Bitcoin και Ether Υποχωρούν Καθώς οι Αγορές Αντιμετωπίζουν Απογοητευτικά Στοιχεία από τις ΗΠΑ

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Bitcoin και Ether παραμένουν κάτω από κρίσιμα επίπεδα τιμών μετά από μια πτώση το Σαββατοκύριακο, η οποία ακολούθησε την ανακοίνωση απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Η καθοδική πορεία ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα (NFP) στις ΗΠΑ. Αυτά τα στοιχεία είναι κρίσιμοι δείκτες για την απασχόληση, τον πληθωρισμό και τη γενική οικονομική υγεία στις ΗΠΑ. Η αναφορά έδειξε ότι προστέθηκαν 142.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, λιγότερες από την αναμενόμενη αγορά των 160.000 θέσεων.

«Για να δούμε υψηλότερες τιμές κρυπτονομισμάτων, χρειαζόμασταν σχεδόν τέλεια αποτελέσματα από τα δεδομένα NFP,» δήλωσε ο Augustine Fan, Επικεφαλής Ανάλυσης στο SOFA.org. «Δυστυχώς, λάβαμε ένα από τα χειρότερα δυνατά σενάρια. Αυτό προκάλεσε μια επανεκτίμηση της διάθεσης κινδύνου, η οποία οδήγησε σε πτώση των τιμών του Bitcoin και του Ether.»

Ο Fan πρόσθεσε ότι οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ επιβραδύνεται, φτάνοντας στο πιο αδύναμο σημείο της εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Προειδοποίησε ότι μια ύφεση φαίνεται πλέον πιο πιθανή από ότι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η αξία του Bitcoin έπεσε μέχρι τα 52.850 δολάρια, ενώ το Ether βυθίστηκε προσωρινά στα 2.160 δολάρια την Παρασκευή.

Η-αξία-του-Bitcoin-έπεσε-στο-χαμηλότερο-επίπεδο-των-$52,850

Ωστόσο, υπήρξε και κάποια θετική είδηση. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, το οποίο ανακοινώθηκε επίσης την Παρασκευή, μειώθηκε στο 4,2%, προσφέροντας μια πιο αισιόδοξη προοπτική. «Η χαμηλότερη ανεργία έχει μειώσει κάποιες από τις άμεσες ανησυχίες για μια ύφεση,» δήλωσε η Lucy Hu, ανώτερη αναλύτρια στο Metalpha. «Αλλά παρόλα αυτά, τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας που είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες φαίνεται να κυριαρχούν στη διάθεση της αγοράς αυτή τη στιγμή.»

Περισσότερα για αυτή την εβδομάδα

Η Hu συνέχισε εξηγώντας ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων αντέδρασε πιο δραματικά στα αριθμητικά δεδομένα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μετοχές. Προβλέπει ότι η μεταβλητότητα στον τομέα των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που είναι προγραμματισμένη για τις 17-18 Σεπτεμβρίου.

«Μπορεί να δούμε περισσότερη μείωση του κινδύνου καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας,» πρόσθεσε ο Fan του SOFA.org. «Με λίγους θετικούς καταλύτες στον ορίζοντα, η εστίαση της αγοράς θα στραφεί σε κρίσιμα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων Προεδρικών Συζητήσεων στις ΗΠΑ, μαζί με μια γεμάτη εβδομάδα ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων και ομιλιών από κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.»

Η πρώτη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων Προεδρίας των ΗΠΑ, Donald Trump και Kamala Harris, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα. Αναφορές υποδεικνύουν ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο είναι πολύ κοντά. Το κρυπτονόμισμα έχει υπάρξει ένα από τα κύρια θέματα εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, αν και δεν είχε αναφερθεί στην τελευταία συζήτηση μεταξύ του Trump και του νυν Προέδρου Joe Biden.

Αργότερα στην εβδομάδα, οι αναφορές για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) και τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα. Αυτά τα δεδομένα θα παρακολουθηθούν στενά, καθώς παρέχουν επιπλέον στοιχεία για τις τάσεις του πληθωρισμού και την γενική κατάσταση της οικονομίας.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς