Κρυπτονόμισμα έτοιμο να επηρεάσει για πρώτη φορά τις εκλογές στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει έρευνα

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τα κρυπτονομίσματα φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών επενδυτών σε κρυπτονόμισμα εκφράζει ανησυχία για το πώς οι υποψήφιοι σκοπεύουν να ρυθμίσουν τη ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Αυτό το ζήτημα καθίσταται παράγοντας αποφασιστικής σημασίας για πολλούς ψηφοφόρους.

Έκθεση της Gemini, ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τους δίδυμους Winklevoss, δείχνει ότι η πλειονότητα των Αμερικανών κατόχων κρυπτονομισμάτων θα λάβει υπόψη τις θέσεις των υποψηφίων για τη ρύθμιση του κρυπτονομίσματος κατά την ψήφο τους στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η έκθεση “Global State of Crypto” της Gemini, που δημοσιεύθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2024, εξέτασε 6.000 ενήλικες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Σιγκαπούρης και της Τουρκίας. Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά μεταξύ 23 Μαΐου και 28 Ιουνίου 2024.

73% των Αμερικανών κατόχων κρυπτονομισμάτων θα εξετάσουν την ατζέντα ενός υποψηφίου για το κρυπτονόμισμα

Σύμφωνα με την έκθεση της Gemini, το 73% των Αμερικανών ερωτηθέντων που κατέχουν κρυπτονόμισμα δήλωσαν ότι η στάση ενός υποψηφίου για τη ρύθμιση του κρυπτονομίσματος θα επηρεάσει την απόφασή τους για ψήφο. Από αυτούς, το 37% δήλωσε ότι αυτό θα έχει “σημαντική επίδραση” στον τρόπο που θα ψηφίσουν.

επίδραση-της-θέσης-ενός-υποψηφίου-σχετικά-με-τη-ρύθμιση-των-κρυπτονομισμάτων-στα-αποτελέσματα-της-ψηφοφορίας

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η ρύθμιση του κρυπτονομίσματος γίνεται κεντρικό ζήτημα στην πολιτική των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, η πολιτική για το κρυπτονόμισμα αποτελεί βασικό θέμα σε μια προεδρική εκλογική καμπάνια. Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει το πόσο βαθιά έχουν ενσωματωθεί τα κρυπτονομίσματα στις χρηματοοικονομικές και πολιτικές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι ανησυχίες για τη ρύθμιση αποθαρρύνουν παλιούς και μη κατόχους κρυπτονομισμάτων

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης είναι ότι οι Αμερικανοί επενδυτές σε κρυπτονόμισμα ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την αβεβαιότητα της ρύθμισης. Αυτή η αβεβαιότητα θεωρείται αυξανόμενος φραγμός για την επένδυση σε ψηφιακά νομίσματα.

Το 2024, το 38% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι τα ρυθμιστικά ζητήματα είναι σημαντικό εμπόδιο για την είσοδο στην αγορά κρυπτονομισμάτων, σε σύγκριση με το 28% που εξέφρασε την ίδια ανησυχία το 2022. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι καθώς το κρυπτονόμισμα γίνεται πιο mainstream, τα ερωτήματα σχετικά με την ρύθμισή του είναι στο επίκεντρο για πολλούς δυνητικούς επενδυτές.

οι-επενδυτές-κρυπτογράφησης-ανησυχούν-για-τη-ρυθμιστική-αβεβαιότητα

Παρά τις ανησυχίες για τη ρύθμιση, περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες εμπλέκονται στα κρυπτονομίσματα. Το ποσοστό των ερωτηθέντων χωρίς έκθεση στο κρυπτονόμισμα έχει μειωθεί από το 75% το 2022 στο 65% το 2024. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των τωρινών κατόχων κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε ελαφρώς, από 20% σε 21% την ίδια περίοδο.

Πιθανώς πιο σημαντικό είναι ότι το ποσοστό των πρώην κατόχων κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε απότομα, από 5% το 2022 σε 14% το 2024. Αυτό δείχνει ότι ενώ κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πούλησαν τα αποθέματά τους, εξακολουθούν να έχουν εμπειρία με το κρυπτονόμισμα.

ιδιοκτησία-κρυπτογράφησης-ανά-χώρα

Από την άλλη πλευρά, άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών ενηλίκων που χρησιμοποιούν κρυπτονόμισμα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομίας και Λήψης Αποφάσεων των Νοικοκυριών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μόνο το 7% των Αμερικανών ενηλίκων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν κρυπτονόμισμα το 2023.

Αυτό αποτελεί μια αξιοσημείωτη μείωση από το 10% το 2022 και το 12% το 2021. Αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ενώ το ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα παραμένει ισχυρό, ενδέχεται να υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που απομακρύνεται από τη χρήση του άμεσα, πιθανώς λόγω ανησυχιών για τη μεταβλητότητα ή ασαφείς κανονισμούς.

Συνοψίζοντας, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, η στάση των υποψηφίων για τη ρύθμιση του κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που είναι ήδη επενδυτές σε ψηφιακά νομίσματα.

Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη ρύθμιση και την αυξανόμενη εμπλοκή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αυτό το ζήτημα αναμένεται να παραμείνει στο προσκήνιο της πολιτικής συζήτησης για το άμεσο μέλλον.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς