Τα Bitcoin ETFs κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας από τον χρυσό

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin (ETFs) συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή από τους επενδυτές, καθώς στρέφονται προς το BTC έναντι παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι και τα δύο έφτασαν πρόσφατα σε νέα ιστορικά υψηλά (ATHs).

Την Τρίτη, το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 69.000 δολαρίων, δημιουργώντας στιγμιαία ένα νέο ρεκόρ πριν υποστεί σημαντική υποχώρηση. Αυτή η άνοδος υπογραμμίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το BTC, ιδίως ως μέσο αποθήκευσης αξίας.

Το Bitcoin ξεπερνά τον χρυσό στις εισροές ETF

Το Bitcoin και ο χρυσός, που παραδοσιακά θεωρούνται ως αντισταθμιστικά στοιχεία έναντι του πληθωρισμού και περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης αξίας, παρουσίασαν φέτος μια αξιοσημείωτη διαφορά στο συναίσθημα των επενδυτών. Ωστόσο, τα ETF χρυσού έχουν δει μείωση της ελκυστικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από αποσύρσεις συνολικού ύψους περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε πρόσφατη δήλωσή του στο X, ο λάτρης του Bitcoin Munger παρατήρησε ότι το Bitcoin ξεπερνά τον χρυσό και το ασήμι στις ροές των ETF, σηματοδοτώντας μια σαφή αλλαγή στις προτιμήσεις των επενδυτών. Σύμφωνα με τον Munger, τα Bitcoin ETFs σημείωσαν εισροές συνολικού ύψους 717 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα ETFs χρυσού είδαν εισροές μόνο 32 εκατομμυρίων δολαρίων και τα ETFs αργύρου σημείωσαν εκροές 19 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η σύγκριση μεταξύ του Bitcoin και των υλικών περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός έχει γίνει επίκεντρο μεταξύ των επενδυτών, ιδίως εν μέσω του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19.

Οι πρόσφατες τάσεις της αγοράς υποδηλώνουν ότι οι προσδοκίες σχετικά με τις αλλαγές στη νομισματική πολιτική, οι παγκόσμιες πολιτικές αβεβαιότητες και οι ανησυχίες για πιθανές πτώσεις στις αγορές μετοχών ασκούν σημαντική επιρροή στις κινήσεις της τιμής του χρυσού.

Παρά το γεγονός ότι κυμαίνεται κοντά στην τιμή ρεκόρ των 2.141 δολαρίων, ο χρυσός έχει σημειώσει μόνο μια μέτρια άνοδο από την αρχή του έτους σε σύγκριση με την αξιοσημείωτη άνοδο της τιμής του Bitcoin κατά 60% κατά την ίδια περίοδο.

Τα Bitcoin ETFs οδηγούν την άνοδο της τιμής του BTC

Τον περασμένο μήνα, αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του εμπειρογνώμονα του Bloomberg σε θέματα ETF Eric Balchunas, υπέθεταν την πιθανότητα τα Bitcoin ETF να ξεπεράσουν τα αμοιβαία κεφάλαια χρυσού από άποψη ενεργητικού υπό διαχείριση (AUM) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Επιπλέον, ο Jeff Kirdeikis τόνισε σε πρόσφατη ανάρτηση στο X στις 4 Μαρτίου ότι το Bitcoin “ξεπερνά” τον χρυσό, με τα BTC ETFs να έχουν ήδη επιτύχει το 50% της αξίας των ETFs χρυσού μέσα σε μόλις ένα μήνα. Αυτή η μετατόπιση σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική κυριαρχία του χρυσού.

Ο Jad Comair, ιδρυτής του επενδυτή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Melanion Capital, τόνισε ότι ο ενθουσιασμός και ο θόρυβος γύρω από τα ETFs έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, υποδεικνύοντας την αυξανόμενη αποδοχή του Bitcoin στους κύριους επενδυτικούς κύκλους.

Η εισροή κεφαλαίων σε Bitcoin ETFs έχει ωθήσει την τιμή του BTC, επιτρέποντάς του να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinShares, κεφάλαια αξίας άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν εισρεύσει στα πρόσφατα εγκεκριμένα Bitcoin ETFs από την έναρξή τους στις 11 Ιανουαρίου, γεγονός που υπογραμμίζει το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς