Το ενδιαφέρον των αμερικανικών εταιρειών για την κρυπτογράφηση αυξάνεται παρά τις προκλήσεις!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε πρόσφατη έρευνα της Paxos, το 99% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εταιρείες τους έχουν εντείνει την εστίασή τους σε έργα κρυπτογράφησης και blockchain το 2023 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Τα ευρήματα της Paxos, μιας εταιρείας κρυπτογράφησης, υπογράμμισαν ότι το 99% των αμερικανικών εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν δώσει ισοδύναμη ή αυξημένη έμφαση σε έργα κρυπτογράφησης κατά το τρέχον έτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Η Paxos διεξήγαγε την έρευνα μεταξύ 400 στελεχών από εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθεμία από τις οποίες διαθέτει βάση χρηστών τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων και είτε 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση είτε 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο όγκο πληρωμών.

Σύμφωνα με την έκθεση “2023 Enterprise Digital Asset Adoption Report”, παρά το εκτεταμένο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση της τεχνολογίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια και προκλήσεις. Ένα αξιοσημείωτο 56% των ερωτηθέντων προσδιόρισε την πολυπλοκότητα της υλοποίησης ως το κύριο εμπόδιο που εμποδίζει την εισαγωγή μιας λύσης κρυπτογράφησης. Η Paxos σχολίασε σχετικά: “Η Paxos είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη για την εφαρμογή της κρυπτογράφησης και την εφαρμογή της κρυπτογράφησης:

“Η ανθεκτικότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της τεχνολογίας blockchain απέναντι στα γεγονότα της αγοράς, τις οικονομικές προκλήσεις και την ανάγκη για περισσότερη ρυθμιστική σαφήνεια αντικατοπτρίζει ότι οι εταιρείες έχουν εσωτερικεύσει την αξία της τεχνολογίας μακροπρόθεσμα”.

Γράφημα που απεικονίζει την αύξηση του ενδιαφέροντος των αμερικανικών εταιρειών για έργα κρυπτογράφησης και blockchain το 2023.
Γραφική παράσταση: Αύξηση της κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ το 2023

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο πλαίσιο της υποδομής κρυπτογράφησης, ο Jonathan Anastasia, στέλεχος της Mastercard, τόνισε στην έκθεση ότι η συνεργασία με μια εταιρεία που είναι εγγενής στην κρυπτογράφηση αποδείχθηκε επωφελής. “Οι υποδομές είναι δύσκολες. Έπρεπε να αναζητήσουμε έναν εγγενή παίκτη σε αυτόν τον χώρο με αυτή τη βαθιά τεχνογνωσία για να φέρουμε τις εταιρείες μαζί σε αυτό το ταξίδι”.

Η έκθεση ανέλυσε περαιτέρω ότι το 51% των ερωτηθέντων θεώρησε την αστάθεια της αγοράς ως σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο με έργα κρυπτογράφησης ή blockchain, ενώ το 43% ανέφερε το οικονομικό κόστος της υλοποίησης ως σημαντικό εμπόδιο.

Παρά τα εμπόδια αυτά, λιγότερο από το 2% των ερωτηθέντων στην έρευνα εξέφρασαν την άποψη ότι η έλλειψη πίστης στα οφέλη του blockchain αποτελούσε εμπόδιο για την πρόοδό τους.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς