$3B Stash Surge των Bitcoin Whales αποκαλύφθηκε στα δεδομένα του Ιανουαρίου

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι φάλαινες κρυπτογράφησης, επίσης γνωστοί ως σημαντικοί επενδυτές στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, έχουν συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin (BTC) καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του μήνα, σύμφωνα με τα ευρήματα από την εταιρεία ανάλυσης της αλυσίδας IntoTheBlock.

Τα δεδομένα δείχνουν μια αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου των Bitcoin που κατέχονται σε πορτοφόλια που διαθέτουν πάνω από 1.000 BTC, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 76.000 BTC. Κατά συνέπεια, η συνολική κατοχή Bitcoin σε αυτά τα πορτοφόλια ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 7,8 εκατομμύρια BTC.

Η πορεία του κορυφαίου κρυπτονομίσματος παρουσίασε θετικό ξεκίνημα στο μήνα, επιτυγχάνοντας ύψη που ξεπέρασαν τα 48.900 δολάρια στις 11 Ιανουαρίου, συμπίπτοντας ιδιαίτερα με την εισαγωγή των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων spot (ETF) με έδρα τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, η δυναμική της αγοράς επηρέασε μια διόρθωση των τιμών, με τις τιμές να υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα γύρω στα 38.500 δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Η διόρθωση αυτή αποδόθηκε σε αποκόμιση κερδών από τους επενδυτές στο δημοφιλές επενδυτικό όχημα κρυπτογράφησης, το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Είναι ενδιαφέρον ότι κατά τη διάρκεια αυτής της βουτιάς των τιμών, οι διορατικές φάλαινες εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, αποκτώντας Bitcoin σε πιο ευνοϊκές αποτιμήσεις μέσω του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

“Ενώ τα Bitcoin ETFs έχουν δει καθαρές εισροές 820 εκατ. δολαρίων, οι φάλαινες Bitcoin έχουν δει αύξηση ~3 δισ. δολαρίων (76.000 BTC) μέχρι στιγμής το 2024”, ανέφερε η IntoTheBlock σε ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο. “Οι φάλαινες περιλαμβάνουν οποιαδήποτε οντότητα, άτομο ή ταμείο (συμπεριλαμβανομένων των ETFs) που κατέχουν πάνω από 1.000 BTC”.

Εξετάζοντας τη συσχέτιση μεταξύ της δραστηριότητας των φαλαινών και των κινήσεων των τιμών των κρυπτονομισμάτων, η μπλε γραμμή στο διάγραμμα συμβολίζει την πρώτη, ενώ η μαύρη γραμμή σηματοδοτεί τη διακύμανση της αγοραίας τιμής του κρυπτονομίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο παρατηρήθηκε μια ψήφος εμπιστοσύνης από τις φάλαινες, καθώς αύξησαν στρατηγικά τις συμμετοχές τους σε Bitcoin εν μέσω της πτώσης της αγοράς, επιδεικνύοντας την πίστη τους στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του κρυπτονομίσματος.

Καθώς η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται, με την πρόσφατη εισαγωγή των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF), διάφοροι παρατηρητές του κλάδου και αξιόλογα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η Standard Chartered, αναμένουν σημαντική εισροή κεφαλαίων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αυτή η εισροή αναμένεται να ωθήσει την τιμή της αγοράς του Bitcoin σε υψηλά ύψη, με τις προβλέψεις να στοχεύουν στο να φτάσει το κρυπτονόμισμα τα 100.000 δολάρια μέχρι την ολοκλήρωση του έτους 2024.

Αυτές οι αισιόδοξες προοπτικές αντανακλούν τη συλλογική αίσθηση ότι τα νεοεισαχθέντα ETF θα προσελκύσουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων, εδραιώνοντας περαιτέρω το καθεστώς του Bitcoin ως προσοδοφόρου και ανθεκτικού επενδυτικού περιουσιακού στοιχείου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς