Το 2023 σπάει όλα τα ρεκόρ στις πληρωμές κρυπτογράφησης

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμεύουν όχι μόνο ως εργαλεία για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη κερδοσκοπία τιμών- έχουν ποικίλες περιπτώσεις χρήσης, όπως η διευκόλυνση των πληρωμών κρυπτογράφησης, οι οποίες οδηγούν στην οργανική ζήτηση και την υγεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Μια έκθεση της CoinGate με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2024 υπογράμμισε αυτή την τάση, υπογραμμίζοντας 4 εκατομμύρια συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν. Μόνο το έτος 2023, η πλατφόρμα κατέγραψε πάνω από 1,29 εκατομμύρια πληρωμές κρυπτογράφησης, με μέσο όρο μία συναλλαγή κάθε 24 δευτερόλεπτα.

Η CoinGate αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα των πληρωμών, παρέχοντας σταθερά εντυπωσιακές επιδόσεις από την ίδρυσή της.

Το 2023, ένα κομβικό έτος για τον τομέα, αντιπροσώπευε το ένα τρίτο όλων των συναλλαγών στην CoinGate. Οι 1.294.058 πληρωμές κρυπτογράφησης σημείωσαν αύξηση 40% σε σχέση με τις 928.517 του 2022.

Το Bitcoin και το USDT κυριαρχούν στις συναλλαγές κρυπτογράφησης στο CoinGate

Όταν εξετάζεται ο όγκος των συναλλαγών, το Bitcoin (BTC) και το Tether USD (USDT) βρέθηκαν στο επίκεντρο, κατέχοντας το 35,6% και το 25,4% όλων των πληρωμών της πλατφόρμας, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο του Bitcoin υποχώρησε από το 47,8% το 2022, το οποίο από μόνο του ήταν μείωση από το 54,8% του 2021. Αντίθετα, το μερίδιο του USDT επεκτάθηκε, ειδικά μετά την αφαίρεση του BUSD της Binance από το CoinGate.

Σε συγκεκριμένους μήνες, το USDT ξεπέρασε το BTC, διεκδικώντας το 36,5% και το 39,1% της αγοράς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αντίστοιχα.

Το Litecoin (LTC) είχε επίσης αξιοσημείωτη παρουσία στο 2023 της CoinGate, αντιπροσωπεύοντας το 9,5% όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης, ακολουθούμενο στενά από το Ethereum (ETH) στο 9,3%, το Lightning Network του Bitcoin στο 7,8% και το Tron (TRX) στο 7,1%.

Διαφοροποιώντας περαιτέρω το τοπίο, η υπηρεσία πληρωμών της Binance συνέβαλε στο 8,2% των συνολικών συναλλαγών μετά την έναρξη της Binance Pay τον Μάρτιο. Η CoinGate υπογράμμισε επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό εμπόρων φιλικών προς την κρυπτογράφηση που αγκαλιάζουν την πλατφόρμα της.

“Ο ορίζοντας του 2024 υπόσχεται ήδη νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας, εστιάζοντας στην καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα κανόνα και όχι εξαίρεση”.

Έκθεση της CoinGate

Συνοψίζοντας, η CoinGate προβλέπει μια πολλά υποσχόμενη πορεία τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους που επιχειρούν να ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης και υιοθέτησης, το 2024 θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς