Το Pre-Halving All-Time High του Bitcoin: Είναι εφικτό;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η τρέχουσα κατάσταση της τιμής του Bitcoin το βλέπει να κυμαίνεται πάνω από το όριο των 60.000 δολαρίων, τοποθετώντας το βασανιστικά κοντά στην επίτευξη ενός νέου ιστορικού υψηλού. Ένα τέτοιο κατόρθωμα θα σηματοδοτούσε ένα άνευ προηγουμένου ορόσημο για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το οποίο είναι ιστορικά γνωστό για την καθιέρωση νέων ρεκόρ τιμών μόνο μετά από κάθε γεγονός ημίσεως.

Θα μπορούσε, λοιπόν, το Bitcoin να σπάσει ρεκόρ με περισσότερους από έναν τρόπους; Υπάρχει πιθανότητα να φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό πριν από το γεγονός της μείωσης του μισού για πρώτη φορά στην ιστορία; Αυτή η ενδιαφέρουσα προοπτική μας ωθεί να εμβαθύνουμε στα διαθέσιμα δεδομένα και να διερευνήσουμε τη δυναμική που παίζει.

Γιατί το γεγονός της μείωσης του Bitcoin στο μισό έχει σημασία

Η μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ αποτελεί ένα από τα πιο αναμενόμενα με ανυπομονησία και αντίκτυπο γεγονότα στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων. Το γεγονός αυτό εξυπηρετεί τον περιορισμό της εισροής νέων νομισμάτων στην κυκλοφορία, μειώνοντας στο μισό την ανταμοιβή που λαμβάνουν οι ανθρακωρύχοι για την επεξεργασία μπλοκ, μειώνοντας έτσι τη συνολική προσφορά.

Αυτή η μείωση της προσφοράς, όταν συνδυάζεται με συνεχιζόμενη ή αυξανόμενη ζήτηση, συνήθως μεταφράζεται σε ανοδική πίεση στις τιμές σύμφωνα με τις βασικές οικονομικές αρχές. Πολλοί επενδυτές θεωρούν τα γεγονότα μείωσης του μισού ως πιθανούς καταλύτες για ανοδικούς κύκλους της αγοράς.

Ωστόσο, το σημερινό τοπίο παρουσιάζει μια απόκλιση από τους συμβατικούς κύκλους της αγοράς. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις όπου οι εκτοξεύσεις των τιμών ακολουθούσαν τα γεγονότα halving με σημαντικά περιθώρια, το Bitcoin βρίσκεται τώρα σε απόσταση αναπνοής από τα προηγούμενα υψηλά όλων των εποχών, ακόμη και πριν φτάσει το halving. Αυτή η απόκλιση από τον κανόνα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτηση το 2024.

Τι οδηγεί την αλλαγή στη δυναμική;

Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη είναι η διοχέτευση ρευστότητας από την Κίνα στην παγκόσμια οικονομία σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές της αγορές. Επιπλέον, η εμφάνιση νέων spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων Bitcoin (ETFs) ασκεί σημαντικό αντίκτυπο στη ζήτηση και τις καθαρές ροές.

Τα εν λόγω ETF, τα οποία καθοδηγούνται από τη ζήτηση των επενδυτών για μετοχές, καθιστούν αναγκαία την αγορά αντίστοιχων ποσοτήτων Bitcoin. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν μια σημαντική αύξηση στις αγορές ETF, με τη ζήτηση να ξεπερνά κατά πολύ την καθημερινή παραγωγή νέων BTC από τους ανθρακωρύχους.

Εάν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί, με τα ETF να απορροφούν εκθετικά περισσότερο Bitcoin από ό,τι εξορύσσεται, το επερχόμενο γεγονός της μείωσης κατά το ήμισυ τον Απρίλιο θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω την έλλειψη προσφοράς. Με την προσφορά να μειώνεται και τη ζήτηση να παραμένει ισχυρή, η ανισορροπία υποδηλώνει ένα πιθανό σενάριο όπου οι τιμές θα μπορούσαν να εκτοξευθούν στα ύψη.

Σταθεροποίηση της δύναμης στην αγορά κρυπτογράφησης

Αυτή η αύξηση της ζήτησης αντικατοπτρίζεται στο μηνιαίο Δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) του Bitcoin, ο οποίος έχει ξεπεράσει το βασικό ανοδικό όριο των 70 μονάδων, υποδεικνύοντας συνθήκες υπεραγοράς. Ενώ παραδοσιακά θεωρείται ως σήμα για πιθανή διόρθωση της αγοράς, το ιστορικό προηγούμενο δείχνει ότι το BTC μπορεί να παραμείνει υπεραγορασμένο για παρατεταμένες περιόδους κατά τη διάρκεια ισχυρών ανοδικών κινήσεων.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις όπου ο RSI σκαρφάλωσε πάνω από το 70 συχνά συνέπεσαν με σημαντικά κύματα τιμών, με κέρδη που ξεπέρασαν το 40% σε έναν μόνο μήνα.
Καθώς το Bitcoin συνεχίζει να αψηφά τα συμβατικά πρότυπα της αγοράς και να εμφανίζει πρωτοφανή δυναμική τιμών, το σκηνικό είναι έτοιμο για ένα δυνητικά μετασχηματιστικό έτος, με την πλήρη έκταση του δυναμικού των τιμών του να μην έχει ακόμη συνειδητοποιηθεί.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς