Το Bitcoin εκτοξεύεται κατά 5%: Έγκριση ETF έχει 99,9% πιθανότητα?

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η τελευταία κατάθεση της BlackRock για το προτεινόμενο Bitcoin ETF συμπίπτει με τη διατήρηση της στήριξης του BTC λίγο πάνω από τα 40.000 δολάρια.

Στις 19 Δεκεμβρίου, το Bitcoin ξεπέρασε τα 43.000 δολάρια, λόγω των ειδήσεων που περιβάλλουν την πιθανή έναρξη του πρώτου spot BTC exchange-traded fund (ETF) των ΗΠΑ.

Αύξηση της τιμής του Bitcoin
Διάγραμμα τιμής Bitcoin – Πρόσφατη άνοδος στα 43.000 δολάρια

Η προσδοκία για το Bitcoin ETF παραμένει υψηλή.

Τα δεδομένα του TradingView έδειξαν ότι το BTC παρουσίασε ανάκαμψη, φτάνοντας στο μέγιστο των 43.456 δολαρίων μετά το κλείσιμο της ημέρας. Παρά το ασταθές ξεκίνημα της εβδομάδας, το BTC/USD κέρδισε γρήγορα δυναμική, με την τιμή κλεισίματος της 18ης Δεκεμβρίου να σημειώνει άνοδο 5% από το χαμηλότερο σημείο της ημέρας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι η BlackRock, ένας από τους διεκδικητές του πρώτου αμερικανικού spot Bitcoin ETF, αναθεώρησε την πολιτική εξαγοράς του προϊόντος της για να ενσωματώσει το BTC ως επιλογή.

“Μια εξαγορά σε είδος μερικών ή όλων των μεριδίων ενός μετόχου σε αντάλλαγμα για το υποκείμενο bitcoin που αντιπροσωπεύεται από τα εξαγορασθέντα μερίδια γενικά δεν θα αποτελεί φορολογητέο γεγονός για τον μέτοχο”, αναφέρει η τελευταία επανάληψη της αίτησης S1 της BlackRock στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η κατάθεση εισάγει επίσης ρυθμίσεις σχετικά με την ανταλλαγή καλαθιών μετοχών με μετρητά αντί για BTC, με το τελευταίο να αναμένει το ρυθμιστικό νεύμα.

Η SEC είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις σχετικά με το spot ETF τον Ιανουάριο του 2024, καθιστώντας τον επόμενο μήνα μια κρίσιμη περίοδο για τους λάτρεις του Bitcoin.

Η έγκριση του ETF θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη μελλοντική πορεία του BTC, ένα συναίσθημα που κερδίζει έδαφος μετά από συνεχείς καθυστερήσεις και αρνήσεις.

“Το επίπεδο εμπλοκής της SEC και το back/forth/changes σχετικά με το Bitcoin ETF μας λέει ότι αυτό είναι ένα 99,9% done deal”, αντέδρασε ο trader και επενδυτής Bob Loukas στις τελευταίες εξελίξεις στο X

Αυτή την εβδομάδα, η SEC ανέβαλε την ετυμηγορία της για πολλαπλά ETFs του Ether για τον Μάιο.

Έμπορος Bitcoin: 50.000 δολάρια είναι πιθανά μέχρι το κλείσιμο του 2023

Πριν από αυτό, το Bitcoin αντιμετωπίζει τόσο το ετήσιο κλείσιμο των κεριών όσο και διάφορες ανακοινώσεις μακροοικονομικών δεδομένων, οι οποίες θα μπορούσαν να προσθέσουν μεταβλητότητα στην περίοδο των διακοπών. Η αγορά παραμένει διχασμένη όσον αφορά την άμεση πορεία του BTC, με μια βουτιά κάτω από τα 40.000 δολάρια να παραμένει εφικτή.

Σε μια ενημέρωση της 18ης Δεκεμβρίου, ο Crypto Ed από την CryptoTA, προέβλεψε μια πιθανή βουτιά που θα ακολουθηθεί από μια άνοδο, εικάζοντας ότι το BTC/USD θα μπορούσε να αγγίξει τα 50.000 δολάρια μέχρι το κλείσιμο του 2023.

“Ας δούμε αργότερα μέσα στην εβδομάδα πώς θα εξελιχθεί αυτό”, κατέληξε, δίνοντας ως χαμηλό στόχο τα 38.000 δολάρια.

Ο γνωστός trader Matthew Hyland απηχεί αυτό το θετικό κλίμα, σημειώνοντας μια ανοδική απόκλιση μεταξύ του RSI του Bitcoin και της τιμής του στα ημερήσια διαγράμματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο ημερήσιος RSI βρισκόταν στο 60,45, έχοντας σταθεροποιηθεί από την κορύφωσή του όταν το Bitcoin άγγιξε πάνω από τα 44.000 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς