Υποκλοπή λογαριασμού MicroStrategy X: $440K Ethereum Token Scam!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο επίσημος λογαριασμός της MicroStrategy X έπεσε πρόσφατα θύμα ενός περιστατικού hacking, όπου κακόβουλοι παράγοντες κατέλαβαν τον έλεγχο και προχώρησαν στη διάδοση μιας σειράς επιβλαβών συνδέσμων που υποτίθεται ότι προσφέρουν ένα airdrop για ένα υποτιθέμενο token MSTR με βάση το Ethereum. Αυτός ο λογαριασμός, που συνδέεται με την εξέχουσα εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy, έγινε αγωγός για την προώθηση ενός παραπλανητικού συστήματος airdrop.

Τα άτομα που έκαναν κλικ στους δόλιους συνδέσμους βρέθηκαν να ανακατευθύνονται σε μια πλαστή ιστοσελίδα της MicroStrategy, προτρέποντάς τους να συνδέσουν το πορτοφόλι τους και να διεκδικήσουν το πλασματικό MSTR airdrop. Χορηγώντας μια σειρά από δικαιώματα στο πορτοφόλι τους Web3, οι ανυποψίαστοι χρήστες εκτέθηκαν άθελά τους στον κίνδυνο να αποσπάσουν τα tokens τους οι επιτιθέμενοι.

Αναφορές από τον αναλυτή blockchain ZachXBT και την πλατφόρμα κατά της απάτης Scam Sniffer ρίχνουν φως στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτό το κακόβουλο σύστημα, αναφέροντας απώλειες που ξεπερνούν τα 440.000 δολάρια. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα σε λίγα λεπτά από την εμφάνιση του αρχικού κακόβουλου συνδέσμου στον λογαριασμό X της MicroStrategy, ένα μόνο θύμα φέρεται να υπέστη απώλειες που ξεπερνούν τα 420.000 δολάρια από την απάτη phishing.

Το άτυχο άτομο παγιδεύτηκε στο δόλιο τέχνασμα, χάνοντας ένα σημαντικό ποσό συνολικού ύψους 424.786 δολαρίων σε διάφορα altcoins. Πραγματοποιήθηκαν μεταφορές, διοχετεύοντας στη διεύθυνση πορτοφολιού του επιτιθέμενου Wrapped Balance AI (wBAI) αξίας 134.000 δολαρίων, Chintai (CHEX) αξίας 122.000 δολαρίων και Wrapped Pocket Network (wPOKT) αξίας 45.000 δολαρίων. Επιπλέον, ένα μέρος των κλεμμένων κεφαλαίων βρέθηκε σε ένα δευτερεύον πορτοφόλι που σχετίζεται με τη διαβόητη ομάδα χάκερ PinkDrainer.

Επί του παρόντος, η διεύθυνση πορτοφολιού που συνδέεται με τον επιτιθέμενο της MicroStrategy φιλοξενεί μάρκες που βασίζονται στο Ethereum και ανέρχονται σε 329.000 δολάρια, όπως αναφέρει η Ethereum DeBank. Οι παρατηρητές του κλάδου έσπευσαν να επισημάνουν τον επιδεικτικό χαρακτήρα της απάτης, με τον γνωστό βρετανό επενδυτή κρυπτογράφησης Cobie να επισημαίνει το απίθανο της MicroStrategy, μιας εταιρείας που ασχολείται αποκλειστικά με την επιχειρηματική ευφυΐα, να επιχειρεί την κυκλοφορία token στο Ethereum.

“Προφανώς προσπαθώ να μην κατηγορώ τα θύματα εδώ, αλλά πρέπει να είσαι πολύ ιδιαίτερος για να πιστεύεις ότι η MicroStrategy λανσάρει ένα ETH token, αφού ο Saylor έχει περάσει πολλά χρόνια πολύ διάσημα λέγοντας “δεν υπάρχει δεύτερο καλύτερο” και “χρησιμοποιείς μόνο μία καρέκλα” κ.λπ.”.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς