Το Bitcoin θα εξαφανιστεί από τα ανταλλακτήρια σε 9 μήνες, προειδοποιεί η Bybit!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η ανάλυση της Bybit σχετικά με το πρόσφατο γεγονός της μείωσης του Bitcoin στο μισό δείχνει ότι τα μειούμενα αποθέματα Bitcoin (BTC) που βρέθηκαν σε διάφορα χρηματιστήρια μπορούν να αποδοθούν κυρίως σε μια αύξηση της διακράτησης των επενδυτών σε συνδυασμό με μια μείωση των εξόδων εξόρυξης. Το γεγονός του halving, το οποίο μειώνει δραστικά τις ανταμοιβές που δίνονται για την εξόρυξη νέων bitcoin, μειώνει στο μισό την ποσότητα των νομισμάτων που προστίθενται στην αγορά. Αυτή η μείωση οδηγεί συχνά σε μια κατάσταση στενότητας της προσφοράς, η οποία επιδεινώνεται από την αυξημένη τάση των επενδυτών να διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, παρατηρείται συνεχής αύξηση του θεσμικού ενδιαφέροντος για το bitcoin, ιδίως με την εισαγωγή των spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs) στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναλύει η έκθεση της Bybit.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, τα ιδρύματα αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο το bitcoin ως ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο, γεγονός που έχει προκαλέσει σημαντική αύξηση των επενδύσεων τόσο από οντότητες που είναι εξοικειωμένες με τα κρυπτονομίσματα όσο και από οντότητες του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού τομέα. Αυτή η τάση απόκτησης και διατήρησης μεταξύ αυτών των επενδυτών έχει συμβάλει στη μείωση της ποσότητας του bitcoin που διαπραγματεύεται ενεργά στα χρηματιστήρια.

Τα αποθέματα Bitcoin σε όλα τα κεντρικά ανταλλακτήρια εξαντλούνται ταχύτερα

Η έρευνα της Bybit επισημαίνει ότι “τα αποθέματα Bitcoin σε όλα τα κεντρικά ανταλλακτήρια εξαντλούνται ταχύτερα. Με μόνο 2 εκατομμύρια bitcoins να απομένουν, και υποθέτοντας μια ημερήσια εισροή 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε [spot bitcoin ETFs], περίπου 7.142 bitcoins αναμένεται να αποσύρονται από τα αποθέματα των ανταλλακτηρίων καθημερινά. Αυτός ο ρυθμός απόσυρσης συνεπάγεται ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν μόνο εννέα μήνες για να εξαντληθούν όλα τα εναπομείναντα αποθέματα”, εξηγούν οι ερευνητές στην ανάλυσή τους.

Η έκθεση προσθέτει:

”Έχοντας αυτό κατά νου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η τιμή του bitcoin μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει πριν από τη μείωση στο μισό, ή ακόμη και μετά, καθώς η συμπίεση της προσφοράς ωθεί την τιμή σε ένα ακόμη νέο ρεκόρ”.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης μια αλλαγή στη συμπεριφορά των επενδυτών, δείχνοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση του ποσοστού των BTC που είναι αποθηκευμένα σε ψυχρή αποθήκευση, η οποία περιλαμβάνει τη διατήρηση του κρυπτονομίσματος εκτός σύνδεσης για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη μείωση της τάσης πώλησης, βοηθώντας έτσι στην άμβλυνση των περιορισμών της προσφοράς. Η τάση αυτή οφείλεται σε μια αισιόδοξη προοπτική της αγοράς και σε μια προθυμία να επωφεληθούν από τις πιθανές μελλοντικές αυξήσεις των τιμών, όπως υποδηλώνουν τα δεδομένα της Bybit.

Η Bybit υποθέτει ότι αν οι υπάρχουσες τάσεις διατηρηθούν, η γενική αγορά bitcoin θα μπορούσε να βιώσει περαιτέρω περιορισμό της προσφοράς BTC. Αυτή η σύσφιξη θα μπορούσε δυνητικά να αυξήσει τις τιμές, καθώς η συνεχιζόμενη ζήτηση ξεπερνά τη μειούμενη προσφορά. Αυτή η πρόβλεψη υποστηρίζεται από την εξέταση της προηγούμενης δυναμικής της αγοράς κατά τη διάρκεια συγκρίσιμων συνθηκών, οι οποίες συνήθως οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των τιμών.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς