BlackRock, Grayscale, Bitwise και Hashdex, καθώς και άλλες όπως οι ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie και Franklin Templeton. Αυτό το ποικιλόμορφο σύνολο εγκρίσεων αντανακλά την αυξανόμενη αποδοχή και το ενδιαφέρον για την ενσωμάτωση των επενδύσεων Bitcoin στις κύριες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ξεχωρίζοντας από τα προηγουμένως εγκεκριμένα Bitcoin futures ETFs, αυτά τα Spot Bitcoin ETFs κατέχουν το πραγματικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο αντί για συμβόλαια παραγώγων που συνδέονται με αυτό. Αυτή η στρατηγική κίνηση θεωρείται ως απάντηση στο εξελισσόμενο τοπίο, παρέχοντας στους επενδυτές μια πιο άμεση και ρυθμιζόμενη οδό πρόσβασης στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Βασικές δικαστικές αποφάσεις ωθούν την SEC να αλλάξει τη θέση της

Η απόφαση της SEC ακολουθεί μια σημαντική δικαστική απόφαση τον Αύγουστο του 2023 που ανέτρεψε την απόρριψη από την SEC της αίτησης της Grayscale να μετατρέψει το Grayscale Bitcoin Trust σε Spot Bitcoin ETF. Όπως υπαινίχθηκε ο Gary Gensler, ο πρόεδρος της SEC, αυτό το νομικό προηγούμενο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να υποχρεωθεί η SEC να επανεκτιμήσει τη στάση της σχετικά με τα Spot Bitcoin ETFs.

Η SEC ψήφισε πρόσφατα σχετικά με την έγκριση ενός Bitcoin ETF, με τον Gary Gensler να δίνει την εγκριτική του ψήφο. Η σημαίνουσα στάση του Gensler ως προέδρου της SEC σηματοδοτεί πιθανές αλλαγές στους κανονισμούς για τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Οι επενδυτές μπορούν πλέον να προσβλέπουν σε πιο εύκολη πρόσβαση στις κινήσεις των τιμών του Bitcoin μέσω των μεριδίων ETF, εξαλείφοντας την ανάγκη για άμεση ιδιοκτησία ή ανησυχίες σχετικά με την αυτοεποπτεία. Αυτό είναι έτοιμο να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα επενδυτών, από θεσμικούς φορείς έως πελάτες λιανικής, επιτρέποντας τη συμμετοχή τους στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μέσω συμβατικών χρηματιστηριακών λογαριασμών.

Η διαδικασία έγκρισης των ETF περιλάμβανε ενδελεχή εξέταση των αιτήσεων από διάφορες εταιρείες, καθεμία από τις οποίες γνωστοποιούσε τις αντίστοιχες αμοιβές της για τη διαχείριση των ETF Bitcoin. Ειδικότερα, η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, προτίθεται να εφαρμόσει αμοιβή 0,2% έως ότου το αμοιβαίο κεφάλαιο συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM). Αμέσως μετά, η Bitwise και η Ark 21Shares προτείνουν αμοιβές 0,24% και 0,25%, αντίστοιχα. Η Grayscale κατέχει επί του παρόντος το υψηλότερο ποσοστό αμοιβής με 1,5%.

Η έναρξη των δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης

Έχοντας ξεπεράσει το ρυθμιστικό εμπόδιο, η προσοχή στρέφεται τώρα στην έναρξη των συναλλαγών για αυτά τα ETF. Οι αναλυτές προβλέπουν σημαντικές εισροές στα Spot Bitcoin ETFs, με εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024 έως πιθανές εισροές 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο έτος.

Το πράσινο φως για τα Spot Bitcoin ETFs αντιπροσωπεύει ένα πολυαναμενόμενο επίτευγμα για τη βιομηχανία Bitcoin, εισάγοντας νέα νομιμότητα και βελτιωμένη προσβασιμότητα στην αγορά. Με την εισαγωγή αυτών των ETFs στο χρηματοπιστωτικό τοπίο των ΗΠΑ, σηματοδοτείται μια κρίσιμη καμπή για την ενσωμάτωση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στα κύρια επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Οι επενδυτές και οι λάτρεις του κλάδου θα παρατηρήσουν με προσοχή τις επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων στο ευρύτερο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς