Το Bitcoin ανεβαίνει παρά τον ισχυρισμό της ΕΚΤ περί “άχρηστου

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Έχει περάσει λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) άσκησαν κριτική στο Bitcoin (BTC) και τα κρυπτονομίσματα, χαρακτηρίζοντάς τα κερδοσκοπικά, χωρίς αξία και διευκολύνοντας εγκληματικές δραστηριότητες. Τα προειδοποιητικά τους λόγια σχετικά με τους “κοινωνικούς κινδύνους” που συνδέονται με αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βρήκαν απήχηση σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κόσμο. Παρά ταύτα, το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) συνεχίζει την ανοδική του άνοδο, πλησιάζοντας προς το ιστορικό του υψηλό (ATH).

Ο γενικός διευθυντής υποδομών αγοράς και πληρωμών της ΕΚΤ, Ulrich Bindseil, και ο Jürgen Schaaf, σύμβουλος για τις υποδομές αγοράς και τις πληρωμές, εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο με τίτλο “Έγκριση ETF για το Bitcoin – τα νέα ρούχα του γυμνού αυτοκράτορα” στις 22 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι “η δίκαιη αξία του Bitcoin εξακολουθεί να είναι μηδενική”.

Η στάση τους παρέμεινε σταθερή ακόμη και μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) των επιτόπιων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin τον Ιανουάριο, προειδοποιώντας τους επενδυτές για τους αντιλαμβανόμενους κινδύνους και τις πιθανές επιπτώσεις από την πρόσφατη άνοδο των τιμών του Bitcoin. Έγραψαν:

“Σήμερα, οι συναλλαγές Bitcoin εξακολουθούν να είναι άβολες, αργές και δαπανηρές. Έξω από το darknet, το κρυφό τμήμα του διαδικτύου που χρησιμοποιείται για εγκληματικές δραστηριότητες, χρησιμοποιείται ελάχιστα για πληρωμές”.

Ανάλυση τιμών Bitcoin

Παρά το γεγονός ότι αναφέρθηκαν στο Bitcoin ως “dead cat bounce”, οι Bindseil και Schaaf αναγνώρισαν την απροσδόκητη ανθεκτικότητά του, αποδίδοντας το ράλι σε “προσωρινούς παράγοντες” και υποψιάζοντας “χειραγώγηση των τιμών και άλλα είδη απάτης” στην αγορά.

Από τη δημοσίευση της ανάρτησης στο ιστολόγιό τους, η αξία του Bitcoin έχει εκτιναχθεί κατά 29,51%, ανεβαίνοντας από τα 51.645 δολάρια στην τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσής του στα 66.886 δολάρια. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν ημερήσια αύξηση 2,62% και εβδομαδιαία αύξηση 18,08%, με αποκορύφωμα την αξιοσημείωτη μηνιαία αύξηση 55,76%.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Bitcoin έχει ήδη ξεπεράσει το ιστορικό του υψηλό σε ευρώ (EUR), φτάνοντας τα 63.417,67 ευρώ, με την τρέχουσα διαπραγμάτευση να κυμαίνεται γύρω στα 61.828,59 ευρώ από τις 5 Μαρτίου. Αυτή η ειρωνική τροπή της τύχης για την ΕΚΤ υπογραμμίζει περαιτέρω την απρόβλεπτη φύση των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Επιπλέον, η κοινότητα κρυπτογράφησης στις κοινωνικές πλατφόρμες επεσήμανε γρήγορα την ειρωνεία της κατάστασης της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς προέκυψε ότι ο ίδιος ο γιος της είχε επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, σε αντίθεση με τη δημόσια στάση της. Η Λαγκάρντ είχε επικρίνει στο παρελθόν τα κρυπτονομίσματα και είχε εκφράσει την απογοήτευσή της για τις επενδυτικές αποφάσεις του γιου της κατά τη διάρκεια του κρυπτογραφικού χειμώνα του Νοεμβρίου 2023, όπου εξέφρασε το παράπονό της για τις απώλειες του 60% περίπου του επενδεδυμένου κεφαλαίου του.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς