Το Bitcoin ETF ξεπερνά τα $10B σε 3 ημέρες

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Παρά το γεγονός ότι η εισαγωγή του spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, οι επιδόσεις του προϊόντος είναι αξιοσημείωτες.

Συγκεκριμένα, εντός των τριών πρώτων ημερών από την κυκλοφορία, τα ETF συγκέντρωσαν εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών 9,6 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει ο αναλυτής ETF του Bloomberg Intelligence, James Seyffart.

Αναλύοντας τους αριθμούς, το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) πήρε την πρωτιά τις τρεις πρώτες ημέρες, καταγράφοντας 5,12 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το iShares Bitcoin Trust (IBIT) με 1,99 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) εξασφάλισε την τρίτη θέση με 1,46 δισ. δολάρια.

Σημασία του αυξημένου όγκου συναλλαγών

Για να παράσχει πλαίσιο σε αυτή την απόδοση, ο ανώτερος αναλυτής ETF του Bloomberg Eric Balchunas επισήμανε ότι ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε το σύνολο της κατηγορίας 2023 των ETFs. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το spot Bitcoin (BTC) ETF έλαβε έγκριση στις 10 Ιανουαρίου.

Σε μια ανάρτηση στο X με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου, ο Balchunas τόνισε τις προκλήσεις της δημιουργίας όγκου για τα ETFs, υπογραμμίζοντας ότι τα 500 ETFs που δρομολογήθηκαν το 2023 πέτυχαν συνολικά μόνο 450 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο.

Υπογράμμισε το γεγονός ότι ο όγκος των ETF πρέπει να αναπτύσσεται φυσικά στην αγορά και δεν μπορεί να προκαλείται τεχνητά. Επιπλέον, σημείωσε ότι τα μισά από τα 500 νεοεισαχθέντα ETF της κατηγορίας 2023 έκαναν λιγότερο από ένα εκατομμύριο σε όγκο την ίδια ημέρα, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία συγκέντρωσης σημαντικής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Επιρροή της GBTC στον όγκο συναλλαγών ETF

Σημαντικό μέρος του όγκου του προϊόντος Grayscale μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στην πίεση πώλησης κυρίως από τους κατόχους GBTC. Ειδικότερα, μια έκθεση ανέφερε ότι ο James Lavish, αναμορφωμένος διαχειριστής hedge fund και διευθύνων σύμβουλος στο Bitcoin Opportunity Fund, υπέδειξε ότι ένα σημαντικό μέρος του όγκου προέκυψε από τις πωλήσεις των κατόχων GBTC για τη μετάβαση στο spot ETF.

Τόνισε ότι αυτή η πίεση πώλησης ήταν εν μέρει υπεύθυνη για την εκτόξευση του ETF που υπολείπεται των προσδοκιών.

Παρόλο που ο όγκος συναλλαγών δεν επηρέασε άμεσα την αγορά κρυπτογράφησης, υπογραμμίζει ένα πιθανό αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών για την απόκτηση έκθεσης στα κρυπτονομίσματα εντός της παραδοσιακής χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς