MicroStrategy Σχεδιάζει να Συγκεντρώσει $700 εκατ. για Περισσότερα Bitcoin

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο ιδρυτής της MicroStrategy, Michael Saylor, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την τρίτη έκδοση χρέους για το έτος. Αυτή τη φορά, στοχεύουν να συγκεντρώσουν 700 εκατ. δολάρια μέσω της έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων.

Το συνολικό ποσό περιλαμβάνει την επιλογή προσθήκης επιπλέον 105 εκατ. δολαρίων σε ομόλογα, τα οποία θα λήξουν τον Σεπτέμβριο του 2028. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στην εταιρεία να αποκτήσει επιπλέον κεφάλαια εάν χρειαστεί, προσφέροντας στους επενδυτές τη δυνατότητα να μετατρέψουν το χρέος τους σε μετοχές αργότερα.

Αγορά Περισσότερων Bitcoin

Η MicroStrategy δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από αυτή την έκδοση κυρίως για την αποπληρωμή υφιστάμενων χρεών. Συγκεκριμένα, σχεδιάζουν να ανακτήσουν 500 εκατ. δολάρια σε εκκρεμή ομόλογα.

Πέρα από την αποπληρωμή χρεών, η εταιρεία έχει σαφή στρατηγική να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των εσόδων αυτής της έκδοσης για την απόκτηση περισσότερων Bitcoin. Επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στη στρατηγική τους για Bitcoin, αναφέροντας ότι οποιαδήποτε υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν για την αγορά περισσότερων Bitcoin και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζεται με τη μακροπρόθεσμη προσέγγισή τους να επενδύουν σημαντικά σε Bitcoin ως μέρος της στρατηγικής τους για τα εταιρικά αποθέματα.

Ο Fried Thiel, διευθύνων σύμβουλος της Marathon Digital Holdings, σχολίασε αυτή την ανακοίνωση λέγοντας, “Λοιπόν, αυτό σημαίνει 12,500 BTC λιγότερα για όλους εμάς να αποκτήσουμε…”

Η παρατήρησή του υποδηλώνει ότι η επιθετική απόκτηση Bitcoin από την MicroStrategy μειώνει την διαθέσιμη προσφορά για άλλους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, ο γνωστός κριτικός του Bitcoin, Peter Schiff, αντέτεινε, “Όχι ξανά,” εκφράζοντας την επιφυλακτικότητά του. Ρώτησε περαιτέρω, “Τι συμβαίνει όταν η MSTR είναι ο μόνος αγοραστής που έχει απομείνει;” υπονοώντας ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο χρέος μπορεί να εκδώσει η MicroStrategy για να διατηρήσει τη στρατηγική της. Το σχόλιο του Schiff εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα αυτής της προσέγγισης εάν οι συνθήκες της αγοράς αλλάξουν.

Σε αυτή την έκδοση χρέους, η MicroStrategy θα ανακτήσει τα ομόλογα που έχουν ασφάλεια, απελευθερώνοντας περίπου 69,080 BTC που κατέχονται ως εγγύηση. Αυτή η κίνηση θα απελευθερώσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, παρέχοντας στην εταιρεία περισσότερη ευελιξία στη διαχείριση των αποθεμάτων Bitcoin της.

Τα μετατρέψιμα ομόλογα, που χρησιμοποιεί η MicroStrategy, είναι ένα είδος χρεωστικού τίτλου. Μπορούν να μετατραπούν σε συγκεκριμένο ποσό μετοχών της εκδότριας εταιρείας υπό συγκεκριμένες συνθήκες κατά τη διάρκεια της ζωής του ομολόγου. Είναι γνωστά ως “ανώτερα” υποχρεώσεις διότι έχουν προτεραιότητα σε σχέση με άλλους τύπους χρέους σε περίπτωση πτώχευσης.

Αυτή είναι η τρίτη έκδοση χρέους της MicroStrategy το 2024. Η εταιρεία έχει ενεργά συγκεντρώσει κεφάλαια φέτος, εξασφαλίζοντας περίπου 700 εκατ. δολάρια σε παρόμοια έκδοση τον Μάρτιο και άλλα 500 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο.

Τα Αποθέματα Bitcoin της MicroStrategy

Μέσω αυτών των εκδόσεων, η εταιρεία έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα Bitcoin της. Αυτή τη στιγμή, η MicroStrategy κατέχει 244,800 BTC, που εκτιμάται σε περίπου 14.24 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Η τελευταία τους αγορά, που ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, περιλάμβανε την απόκτηση 18,300 BTC αξίας περίπου 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα-Αποθέματα-Bitcoin-της-MicroStrategy

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Saylor Tracker, η MicroStrategy έχει μέση τιμή κόστους 38,781 δολάρια ανά Bitcoin. Αυτή η μέση τιμή τους δίνει συνολικό μη πραγματοποιηθέν κέρδος περίπου 50% σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό τους Bitcoin, υποδεικνύοντας σημαντική κερδοφορία στις επενδύσεις τους.

Ωστόσο, παρά τη δυναμική δέσμευση της εταιρείας στο Bitcoin, οι μετοχές της MicroStrategy (MSTR) υπήρξαν πρόσφατα σε πτώση. Έπεσαν κατά 4.9% τη Δευτέρα, κλείνοντας στα 134.50 δολάρια, σύμφωνα με το Google Finance.

Η απόδοση των μετοχών της MicroStrategy έχει κατά μεγάλο μέρος ακολουθήσει τις κινήσεις της τιμής του Bitcoin. Οι μετοχές έφτασαν σε υψηλό τον Μάρτιο, αλλά από τότε έχουν υποχωρήσει κατά 30%. Ομοίως, το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή κατά 21.3% χαμηλότερα από το υψηλό του Μαρτίου, αντικατοπτρίζοντας την υψηλή συσχέτιση μεταξύ της τύχης της εταιρείας και της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς