BlackRock + Elite της Wall Street: Η νέα εποχή του Bitcoin ETF!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Στις 5 Απριλίου, η BlackRock, μια παγκόσμια δύναμη διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, προέβη σε μια σημαντική ενημέρωση του ενημερωτικού δελτίου της για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin, ανακοινώνοντας τη συμπερίληψη πέντε σημαντικών ιδρυμάτων της Wall Street ως νέων εξουσιοδοτημένων συμμετεχόντων στο εγχείρημα.

Αυτές οι νέες προσθήκες στον κατάλογο των συμμετεχόντων του ETF είναι οι ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs και UBS Securities. Η ενημέρωση αυτή επισημοποιήθηκε μέσω τροποποίησης της δήλωσης καταχώρισης S-1 της BlackRock που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Στο ETF είχαν ήδη συμμετάσχει και άλλα εξέχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι JPMorgan Securities, Jane Street Capital, Macquarie Capital και Virtu Americas, γεγονός που αναδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον και την ποικιλομορφία μεταξύ των χρηματοπιστωτικών οντοτήτων που συμμετέχουν σε αυτό το καινοτόμο χρηματοπιστωτικό προϊόν.

Ο ρόλος των εξουσιοδοτημένων συμμετεχόντων στο πλαίσιο του Bitcoin ETF είναι υψίστης σημασίας. Οι εν λόγω συμμετέχοντες είναι προικισμένοι με τη δυνατότητα να δημιουργούν και να εξαγοράζουν μερίδια ETF. Η διαδικασία αυτή είναι αναπόσπαστο μέρος της λειτουργικής δυναμικής του ETF, που περιλαμβάνει την ανταλλαγή των μεριδίων ETF με ένα καλάθι τίτλων που αντικατοπτρίζει τις συμμετοχές του ETF ή με μετρητά, εξασφαλίζοντας τη ρευστότητα και τη σταθερότητα της αγοράς.

Ο Eric Balchunas, έμπειρος αναλυτής του Bloomberg, ερμηνεύει τη συμπερίληψη αυτών των νέων, σημαντικών παικτών ως ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντός τους για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Υποδηλώνει επίσης μια νέα προθυμία μεταξύ αυτών των χρηματοπιστωτικών κολοσσών να συνδεθούν δημοσίως με τέτοια καινοτόμα και δυνητικά κερδοφόρα εγχειρήματα.

Για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που σχετίζονται με τη χειραγώγηση της αγοράς, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ταχθεί υπέρ ενός μηχανισμού δημιουργίας και εξαγοράς μετρητών για τα Bitcoin ETF. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μοντέλο σε είδος, το οποίο περιλαμβάνει τον άμεσο χειρισμό των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων από τους συμμετέχοντες στην αγορά, αυτή η προσέγγιση με βάση τα μετρητά έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τις πιθανές χειραγωγήσεις των ενδοημερήσιων τιμών.

Αυτό το προληπτικό μέτρο, που αρχικά προτάθηκε από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως η Hashdex, έχει έκτοτε υιοθετηθεί από άλλους κορυφαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των τιτάνων του κλάδου όπως η BlackRock, η ARK Invest και η Grayscale, στις κανονιστικές τους καταθέσεις.

Η συναλλακτική δραστηριότητα για τα Bitcoin ETFs σημείωσε σημαντική άνοδο τον Μάρτιο, με τον όγκο συναλλαγών να φτάνει το εντυπωσιακό ποσό των 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, παρά την άνοδο αυτή, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση για αυτό το καινοτόμο χρηματοοικονομικό προϊόν μπορεί να σταθεροποιείται. Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock παραμένει κυρίαρχη δύναμη όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών και τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε αυτόν τον χώρο.

Την 1η Απριλίου, τα περιουσιακά στοιχεία του IBIT ανέρχονταν σε 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας το πακέτο μπροστά από ανταγωνιστές όπως η Grayscale και η Fidelity, σύμφωνα με τις πληροφορίες της BitMEX Research. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της BlackRock στη διαμόρφωση της αναπτυσσόμενης αγοράς για τα Bitcoin ETFs.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς