Σε Σεπτέμβριο 2024: Απώλεια $120M σε Επιθέσεις Κρυπτονομισμάτων

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Στο Σεπτέμβριο, οι επιθέσεις σε κρυπτονομίσματα οδήγησαν σε απώλειες που ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αποτελεί τη δεύτερη χαμηλότερη μηνιαία απώλεια λόγω επιθέσεων το 2024, με μόνο τον Απρίλιο να παρουσιάζει λιγότερες απώλειες. Παρά τη μείωση, αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν την συνεχιζόμενη ευπάθεια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Οι κεντρικοί ανταλλακτήρες παραμένουν συχνά στόχοι για τους χάκερ, συμβάλλοντας σε σημαντικές απώλειες μήνα με τη μήνα. Το Σεπτέμβριο, δύο ανταλλακτήρες—BingX και Indodax—είχαν υπευθυνότητα για πάνω από το μισό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων ζημιών.

Η εταιρεία ασφάλειας blockchain Peckshield ανέφερε ότι συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 επιθέσεις το Σεπτέμβριο, συμβάλλοντας στις απώλειες των 120,23 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα περιστατικά τονίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με τους κεντρικούς ανταλλακτήρες, οι οποίοι συχνά διαθέτουν ασθενέστερα μέτρα ασφαλείας σε σύγκριση με τις αποκεντρωμένες πλατφόρμες.

Οι Κεντρικοί Ανταλλακτήρες Συνεχίζουν να Διατρέχουν Κίνδυνο

Ωστόσο, υπήρξε σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Το Σεπτέμβριο σημείωσε μια σημαντική πτώση κατά 61,7% στις απώλειες από επιθέσεις, σε σύγκριση με τα τεράστια 314 εκατομμύρια δολάρια ζημιών του προηγούμενου μήνα. Η BingX σημείωσε τη μεγαλύτερη απώλεια το Σεπτέμβριο, αναφέροντας 44 εκατομμύρια δολάρια κλεμμένα στην επίθεση. Η Indodax υπέστη επίσης σοβαρές απώλειες, χάνοντας 21 εκατομμύρια δολάρια σε χάκερ κατά την ίδια περίοδο.

Οι πλατφόρμες αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών (DeFi) δεν ήταν επίσης απαρασάγητες από επιθέσεις. Το Penpie, ένα πρωτόκολλο DeFi, δέχθηκε μια μεγάλη εκμετάλλευση που οδήγησε σε απώλειες 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλες γνωστές επιθέσεις DeFi το Σεπτέμβριο περιλάμβαναν το Delta Prime, που έχασε 6 εκατομμύρια δολάρια, τον πάροχο δεδομένων πληθωρισμού Truflation, που αντιμετώπισε μια επίθεση αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων, και το πρωτόκολλο crypto liquid restaking Bedrock, που έχασε 2 εκατομμύρια δολάρια σε μια κυβερνοεπίθεση.

Υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις μερικής ανάκαμψης από αυτές τις επιθέσεις. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Shezmu, η οποία αρχικά έχασε 5 εκατομμύρια δολάρια σε παραβίαση, μπόρεσε να διαπραγματευτεί με τον χάκερ μέσω επικοινωνιών onchain και να ανακτήσει ένα μέρος των κλεμμένων κεφαλαίων. Επιπλέον, το Telegram bot Banana Gun, που υπέστη επίθεση αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάφερε να επιστρέψει χρήματα στους επηρεαζόμενους traders, παρέχοντας κάποια ανακούφιση στους πληγέντες.

Η WazirX Επλήγη από τη Μεγαλύτερη Επίθεση Κρυπτονομισμάτων του 2024

Το ινδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων WazirX παραμένει το μεγαλύτερο θύμα μιας επίθεσης κρυπτονομισμάτων το 2024. Στις 18 Ιουλίου, το ανταλλακτήριο έχασε εκπληκτικά 235 εκατομμύρια δολάρια μετά η πορτοφόλια Safe Multisig στο blockchain Ethereum να παραβιάστηκε.

Μετά την επίθεση, η WazirX παύσε όλες τις αναλήψεις κρυπτονομισμάτων και μετρητών ενώ διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα για να εκτιμήσει τη ζημιά. Τρεις μήνες αργότερα, το ανταλλακτήριο δεν έχει ακόμα παράσχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποζημίωση των επηρεαζόμενων χρηστών, αφήνοντας πολλούς στο άγνωστο σχετικά με τα χαμένα κεφάλαιά τους.

Το-ινδικό-ανταλλακτήριο-κρυπτονομισμάτων-WazirX-έχασε-$235M

Σε μια επιπλέον επιπλοκή, ο ανταγωνιστικός ανταλλακτήριο CoinSwitch έχει προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της WazirX, επιδιώκοντας την ανάκτηση του 2% των περιουσιακών της στοιχείων, αξίας περίπου 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ η WazirX εργάζεται για τις προσπάθειες ανάκτησης κεφαλαίων, πρόσφατα αποκάλυψε ότι το 43% των κεφαλαίων των πελατών έχουν μόνιμα χαθεί, σηματοδοτώντας μια σκοτεινή προοπτική για πολλούς χρήστες που εξακολουθούν να περιμένουν αποζημίωση. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει τους συνεχιζόμενους κινδύνους στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ιδιαίτερα όταν τα ανταλλακτήρια αποτυγχάνουν να προστατεύσουν επαρκώς τα περιουσιακά τους στοιχεία και τους χρήστες από πολύπλοκες κυβερνοεπιθέσεις.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς