Θεσμικοί επενδυτές μαζεύουν 100K BTC σε μια εβδομάδα!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι θεσμικοί επενδυτές στο Bitcoin “αγοράζουν τη βουτιά”, καθώς οι τιμές του BTC φτάνουν σε χαμηλά πολλών μηνών, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση.

Στις 11 Ιουλίου, η CryptoQuant, μια πλατφόρμα ανάλυσης on-chain, ανέφερε ότι 100.000 BTC είχαν αγοραστεί μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Αυτοί οι θεσμικοί επενδυτές δεν αγοράζουν απλώς- το κάνουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν κοντά στα υψηλά όλων των εποχών.

Έκρηξη των θεσμικών αγορών Bitcoin: $5,7 δισεκατομμύρια σε μόλις μία εβδομάδα

Ο συνεργάτης της CryptoQuant, Cauê Oliveira, ανέλυσε τα υπόλοιπα πορτοφολιών οντοτήτων που κατέχουν μεταξύ 1.000 και 10.000 BTC. Αυτές οι οντότητες, που αντιπροσωπεύουν τη θεσμική πλευρά των επενδυτών Bitcoin, αύξησαν ραγδαία τις συμμετοχές τους σε Bitcoin από τις αρχές Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, το BTC/USD έχει υποχωρήσει έως και 23%.

Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, όταν το Bitcoin έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι θεσμικές αγορές δεν επιβραδύνθηκαν. Η συνολική αύξηση των συμμετοχών ξεπέρασε τις 100.000 BTC, δηλαδή περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Ενώ πολλοί αρχάριοι επενδυτές πούλησαν την περασμένη εβδομάδα, ειδικά εκείνοι που αγόρασαν πριν από έναν έως τρεις μήνες, οι θεσμικοί παίκτες ανέλαβαν τη μεγαλύτερη συσσώρευση από τον Μάρτιο”, σημείωσε ο Oliveira.

Η μεταβολή του κυλιόμενου ισοζυγίου 30 ημερών είναι συγκρίσιμη με την αύξηση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των εισροών στα αμερικανικά spot Bitcoin ETF τον Μάρτιο. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι εισροές ETF είναι σχετικά μικρότερες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θεσμικοί επενδυτές πραγματικά “αγοράζουν τη βουτιά”.

Τον Μάρτιο, οι ημερήσιες εισροές ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά οι πρόσφατες ημερήσιες εισροές είναι σημαντικά μικρότερες. Δεδομένα από πηγές όπως η Farside Investors, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνουν εισροές περίπου 79 εκατομμυρίων δολαρίων στις 11 Ιουλίου και 294 εκατομμυρίων δολαρίων στις 8 Ιουλίου, σημειώνοντας τις υψηλότερες εισροές σε ένα μήνα.

Επενδυτές-Farside

Η ισχυρή πεποίθηση παραμένει παρά τη βουτιά της τιμής του BTC

Άλλες ομάδες κατόχων Bitcoin αντιμετωπίζουν μια δοκιμασία της αποφασιστικότητάς τους, καθώς κατέχουν σημαντικά κεφάλαια “στο κόκκινο”. Οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι, συμπεριλαμβανομένων των νέων φαλαινών, αντιμετώπισαν μη πραγματοποιημένες απώλειες 17% κατά τη διάρκεια της βουτιάς της περασμένης εβδομάδας στα 53.500 δολάρια.

Η συνολική βάση κόστους για την επενδυτική βάση των βραχυπρόθεσμων κατόχων, που ορίζονται ως οντότητες που κατέχουν BTC για έως 155 ημέρες, είναι πάνω από 64.000 δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Glassnode, μιας εταιρείας ανάλυσης της αλυσίδας.

Bitcoin βραχυπρόθεσμο κάτοχο πραγματοποιηθείσα τιμή και MVRV

Αυτό δείχνει ότι πολλοί βραχυπρόθεσμοι επενδυτές κατέχουν σήμερα Bitcoin με ζημία, αναδεικνύοντας περαιτέρω την αντίθετη συμπεριφορά μεταξύ αρχάριων και θεσμικών επενδυτών.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς