Τολμηρή κίνηση της BlackRock: Αγοράζοντας Bitcoin ETFs για το Παγκόσμιο Ταμείο

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η BlackRock, η οποία αναγνωρίζεται ως ένας από τους τιτάνες στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, θέτει ως στόχο της την απόκτηση επιτόπιων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin για το αξιόλογο Global Allocation Fund της, γνωστό ως MALOX.

Σε μια λεπτομερή ενημέρωση της 7ης Μαρτίου που υποβλήθηκε για την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, η BlackRock εξέφρασε την πρόθεσή της να ενσωματώσει φυσικά υποστηριζόμενα προϊόντα διαπραγμάτευσης Bitcoin (ETPs), ή πιο συγκεκριμένα, spot Bitcoin ETFs, στην επενδυτική στρατηγική του MALOX.

Αυτή η ολοκληρωμένη ενημέρωση της κατάθεσης επισημαίνει σχολαστικά ότι η MALOX θα μπορούσε να συμμετάσχει στην αγορά του ιδιόκτητου spot Bitcoin ETF της BlackRock, συγκεκριμένα του iShares Bitcoin Trust (IBIT), παράλληλα με ETFs από διάφορους άλλους εκδότες. Η δήλωση που έγινε ήταν ρητή:

“Το αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να αποκτήσει μερίδια ETPs που επιδιώκουν να αντικατοπτρίζουν γενικά την απόδοση της τιμής του Bitcoin με την άμεση κατοχή bitcoin – “Bitcoin ETPs” – συμπεριλαμβανομένων των μεριδίων ενός Bitcoin ETP που χρηματοδοτείται από θυγατρική της BlackRock”.

Τονίστηκε ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο δεσμεύεται να επενδύει αποκλειστικά σε ETPs Bitcoin που απολαμβάνουν το προνόμιο να είναι εισηγμένα και να διαπραγματεύονται ενεργά σε έγκριτα εθνικά χρηματιστήρια αξιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες της κατάθεσης.

Έχοντας εγκαινιαστεί το 1989, το BlackRock Global Allocation Fund είναι αφιερωμένο στη δημιουργία επενδυτικών αποδόσεων μέσω μιας αυστηρά διαχειριζόμενης επενδυτικής πολιτικής που αξιοποιεί αμερικανικές και διεθνείς μετοχές, χρεόγραφα και τίτλους της χρηματαγοράς, παρουσιάζοντας επενδύσεις σε κορυφαίες εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple, μεταξύ άλλων. Κατά την ενημέρωση της 7ης Μαρτίου, το MALOX διέθετε περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείρισή του ύψους 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το MALOX δεν είναι το μοναχικό αμοιβαίο κεφάλαιο υπό την ομπρέλα της BlackRock που στοχεύει να ενσωματώσει spot Bitcoin ETFs στο χαρτοφυλάκιό του. Αυτή η επικαιροποιημένη κατάθεση στην SEC αποκαλύφθηκε λίγο μετά την κατάθεση παρόμοιας τροποποίησης κατάθεσης από την BlackRock για το Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) με ημερομηνία 4 Μαρτίου.

Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στο spot Bitcoin ETF της BlackRock, το iShares Bitcoin Trust, το οποίο ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση στις 11 Ιανουαρίου, μαζί με μια σουίτα εννέα άλλων spot Bitcoin ETF εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το IBIT έχει διακριθεί ως το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο spot Bitcoin ETF, με τις συμμετοχές του σε BTC να εκτοξεύονται κατά ένα εκπληκτικό ποσοστό 7.000%, κλιμακούμενο από 2.621 BTC στις 11 Ιανουαρίου σε εντυπωσιακά 187.531 BTC έως τις 7 Μαρτίου 2024. Στην παρούσα συγκυρία, η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων Bitcoin της IBIT ανέρχεται σε 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από τις προσπάθειές της με το spot Bitcoin ETF, η BlackRock έχει υποστηρίξει με θέρμη τη δημιουργία ενός spot Ether ETF με τα ρυθμιστικά όργανα στις Η.Π.Α. Σε μια στρατηγική κίνηση τον Νοέμβριο του 2023, η BlackRock προχώρησε στην υποβολή αίτησης τύπου S-1 για το iShares Ethereum Trust στο Delaware Division of Corporations.

Η συζήτηση μεταξύ των αναλυτών και των ενθουσιωδών του κλάδου συνεχίζεται, αναλογιζόμενοι αν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα δώσουν το πράσινο φως για την κυκλοφορία ενός spot ETH ETF εντός του έτους 2024. Αναλογιζόμενοι το ταξίδι του Bitcoin, είναι αξιοσημείωτο ότι η SEC χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να εγκρίνει ένα spot ETF για το Bitcoin στην αμερικανική αγορά.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς