Τελείωσε η ακραία μεταβλητότητα της κρυπτογράφησης του πρώτου τριμήνου;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται εταιρείες όπως η Brevan Howard, η Pantera Capital και η Nickel Digital έχουν επιτύχει με επιτυχία αξιοσημείωτα κέρδη, παρά τις περιόδους υψηλής μεταβλητότητας που χαρακτηρίζουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Η Nickel Digital Asset Management εξέδωσε προειδοποίηση προς τους επενδυτές της, συμβουλεύοντάς τους να μετριάσουν τις προσδοκίες τους μετά την εξαιρετική απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου Diversified Alpha κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Το εν λόγω αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο αποτιμάται σε 80 εκατομμύρια δολάρια, πραγματοποίησε καθαρή απόδοση 11% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε αυξημένα επίπεδα μεταβλητότητας στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Η στρατηγική του αμοιβαίου κεφαλαίου επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση της αναποτελεσματικότητας στην τιμολόγηση της αγοράς, με τυπικούς στόχους για τις ετήσιες αποδόσεις να καθορίζονται μεταξύ 15% και 20%, όπως δήλωσε ο Anatoly Crachilov, ο διευθύνων σύμβουλος.

Πάντως, ο μήνας Μάρτιος παρουσίασε ένα μοναδικό σενάριο που χαρακτηρίστηκε από σημαντική μεταβλητότητα, ισχυρούς όγκους συναλλαγών και σημαντική διασπορά της αγοράς, τα οποία συνέβαλαν συλλογικά σε κέρδη 5% για τον μήνα. Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν σε μια παρουσίαση για επενδυτές στην οποία είχε πρόσβαση η Bloomberg.

“Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μια νέα κανονικότητα, δεν θα κερδίζουμε 5% κάθε μήνα στο μέλλον”, μοιράζεται ο David Fauchier, διαχειριστής της Diversified Alpha.

Στην ίδια παρουσίαση, ο Fauchier παρατήρησε τον παροδικό χαρακτήρα τέτοιων ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά, υποδηλώνοντας ότι είναι απίθανο να συνεχιστούν. Αντικατοπτρίζει το πρόσφατο τρίμηνο σημειώνοντας: “Ό,τι θα μπορούσατε να θέλετε σε ένα τρίμηνο συνέβη λίγο πολύ σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου”.

Παράλληλα με τη Nickel Digital, άλλα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαχειρίζονται ο Brevan Howard και η Pantera Capital, σημείωσαν επίσης σημαντική επιτυχία λόγω των ισχυρών επιδόσεων της αγοράς κρυπτογράφησης. Ειδικότερα, το Bitcoin σημείωσε μια αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του 67% κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας σημαντικά τις περισσότερες άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Παρά τις εντυπωσιακές αυτές αποδόσεις, ο Michael Hall, επικεφαλής επενδύσεων της Nickel Digital, τόνισε την κρίσιμη ανάγκη για σωστή διαχείριση των προσδοκιών των επενδυτών. Σε συνέντευξή του, επεσήμανε τη σημασία του να είναι κανείς ρεαλιστής και ειλικρινής, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξουν μήνες κατά τους οποίους οι αποδόσεις μπορεί να είναι αρνητικές.

“Δεν θέλουμε να υπερβούμε τις προσδοκίες”, σχολίασε ο Hall. “Θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι μπορεί να έχουν και αρνητικούς μήνες. Αυτό είναι απλά ειλικρίνεια και ευθύτητα”.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς