Το Χονγκ Κονγκ εγκαινιάζει τα πρώτα Bitcoin & Ether ETFs για να κυριαρχήσει στην κρυπτογράφηση

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τη Δευτέρα, το Χονγκ Κονγκ χορήγησε έγκριση σε μια σειρά αιτήσεων για spot bitcoin και ether exchange-traded funds (ETFs), εδραιώνοντας περαιτέρω τη φιλοδοξία του να γίνει ένα βασικό περιφερειακό κέντρο για το κρυπτονόμισμα.

Η China Asset Management, μια εξέχουσα κινεζική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε ότι το τμήμα της στο Χονγκ Κονγκ έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων λιανικής που αφορούν spot ETFs κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει spot bitcoin και ether ETFs σε συνεργασία με την OSL και την BOCI International. Η OSL έχει δηλώσει τον ρόλο της ως ο εναρκτήριος εταίρος διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων και υποθεματοφύλακα της China Asset Management σε σχέση με αυτά τα επερχόμενα ETFs.

Επιπλέον, η Harvest Global Investments έχει λάβει κατ' αρχήν έγκριση από την SFC για τα δύο spot ETF κρυπτογράφησης της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία σημείωσε ότι τα εν λόγω ETF, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε συνεργασία με την OSL, έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως οι υψηλές απαιτήσεις περιθωρίου κέρδους. Η OSL σχολίασε τη συνεργασία, τονίζοντας την καθιερωμένη υποδομή της, η οποία θα παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των ETFs, εξασφαλίζοντας την ακριβή και αξιόπιστη διαχείριση των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων.

Η Bosera Asset Management, επίσης θυγατρική μεγάλου κινεζικού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Χονγκ Κονγκ, μαζί με την HashKey Capital, ενημέρωσαν ότι έλαβαν έγκριση υπό όρους από τον ρυθμιστικό φορέα για την από κοινού διαχείριση δύο spot ETF κρυπτογράφησης. Οι λεπτομέρειες για το τι συνεπάγεται η “υπό όρους έγκριση” δεν εξηγήθηκαν άμεσα από το δίδυμο.

Η Bosera και η HashKey μοιράστηκαν επίσης σχέδια για την έναρξη του Bosera HashKey Bitcoin ETF και του Bosera HashKey Ether ETF. Τα εν λόγω ETF έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους επενδυτές τη δυνατότητα να εγγράφονται απευθείας σε μετοχές χρησιμοποιώντας bitcoin και αιθέρα. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει χρονοδιάγραμμα για αυτές τις εκκινήσεις.

“Η εισαγωγή των Virtual Asset Spot ETFs όχι μόνο παρέχει στους επενδυτές νέες ευκαιρίες κατανομής περιουσιακών στοιχείων, αλλά ενισχύει επίσης το καθεστώς του Χονγκ Κονγκ ως διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο και κόμβος για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία”, ανέφερε η Bosera σε ανακοίνωσή της.

Σε αντίθεση με τους εκτεταμένους περιορισμούς στις συναλλαγές και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ έχει υιοθετήσει πρόσφατα μια πιο φιλόξενη προσέγγιση απέναντι στις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης. Τον Ιούνιο του 2023, η περιοχή ξεκίνησε επίσημα ένα καθεστώς αδειοδότησης κρυπτογράφησης, επιτρέποντας στα αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια να προσφέρουν υπηρεσίες λιανικής διαπραγμάτευσης. Οι άδειες έχουν χορηγηθεί σε δύο πλατφόρμες μέχρι στιγμής – την HashKey και την OSL.

ETFs αιθέρα

Ο Adrian Wang, διευθύνων σύμβουλος της Metalpha, μιας εταιρείας διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Ασία, δήλωσε ότι τα επερχόμενα spot ether ETFs είναι πιθανό να παρουσιάσουν σημαντικό ενδιαφέρον.

“Νομίζω ότι τα ETF θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή και σημασία σε σύγκριση με αυτό του bitcoin, καθώς οι επενδυτές έχουν επιλογές για να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin με μετοχές που σχετίζονται με το bitcoin, όπως οι εταιρείες εξόρυξης, αλλά δεν υπάρχουν μετοχές που σχετίζονται με το ETH από τώρα”, δήλωσε ο Wang.

Η Angela Ang, πρώην ρυθμιστική αρχή στη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης και τώρα ανώτερη σύμβουλος πολιτικής στην εταιρεία blockchain intelligence TRM Labs, πρόσθεσε: “Η έγκριση των spot ETFs Ether από το Χονγκ Κονγκ, η οποία προηγείται μιας παρόμοιας απόφασης στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία του Χονγκ Κονγκ προς την ανάδειξη σε κορυφαίο κόμβο κρυπτονομισμάτων. Δεδομένων των περιορισμένων εναλλακτικών λύσεων για έκθεση στο Ethereum, αυτά τα ETFs Ether ενδέχεται να προσελκύσουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον”.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς