Χρυσός vs. Bitcoin 2024: Χρυσός: Η πρόβλεψη του εμπειρογνώμονα

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Καθώς ξεκινά το 2024, οι αναλυτές εξετάζουν εξονυχιστικά τους δείκτες για να μετρήσουν τις μελλοντικές επιδόσεις των βασικών εμπορευμάτων, κυρίως της ναυαρχίδας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), του Bitcoin (BTC), και του κορυφαίου περιουσιακού στοιχείου με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, του χρυσού. Αξιολογούν επίσης τις σχετικές επιδόσεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mike McGlone, ανώτερος εμπειρογνώμονας του Bloomberg σε θέματα εμπορευμάτων, μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με το αν ο χρυσός θα μπορούσε να ξεπεράσει την απόδοση του κυρίαρχου κρυπτονομίσματος με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς το 2024. Πρότεινε ότι “ο χρυσός μπορεί να έχει πλεονέκτημα έναντι του πολυσυζητημένου Bitcoin το 2024”, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανάρτηση του Χ στις 4 Ιανουαρίου.

Mike McGlone Αναλύοντας τις τάσεις της αγοράς - Εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με το χρυσό vs. Bitcoin 2024
Ο αναλυτής της αγοράς Mike McGlone – αποκρυπτογραφώντας το μέλλον του χρυσού και του Bitcoin

Χρυσός έναντι Bitcoin

Ο McGlone σημείωσε ότι το Bitcoin, το πρωτοποριακό κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο αναμένει το πράσινο φως για το πρώτο spot exchange-traded fund (ETF) στις ΗΠΑ, “οδήγησε την πτώση των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων κινδύνου το 2022 και την άνοδό τους το 2023”. Αυτή η τάση, πιστεύει, μπορεί να υποδηλώνει την έντονη ευαισθησία του Bitcoin στην αγορά σε σύγκριση με τον χρυσό, έναν παραδοσιακό αποθηκευτή αξίας.

Επιπλέον, ο αναλυτής εμπορευμάτων του Bloomberg παρατήρησε ότι η αλληλεπίδραση Bitcoin/χρυσού θα μπορούσε να αντανακλά “το ενδεχόμενο επιστροφής σε πολύ υποτονική μεταβλητότητα των χρηματιστηρίων”, όπως επισημαίνεται στη συνοδευτική ανάλυση διαγράμματος.

Διαγράμματα τιμών Bitcoin και χρυσού 2024 - Παρακολούθηση του οικονομικού ταξιδιού δύο τιτάνων
Χρηματοοικονομικό τοπίο 2024 – Συγκριτική ανάλυση των τάσεων των τιμών του Bitcoin και του χρυσού

Πρόσφατες επιδόσεις των τιμών

Επί του παρόντος, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 43.343 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 2,08% τις τελευταίες 24 ώρες, άνοδο 1,2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 3,53% στο μηνιαίο διάγραμμα. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το περιουσιακό στοιχείο έχασε 60 δισεκατομμύρια δολάρια από την αποτίμησή του στην αγορά σε μία μόνο ημέρα μετά την έγκριση του Jim Cramer.

Ταυτόχρονα, ο χρυσός αποτιμάται στα 2.048 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας ημερήσια άνοδο 0,29%, πτώση 2,3% την προηγούμενη εβδομάδα και μηνιαία άνοδο 0,31%. Αυτό ακολουθεί την κορυφή-ρεκόρ των 2.093 δολαρίων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία στις 4 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ο McGlone είχε παρατηρήσει προηγουμένως ότι τα εμπορεύματα φαίνεται να έλκονται προς μια σημαντική μετατόπιση, με τον χρυσό να ανεβαίνει, ενώ πολλοί από τους ομολόγους του παραπαίουν. Τόνισε την “πιθανή επιτάχυνση αυτής της τάσης το 2024.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς