Το Worldcoin παρουσιάζει την Παγκόσμια Αλυσίδα: 2 Blockchain

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Worldcoin, η πρωτοβουλία κρυπτονομισμάτων που συνιδρύθηκε από τον Sam Altman του OpenAI, αποκάλυψε σήμερα την εισαγωγή ενός νέου συστήματος blockchain “σχεδιασμένου να ενσωματώσει όλους τους ανθρώπους στο blockchain”.

Το πρόσφατα εισαχθέν World Chain έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τη χωρητικότητα τόσο του Worldcoin όσο και του μεγαλύτερου δικτύου Ethereum για να φιλοξενήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
Η ομάδα ανάπτυξης αναμένει ότι η προεπισκόπηση προγραμματιστών του World Chain θα κυκλοφορήσει “πολύ σύντομα”, με την ολοκληρωμένη κυκλοφορία να έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο έτος.

‘Graduating’ from OP Mainnet

Στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι οι συναλλαγές των χρηστών του Worldcoin αποτελούν σήμερα περίπου το 44% των συναλλαγών στο Optimism, μια λύση κλιμάκωσης Layer-2 για το Ethereum. Αυτό καθιστά το Worldcoin την πιο εξέχουσα εφαρμογή στο δίκτυο.

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό αυξάνεται συχνά πάνω από το 80% σε περιόδους αιχμής, ξεπερνώντας κατά καιρούς τα όρια χωρητικότητας. “Δεδομένης της κλίμακας και της επέκτασης της κοινότητας, η μετάβαση σε ένα αποκλειστικό δίκτυο είναι ένα λογικό επόμενο βήμα”, δήλωσε η ομάδα του Worldcoin.

Η μετάβαση σε αυτό το αποκλειστικό δίκτυο αναμένεται να αποφέρει “σημαντικά οφέλη”, εξήγησαν περαιτέρω.

Προτεραιότητα σε επαληθευμένα άτομα

Όσον αφορά τις αυτοματοποιημένες συναλλαγές, η ομάδα του Worldcoin επεσήμανε ότι περίπου το 80% των συναλλαγών blockchain θα μπορούσε δυνητικά να αυτοματοποιηθεί, με πολλές από αυτές να εξυπηρετούν νόμιμους σκοπούς. Ωστόσο, ορισμένα αυτοματοποιημένα bots, όπως τα bots καλλιέργειας αποδόσεων, συμβάλλουν στη συμφόρηση του δικτύου και σε αυξημένα τέλη συναλλαγών.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το World ID στοχεύει να διευκολύνει τη νέα αλυσίδα στη διαχείριση αυτών των προκλήσεων.

Σε αυτό το ανοιχτό και απεριόριστο δίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει συναλλαγές, αλλά οι συναλλαγές από επαληθευμένους ανθρώπους θα έχουν προτεραιότητα, εξασφαλίζοντας ταχύτερους χρόνους επιβεβαίωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την άμβλυνση της συμφόρησης και τη μείωση των τελών στο δίκτυο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την παροχή σε επαληθευμένους ανθρώπους “κάποιων” δωρεάν δικαιωμάτων αερίου για συναλλαγές ρουτίνας και την κατά προτεραιότητα επεξεργασία έναντι των bots. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη μείωση των αρχικών εμποδίων για τους χρήστες και θα χρηματοδοτηθεί αρχικά από το Worldcoin Foundation.

Μακροπρόθεσμα, “το πρωτόκολλο θα στοχεύει στην επίτευξη μιας ισορροπίας όπου το κόστος αερίου για τους περιστασιακούς χρήστες θα αντισταθμίζεται από τις αμοιβές που παράγονται από τα bots και τους βαριούς χρήστες”.

Επιπλέον, ενώ το ETH θα συνεχίσει να είναι το κύριο νόμισμα, τα τέλη μπορούν επίσης να καταβληθούν με τη χρήση του WLD. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους επαληθευμένους ανθρώπους να χρησιμοποιούν άμεσα τις δεκαπενθήμερες επιχορηγήσεις τους σε WLD για συναλλαγές σε διάφορες εφαρμογές.

Επιπλέον, η ομάδα δεσμεύεται να δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να συνδεθούν με εκατομμύρια γνήσιους χρήστες παγκοσμίως μέσω εφαρμογών που προσφέρουν απτά οφέλη στον πραγματικό κόσμο.

Εφαρμογές για την καθημερινή διαβίωση

Η World Chain σκόπιμα δεν θα περιλαμβάνει όλες τις πιθανές εφαρμογές blockchain. Αντίθετα, στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου αποκεντρωμένων εφαρμογών χρηματοδότησης και ταυτότητας που “προσανατολίζονται στην πρακτική καθημερινή χρήση”.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ενσωμάτωσης των χαρακτηριστικών καταπολέμησης της απάτης του World ID, με το δίκτυο να υποστηρίζει μια σειρά υπηρεσιών, όπως Worldcoin, stablecoins, πληρωμές, κίνητρα, ράμπες, δανεισμό, ανταλλαγές και άλλα.

Το World Chain θα ενσωματωθεί στενά με το πρωτόκολλο Worldcoin για να επιταχύνει την ανάπτυξή του και θα ενσωματώσει την απόδειξη της προσωπικότητας του World ID για να προωθήσει την ανάπτυξη εφαρμογών ανθεκτικών στο sybil.

Επιπλέον, η αλυσίδα μπλοκ θα είναι χωρίς άδεια και ανοιχτού κώδικα, με την τελική διακυβέρνηση και ιδιοκτησία να επαφίεται στην κοινότητα.

Η αλυσίδα θα διασφαλιστεί ως λύση επιπέδου 2 στο οικοσύστημα Ethereum, σχεδιασμένη για επεκτασιμότητα σε συνδυασμό με το δίκτυο Superchain.

Επιπλέον, τόσο το World ID όσο και το WLD θα παραμείνουν ως ουδέτεροι δημόσιοι πόροι, διαθέσιμοι για χρήση και ανάπτυξη σε άλλα δίκτυα πέραν της World Chain.

Το Worldcoin εγκαινιάστηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2023. Μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία έχει προσελκύσει 10 εκατομμύρια άτομα σε 160 χώρες που έχουν δημιουργήσει ένα World ID και ένα συμβατό πορτοφόλι, πραγματοποιώντας πάνω από 75 εκατομμύρια συναλλαγές.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς