Το Bitcoin Flip του Trump: Trump: Μια εκπληκτική τροπή!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στην εκπομπή “The Ingraham Angle” του Fox News την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε μια αξιοσημείωτα πιο δεκτική στάση απέναντι στο Bitcoin, υπονοώντας μια πιθανή απομάκρυνση από την προηγούμενη κριτική του άποψη. Απαντώντας στο ερώτημα της οικοδέσποινας Laura Ingraham σχετικά με την άποψή του για το ολοένα και πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, ο Trump όχι μόνο αναγνώρισε την ανοδική πορεία της υιοθέτησης του BTC, αλλά υπογράμμισε επίσης τη διαρκή προτίμησή του για το δολάριο ΗΠΑ.

Η αντιστροφή του Trump για το Bitcoin

Η απάντηση του Τραμπ, που δόθηκε με έναν βαθμό απόχρωσης, αναγνώρισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον γύρω από το Bitcoin. “Λοιπόν, πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Πάντα μου άρεσε ένα νόμισμα, θα μπορούσα να το ονομάσω νόμισμα. Μου άρεσε το δολάριο. Αλλά πολλοί άνθρωποι το κάνουν”.

Δήλωσε περαιτέρω

“Και ειλικρινά, έχει πάρει μια δική του ζωή, πιθανόν να πρέπει να κάνετε κάποια ρύθμιση, όπως ξέρετε. Αλλά πολλοί άνθρωποι το αγκαλιάζουν. Και όλο και περισσότερο, βλέπω ανθρώπους να θέλουν να πληρώνουν [με] Bitcoin. Βλέπετε κάτι που είναι ενδιαφέρον. Έτσι, μπορώ να ζήσω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πάντα μου άρεσε ένα πραγματικά ισχυρό πράγμα. Και αυτό ονομάζεται δολάριο”.

Αυτή η αλλαγή στη ρητορική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη στάση του Τραμπ σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του το 2019, επέκρινε σφοδρά το BTC και άλλα κρυπτονομίσματα, απορρίπτοντάς τα ως μη έχοντα εγγενή αξία και αποδοκιμάζοντας τη μεταβλητότητά τους ως βασισμένα “στον αέρα”.

Επιπλέον, η διοίκησή του αντιτάχθηκε ενεργά στην έγκριση των εφαρμογών spot Bitcoin ETF και προσπάθησε να θέσει εκτός νόμου τα αυτοδιαχειριζόμενα πορτοφόλια, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κατάχρηση των κρυπτονομισμάτων για παράνομους σκοπούς.

Ενώ τα ακριβή κίνητρα πίσω από την αλλαγή της γνώμης του Trump παραμένουν ασαφή, οι εικασίες υποδηλώνουν ότι η επιρροή του Vivek Ramaswamy μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Οι προσπάθειες συνηγορίας του Ramaswamy, ιδίως όσον αφορά τους αντιληπτούς κινδύνους που σχετίζονται με τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs), ενδέχεται να έχουν επηρεάσει την οπτική του Trump.

Τον Ιανουάριο, ο Trump εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην ανάπτυξη CBDC, απηχώντας τις ανησυχίες του Ramaswamy σχετικά με την κυβερνητική επέμβαση και τις επιπτώσεις της στις προσωπικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα.

Απαντήσεις από την κοινότητα Bitcoin

Η κοινότητα του Bitcoin στο X απάντησε στις παρατηρήσεις του Trump με ένα μείγμα σκεπτικισμού και αισιοδοξίας. Η Perianne Boring, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου, ζήτησε μια σαφέστερη και πιο αποφασιστική έκφραση υποστήριξης, επικρίνοντας την απάντηση του Trump ως υπεκφυγές:

”Πρόκειται για μια κυκλική μη απάντηση. Ας μην ξεχνάμε ότι η διοίκηση Trump μπλόκαρε επιτόπου τις αιτήσεις Bitcoin ETF ΚΑΙ προσπάθησε να θέσει εκτός νόμου τα αυτοδιαχειριζόμενα πορτοφόλια!!! Ο Τραμπ πρέπει να παράσχει μια ΚΑΘΑΡΗ δήλωση υποστήριξης”.

Εν τω μεταξύ, ο Robert J Salvador, διευθύνων σύμβουλος της DigiBuild, παρατήρησε την περιορισμένη κατανόηση του Trump για το Bitcoin, ενώ τόνισε τη σημασία της ενασχόλησής του με το θέμα. “Ο Τραμπ δεν καταλαβαίνει το Bitcoin, ποτέ δεν το έχει καταλάβει. Αλλά είναι καλό που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών μιλάει γι' αυτό”, σημείωσε ο Salvador.

Ο Tony Edward του Thinking Crypto Podcast και ο Joe Consorti, αναλυτής στο The Bitcoin Layer, παρατήρησαν αμφότεροι την αξιοσημείωτη αλλαγή στον τόνο του Trump, ερμηνεύοντάς την ως αναγνώριση της κλιμακούμενης επιρροής και της αποδοχής του BTC από το mainstream.

“Αυτός είναι ένας πολύ διαφορετικός τόνος, είναι πιο ήπιος, από ό,τι έγραφε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter για το Bitcoin όταν ήταν πρόεδρος. Το Bitcoin καταρρίπτει τα ψυχολογικά εμπόδια που διεισδύουν στην κοινωνία, στην ποπ κουλτούρα και σε πολλά άλλα. Δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί και να γελάσει κανείς”, σημείωσε ο Edward.

Η Consorti υπογράμμισε την αναγνώριση του Bitcoin από τον Trump ως νόμιμο νόμισμα, δηλώνοντας: “Ο Trump δεν βλέπει το Bitcoin και το δολάριο ως αντίθετα μεταξύ τους, είναι μάλλον αδιάφορος γι' αυτό. Έχει δίκιο”.

Κατά την τελευταία ενημέρωση, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 50.967 δολάρια.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς