Ο Έλον Μασκ Νικάει στη Δίκη για το Dogecoin

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο Έλον Μασκ και η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του, Tesla, κατάφεραν να υπερασπιστούν επιτυχώς μια ομαδική αγωγή το 2022. Η αγωγή κατηγορούσε τον Μασκ ότι χειραγώγησε την αγορά του Dogecoin, ενός δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, γεγονός που φέρεται να οδήγησε σε οικονομικές ζημίες για τους επενδυτές.

Την Πέμπτη, ο Ομοσπονδιακός Δικαστής Alvin Hellerstein απέρριψε την αγωγή με προδικαστική απόφαση, πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει μόνιμα και οι ενάγοντες δεν μπορούν να την υποβάλουν εκ νέου.

Η νομική δράση, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022, ισχυρίστηκε ότι οι δημόσιες δηλώσεις και τα tweets του Μασκ σχετικά με το Dogecoin ήταν παραπλανητικά. Οι επενδυτές υποστήριξαν ότι τα σχόλια του Μασκ, όπως η αστεία δήλωσή του ότι έγινε “CEO” του Dogecoin και η πρότασή του ότι η SpaceX ίσως στείλει ένα Dogecoin στο φεγγάρι, ήταν απατηλά και προκάλεσαν σημαντική οικονομική ζημιά.

Αγωγή-Dogecoin-κατά-Elon-Musk-Tesla-και-SpaceX

Η ομάδα των επενδυτών κατέθεσε την αγωγή τους στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Στόχευσαν προσωπικά τον Μασκ, καθώς και τις εταιρείες του Tesla και SpaceX, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την υποτιθέμενη χειραγώγηση της αγοράς.

Στην απόφασή του, ο Δικαστής Hellerstein δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις του Μασκ δεν ήταν πραγματικές δηλώσεις, αλλά μάλλον αισιόδοξες και υπερβολικές. Τόνισε ότι κανένας λογικός επενδυτής δεν θα έπρεπε να βασίζεται σε αυτά τα σχόλια για να λάβει οικονομικές αποφάσεις.

Επιπλέον, ο δικαστής παρατήρησε ότι οι ισχυρισμοί των εναγόντων, που περιλάμβαναν κατηγορίες για ένα σχέδιο “pump and dump” και εσωτερική πληροφόρηση, ήταν ασαφείς και δεν διέθεταν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες αυτές δεν αποτελούσαν σταθερή βάση για τη χειραγώγηση της αγοράς.

Καθώς η νομική μάχη έφτασε στο τέλος της, το Dogecoin, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή το ένατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης αγοράς, σημείωσε μια μικρή πτώση 1,2% τις τελευταίες 24 ώρες. Διαπραγματευόταν περίπου στα $0,1, με κεφαλαιοποίηση αγοράς στα $14,6 δισεκατομμύρια.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς