Στοιχηματισμός κρυπτογράφησης: Τι είναι & πώς λειτουργεί

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τι είναι το Staking;

Το staking των κρυπτονομισμάτων είναι ένας τρόπος κέρδους ανταμοιβών κρατώντας συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα. Είναι μια διαδικασία με την οποία κλειδώνετε τα νομίσματά σας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να βοηθήσετε στην ασφάλεια του δικτύου blockchain. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε λεπτομερώς το crypto staking.

Πώς λειτουργεί το Staking;

Το staking είναι μια θεμελιώδης έννοια σε πολλά δίκτυα blockchain, ιδιαίτερα σε αυτά που χρησιμοποιούν τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Stake (PoS) ή μια από τις παραλλαγές του. Πρόκειται για μια διαδικασία που επιτρέπει στους συμμετέχοντες του δικτύου να κλειδώσουν ένα ορισμένο ποσό από το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου σε ένα πορτοφόλι για να συμμετάσχουν στις λειτουργίες της αλυσίδας μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης των συναλλαγών, της εξασφάλισης του δικτύου και της δημιουργίας νέων μπλοκ.

Ακολουθεί μια απλοποιημένη εξήγηση του τρόπου λειτουργίας του στοιχηματισμού:

1. Κατανόηση της απόδειξης του στοιχήματος

  • Απόδειξη του στοιχήματος (PoS): Σε αντίθεση με το Proof of Work (PoW), το οποίο απαιτεί από τους ανθρακωρύχους να επιλύουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα για να επικυρώνουν συναλλαγές και να δημιουργούν νέα μπλοκ, το PoS βασίζεται σε συμμετέχοντες, γνωστούς ως επικυρωτές ή ομιλητές, οι οποίοι κλειδώνουν κάποια από τα κρυπτονομίσματά τους ως μερίδιο στο δίκτυο.
  • Επιλογή για επικύρωση: Ο αλγόριθμος PoS επιλέγει τους επικυρωτές για τη δημιουργία ενός νέου μπλοκ με βάση το μέγεθος του μεριδίου τους και άλλους παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν το χρονικό διάστημα που κατέχουν το μερίδιο, την τυχαιότητα και άλλα ειδικά κριτήρια του δικτύου.

2. Η διαδικασία στοιχηματισμού

  1. Επιλέξτε ένα κρυπτονόμισμα που υποστηρίζει το ποντάρισμα. Πολλά διαφορετικά κρυπτονομίσματα υποστηρίζουν ποντάρισμα, οπότε πρέπει να επιλέξετε αυτό που θέλετε. Ορισμένα δημοφιλή κρυπτονομίσματα που υποστηρίζουν ποντάρισμα περιλαμβάνουν το Ethereum, το Cardano, το Tezos και το Cosmos.
  2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό σε μια πλατφόρμα στοιχηματισμού. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες στοιχηματισμού, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια που εμπιστεύεστε. Ορισμένες δημοφιλείς πλατφόρμες στοιχηματισμού περιλαμβάνουν τις Coinbase, Kraken και Binance.
  3. Μεταφέρετε το κρυπτονόμισμά σας στο λογαριασμό σας στην πλατφόρμα στοιχηματισμού. Μόλις δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σε μια πλατφόρμα στοιχηματισμού, πρέπει να μεταφέρετε το κρυπτονόμισμά σας στο λογαριασμό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να στοιχηματίσετε τα νομίσματά σας.
  4. Ξεκινήστε να στοιχηματίζετε το κρυπτονόμισμα. Μόλις το κρυπτονόμισμά σας βρίσκεται στο λογαριασμό της πλατφόρμας σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να το στοιχηματίζετε. Αυτό θα περιλαμβάνει το κλείδωμα των νομισμάτων σας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ο ακριβής χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με το κρυπτονόμισμα και την πλατφόρμα στοιχηματισμού.
  5. Κερδίστε ανταμοιβές. Σε αντάλλαγμα για το ποντάρισμα των νομισμάτων σας, θα κερδίσετε ανταμοιβές, συνήθως με τη μορφή πρόσθετων νομισμάτων ή κουπονιών. Οι ακριβείς ανταμοιβές ποικίλλουν ανάλογα με το κρυπτονόμισμα και την πλατφόρμα στοιχηματισμού.

Το στοίχημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε παθητικό εισόδημα από τις συμμετοχές σας σε κρυπτονομίσματα. Είναι επίσης ένας τρόπος να βοηθήσετε στην υποστήριξη του δικτύου blockchain στο οποίο επενδύετε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνά σας προτού αρχίσετε να στοιχηματίζετε τα νομίσματά σας. Υπάρχουν κίνδυνοι, όπως το να χάσετε τα νομίσματά σας εάν η πλατφόρμα στοιχηματισμού χρεοκοπήσει ή παραβιαστεί.

Τρόποι στοιχηματισμού κρυπτονομισμάτων

Στον κόσμο της ψηφιακής οικονομίας, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ποντάρετε κρυπτονόμισμα για να κερδίσετε ανταμοιβές. Το ποντάρισμα περιλαμβάνει το κλείδωμα κάποιων από τα ψηφιακά σας νομίσματα για να βοηθήσετε την ομαλή λειτουργία ενός δικτύου blockchain. Σε αντάλλαγμα, λαμβάνετε επιπλέον νομίσματα ως ανταμοιβές. Εδώ, θα εξερευνήσουμε κάθε μέθοδο στοιχηματισμού, δείχνοντας πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν.

Ανάθεση (Delegated Staking)

Στο delegated staking, οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων αναθέτουν τα token τους σε έναν επικυρωτή (έναν κόμβο που συμμετέχει στο μηχανισμό συναίνεσης). Αυτό επιτρέπει στους κατόχους token να κερδίζουν ανταμοιβές στοιχηματισμού χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν οι ίδιοι έναν κόμβο. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε στοιχήματα με ελάχιστη τεχνική συμμετοχή.

Πλεονεκτήματα της ανάθεσης:

  • Ευκολία στη χρήση:
  • Προσβασιμότητα: Διαθέσιμο σε όσους δεν διαθέτουν τεχνικές γνώσεις ή δέσμευση χρόνου για άμεση τοποθέτηση πασσάλων.
  • Διαφοροποίηση κινδύνου: Διανέμει τον κίνδυνο σε πολλαπλούς επικυρωτές, μειώνοντας ενδεχομένως την έκθεση σε μεμονωμένα προβλήματα κόμβων.

Πώς λειτουργεί η ανάθεση;

  1. Επιλέξτε έναν επικυρωτή: Επιλέξτε έναν αξιόπιστο επικυρωτή με καλή φήμη και ιστορικό αξιόπιστων επιδόσεων.
  2. Αναθέστε τα νομίσματά σας: Μεταφέρετε τα νομίσματα που έχετε ποντάρει στον επιλεγμένο επικυρωτή, ο οποίος τα συμπεριλαμβάνει στο συνολικό του ποντάρισμα.
  3. Κερδίστε αναλογικές ανταμοιβές: Λάβετε ανταμοιβές για το ποντάρισμα με βάση το ποσό των νομισμάτων που μεταβιβάζονται και την απόδοση του επικυρωτή.

Παραγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Πιστοποιητής φήμης: Επιλέξτε έναν επικυρωτή με αποδεδειγμένο ιστορικό διαθεσιμότητας, αξιοπιστίας και ασφάλειας.
  • Ποσοστά προμήθειας: Συγκρίνετε τα ποσοστά προμηθειών σε διάφορους επικυρωτές για να βρείτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με τις προτιμήσεις σας.
  • Συμμετοχή στο δίκτυο: Ελέγξτε τη δραστηριότητα και τη συμβολή του επικυρωτή στο μηχανισμό συναίνεσης.
  • Υποστήριξη πλατφόρμας ή ανταλλακτηρίου: Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα ή το ανταλλακτήριο που χρησιμοποιείτε υποστηρίζει την ανάθεση στον επιλεγμένο επικυρωτή.

Παροχή στοιχήματος με επίκεντρο το στοίχημα

Το συγκεντρωτικό στοίχημα περιλαμβάνει τον συνδυασμό πόρων με άλλους κατόχους token για να αυξήσετε τις πιθανότητες να επιλεγείτε για την επικύρωση συναλλαγών και να κερδίσετε ανταμοιβές. Είναι ιδανικό για όσους μπορεί να μην έχουν αρκετά token για να καλύψουν τις ελάχιστες απαιτήσεις στοιχηματισμού ή επιθυμούν να μετριάσουν τον κίνδυνο διαφοροποιώντας.

Πλεονεκτήματα του Pooled Staking:

  • Προσβασιμότητα και απλότητα: Παρέχει μια απλή διαδικασία στοιχηματισμού για άτομα χωρίς τεχνικές γνώσεις ή χρονική δέσμευση.
  • Μειωμένες ελάχιστες απαιτήσεις στοιχηματισμού: Επιτρέπει τη συμμετοχή με μικρότερα ποσά νομισμάτων που έχουν στοιχηματιστεί, μειώνοντας το εμπόδιο εισόδου.
  • Αυξημένες πιθανότητες ανταμοιβών: Η πιθανότητα να κερδίσετε ανταμοιβές αυξάνεται με τη συγκέντρωση πόρων με μια μεγαλύτερη ομάδα.
  • Διαφοροποίηση του κινδύνου: Σκορπίζει τον κίνδυνο σε πολλούς συμμετέχοντες, ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο των μεμονωμένων ζητημάτων του κόμβου.

Πώς λειτουργεί το Pooled Staking;

  1. Εντάσσεστε σε μια δεξαμενή στοιχηματισμού: Επιλέξτε μια αξιόπιστη δεξαμενή στοιχηματισμού που τηρεί τις βέλτιστες πρακτικές και τα πρότυπα ασφαλείας.
  2. Μεταφέρετε τα στοιχηματισμένα νομίσματα: Μεταφέρετε το επιλεγμένο κρυπτονόμισμα από ένα ανταλλακτήριο ή ένα εξωτερικό πορτοφόλι στη δεξαμενή στοιχημάτων.
  1. Μοιραστείτε τις ανταμοιβές: Εισπράττετε ανάλογες ανταμοιβές με βάση τη συνεισφορά σας στο ποντάρισμα της ομάδας.

Παραγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Φήμη της πισίνας: Επιλέξτε μια πισίνα με αποδεδειγμένο ιστορικό διαθεσιμότητας, αξιοπιστίας και ασφάλειας.
  • Ποσοστά προμήθειας: Συγκρίνετε τα ποσοστά προμηθειών σε διαφορετικές δεξαμενές για να βρείτε μία που να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας.
  • Απόδοση της δεξαμενής:
  • Διάρθρωση τελών: Κατανοήστε τα τέλη που χρεώνει η δεξαμενή, όπως τα τέλη ανάληψης ή διαχείρισης.

Επικεφαλίδα στοιχηματισμού υγρών

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ποντάρουν τα κουπόνια τους και να λάβουν ως αντάλλαγμα ένα ρευστό κουπόνι, το οποίο αντιπροσωπεύει την επένδυση που έχουν ποντάρει. Αυτά τα ρευστά token μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός του οικοσυστήματος DeFi, παρέχοντας ρευστότητα, ενώ παράλληλα κερδίζουν ανταμοιβές από το ποντάρισμα. Αντιμετωπίζει το ζήτημα της ρευστότητας που είναι εγγενές στο παραδοσιακό ποντάρισμα.

Οφέλη του Liquid Staking:

  • Ενισχυμένη ρευστότητα: Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αξία των στοιχηματισμένων περιουσιακών στοιχείων τους χωρίς να αποσυμπιέζουν τα στοιχήματα, διευκολύνοντας τη συμμετοχή στο DeFi.
  • Μειωμένος κίνδυνος παροδικής απώλειας: Τα LST μπορούν να αντισταθμίσουν τις προσωρινές διακυμάνσεις των τιμών του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, μειώνοντας τον κίνδυνο παροδικής απώλειας.
  • Δυνατότητα διαφοροποίησης: Οι χρήστες μπορούν να κατανέμουν τα LST τους σε διαφορετικά πρωτόκολλα και στρατηγικές DeFi.
  • Προσβασιμότητα για μικρότερα μερίδια: Το ρευστό ποντάρισμα επιτρέπει τη συμμετοχή με μικρότερα ποσά στοιχηματισμού, μειώνοντας το εμπόδιο εισόδου.

Πώς λειτουργεί το Liquid Staking;

  1. Token Lock-up: Οι χρήστες κλειδώνουν τα στοιχηματισμένα tokens τους με έναν πάροχο liquid staking.
  2. Έκδοση κουπονιών παραλαβής: Ο πάροχος εκδίδει ρευστά κουπόνια (LST) που αντιπροσωπεύουν τα στοιχηματισμένα περιουσιακά στοιχεία και τις ανταμοιβές στοιχηματισμού του χρήστη.
  3. Χρήση ρευστότητας:Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα LST τους σε δραστηριότητες DeFi, ενώ ο πάροχος στοιχηματίζει τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία.
  4. Ανταμοιβές για την τοποθέτηση των περιουσιακών στοιχείων: Οι χρήστες κερδίζουν ανταμοιβές για το ποντάρισμα των κλειδωμένων token τους, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στα LSTs.

Παραγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Φήμη του παρόχου: Επιλέξτε έναν αξιόπιστο πάροχο υγρών στοιχημάτων με αποδεδειγμένο ιστορικό ασφάλειας και διαφάνειας.
  • Χρήση των Token: Κατανοήστε τις επιλογές ρευστότητας των LSTs και τους σχετικούς κινδύνους.
  • Διάρθρωση αμοιβών:

Κόμβοι επικύρωσης

Η λειτουργία ενός κόμβου επικυρωτή συνεπάγεται την άμεση συμμετοχή στον μηχανισμό συναίνεσης της αλυσίδας μπλοκ (blockchain). Οι επικυρωτές επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές και δημιουργούν νέα μπλοκ.Αυτή η επιλογή απαιτεί σημαντικές τεχνικές γνώσεις, υλικό και συχνά ένα σημαντικό ελάχιστο ποντάρισμα.Είναι κατάλληλη για συμμετέχοντες με μεγάλη εμπλοκή, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην ασφάλεια και την απόδοση του δικτύου.

Ένας κόμβος επικυρωτής είναι ζωτικής σημασίας για τα δίκτυα blockchain με απόδειξη του στοιχήματος (PoS).Είναι ένας υπολογιστής που είναι υπεύθυνος για την επαλήθευση και την επεξεργασία των συναλλαγών, τη διατήρηση του μηχανισμού συναίνεσης του δικτύου και την ανταμοιβή για τη συμμετοχή.

Κύριες αρμοδιότητες των κόμβων επικυρωτών:

  • Επικύρωση μπλοκ: Οι κόμβοι επικύρωσης ελέγχουν και επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα των συναλλαγών πριν τις προσθέσουν στην αλυσίδα μπλοκ.
  • Συμμετοχή στη συναίνεση: Οι κόμβοι επικυρωτές συμμετέχουν στο μηχανισμό συναίνεσης, ο οποίος διασφαλίζει την ασφάλεια και την ακεραιότητα του δικτύου.
  • Κέρδος ανταμοιβής: Οι κόμβοι επικυρωτές κερδίζουν ανταμοιβές για τη συμβολή τους στην ασφάλεια του δικτύου και την επικύρωση των συναλλαγών.

Πώς λειτουργούν οι κόμβοι επικύρωσης;

  1. Staking: Οι κόμβοι Validator στοιχηματίζουν τα κρυπτονομίσματα που κατέχουν ως εγγύηση για να αποδείξουν τη δέσμευσή τους στο δίκτυο.
  2. Δημιουργία μπλοκ: Οι κόμβοι επικύρωσης ανταγωνίζονται για τη δημιουργία νέων μπλοκ προτείνοντας έγκυρες δέσμες συναλλαγών.
  3. Συμμετοχή στο μηχανισμό συναίνεσης: Οι κόμβοι επικυρωτές επιτυγχάνουν συναίνεση με άλλους κόμβους για την έγκριση νέων μπλοκ και τη διατήρηση της ακεραιότητας της αλυσίδας μπλοκ.
  4. Διανομή ανταμοιβής: Οι κόμβοι επικυρωτές λαμβάνουν ανταμοιβές για τη συμμετοχή τους, οι οποίες είναι ανάλογες του ποσοστού συμμετοχής τους και της συμβολής τους στη συναίνεση.

Ρόλος των κόμβων επικυρωτών στα δίκτυα PoS:

  • Ασφάλεια: Οι κόμβοι επικυρωτές παίζουν ζωτικό ρόλο στην ασφάλεια του δικτύου επαληθεύοντας τις συναλλαγές και διατηρώντας το μηχανισμό συναίνεσης.
  • Αποκέντρωση: Οι κόμβοι επαλήθευσης συμβάλλουν στην αποκέντρωση του δικτύου κατανέμοντας την ευθύνη της συναίνεσης μεταξύ πολλών συμμετεχόντων.
  • Απόδοση δικτύου: Οι κόμβοι επαλήθευσης συμβάλλουν στη διατήρηση της απόδοσης του δικτύου, επαληθεύοντας και επεξεργαζόμενοι αποτελεσματικά τις συναλλαγές.
  • Οικονομικά κίνητρα: Οι κόμβοι επικυρωτές παρακινούνται να συμμετάσχουν με την προοπτική να κερδίσουν ανταμοιβές, γεγονός που τους δίνει κίνητρο να διατηρήσουν την υγεία του δικτύου.

FAQ σχετικά με την κρυπτογράφηση με στοιχήματα

Πόσα μπορώ να κερδίσω κατά μέσο όρο από το ποντάρισμα κρυπτογράφησης;

Η μέση ετήσια απόδοση για το ποντάρισμα κρυπτογράφησης κυμαίνεται μεταξύ 5% και 15%.

Είναι ασφαλές το ποντάρισμα σε κρυπτονόμισμα;

Το ποντάρισμα κρυπτογράφησης θεωρείται γενικά ασφαλές, αλλά υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, όπως η έλλειψη ρευστότητας και ο κίνδυνος επικύρωσης.

Είναι το ποντάρισμα καλύτερο από το κράτημα;

Το ποντάρισμα κρυπτογράφησης μπορεί να είναι ένας πιο κερδοφόρος τρόπος επένδυσης από τη διακράτηση, αλλά ενέχει επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πώς λειτουργεί το στοίχημα κρυπτογράφησης;

Η τοποθέτηση στοιχημάτων μπορεί να αποφέρει παθητικό εισόδημα με τη δέσμευση του κρυπτονομίσματος σας για την υποστήριξη του δικτύου blockchain.

Πόσο καιρό διαρκεί το ποντάρισμα κρυπτογράφησης;

Το staking crypto μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή έως και μερικά χρόνια, ανάλογα με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα και την πλατφόρμα staking.

Πώς υπολογίζονται οι ανταμοιβές στοιχηματισμού;

Ο υπολογισμός των ανταμοιβών στοιχηματισμού εξαρτάται από το συγκεκριμένο δίκτυο blockchain και τον μηχανισμό συναίνεσης που διαθέτει.

Ετήσια ποσοστιαία απόδοση (APY)

Οι ανταμοιβές στοιχηματισμού εκφράζονται συνήθως ως ετήσια ποσοστιαία απόδοση (APY). Το APY είναι το συνολικό ποσοστό των ανταμοιβών που μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε από το κρυπτονόμισμα που έχετε ποντάρει σε ένα έτος. Λαμβάνει υπόψη τόσο το βασικό επιτόκιο όσο και τυχόν ανατοκισμό που λαμβάνει χώρα.

Βασικό επιτόκιο

Το βασικό επιτόκιο είναι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζετε ανταμοιβές για το κρυπτονόμισμα που έχετε ποντάρει. Το επιτόκιο αυτό καθορίζεται από το δίκτυο blockchain και τον μηχανισμό συναίνεσης. Για παράδειγμα, το βασικό επιτόκιο για το Ethereum 2.0 είναι σήμερα περίπου 4,6%.

Συμπλήρωση

Το compounding είναι όταν οι ανταμοιβές σας προστίθενται στο κρυπτονόμισμα που έχετε ποντάρει και αρχίζετε να κερδίζετε ανταμοιβές για τις ανταμοιβές σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το APY σας με την πάροδο του χρόνου.Για παράδειγμα, αν έχετε APY 10% και ανατοκίζετε τις ανταμοιβές σας καθημερινά, θα κερδίσετε περίπου 31% περισσότερα σε ένα χρόνο από ό,τι αν δεν το κάνατε.

Περίοδος δέσμευσης

Πολλά δίκτυα blockchain απαιτούν να κλειδώσετε το κρυπτονόμισμά σας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προτού μπορέσετε να το ξεκλειδώσετε. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να εκμεταλλεύονται το σύστημα με το να στοιχίζουν και να ξεστοιχίζουν συχνά το κρυπτονόμισμα τους. Η περίοδος κλειδώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το δίκτυο blockchain και τον επιλεγμένο πάροχο στοιχηματισμού.

Συνολικές ανταμοιβές

Οι συνολικές ανταμοιβές σας θα εξαρτηθούν από το κρυπτονόμισμα που θα ποντάρετε, το βασικό επιτόκιο, τη συχνότητα ανατοκισμού και την περίοδο κλειδώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αριθμομηχανή στοιχηματισμού για να υπολογίσετε πόσα θα κερδίσετε σε ανταμοιβές.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τρόπου υπολογισμού των ανταμοιβών στοιχηματισμού:

Υποθέσεις:

Σταθερό επιτόκιο ανταμοιβής: 5% ετησίως (APY)

Το αρχικό ποσό του στοιχηματισμού ETH: 1 ETH

Υπολογισμός:

  • 30 ημέρες:
    • Αμοιβές στοιχηματισμού = (1 ETH * 0,05 * 30) / 365
    • Staking rewards = 0.0041096 ETH
  • 60 ημέρες:
    • Αμοιβές στοιχηματισμού = (1 ETH * 0,05 * 60) / 365
    • Staking rewards = 0.00821917808 ETH
  • 90 ημέρες:
    • Αμοιβές στοιχηματισμού = (1 ETH * 0,05 * 90) / 365
    • Staking rewards = 0.01232876712 ETH
  • 120 ημέρες:
    • Αμοιβές στοιχηματισμού = (1 ETH * 0,05 * 120) / 365
    • Staking rewards = 0.01643835616 ETH

Όπως μπορείτε να δείτε, όσο περισσότερο χρόνο ποντάρετε το ETH σας, τόσο περισσότερες ανταμοιβές θα κερδίσετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσοστό ανταμοιβής από το ποντάρισμα ανατοκίζεται με την πάροδο του χρόνου. Με προσεκτικό σχεδιασμό και εξέταση, το staking μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε παθητικό εισόδημα από τις συμμετοχές σας σε κρυπτονομίσματα και να υποστηρίξετε τα δίκτυα blockchain που σας ενδιαφέρουν.

*Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά είναι απλώς εκτιμήσεις και το πραγματικό ποσό των ανταμοιβών στοιχηματισμού που κερδίζετε θα διαφέρει ανάλογα με τη συγκεκριμένη δεξαμενή στοιχηματισμού που χρησιμοποιείτε και τις συνολικές συνθήκες της αγοράς.

TOP 5 νομίσματα στοιχηματισμού

Ας βουτήξουμε στα “Top 5 νομίσματα στοιχηματισμού”, επισημαίνοντας τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για στοιχηματισμό. Αυτά τα νομίσματα επιλέχθηκαν για τις καλές ανταμοιβές τους, τη σταθερότητα και τον τρόπο με τον οποίο βελτιώνουν τον κόσμο του blockchain. Εδώ, θα εξετάσουμε γιατί αυτά τα νομίσματα αξίζει να τα εξετάσει όποιος ενδιαφέρεται για το στοίχημα.

Ethereum

Το Ethereum (ETH) είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο και έχει μία από τις πιο ενεργές κοινότητες στοιχηματισμού. Το staking ETH σας επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές, ενώ παράλληλα βοηθάτε στην ασφάλεια του δικτύου.

Binance

Το Binance (BNB) είναι το native token του Binance Exchange, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Η τοποθέτηση του BNB σας επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές, ενώ παράλληλα βοηθάτε στην ασφάλεια του δικτύου Binance Chain.

Polkadot

Το Polkadot (DOT) είναι ένα δίκτυο πολλαπλών αλυσίδων που συνδέει διαφορετικές αλυσίδες μπλοκ (blockchains). Η τοποθέτηση του DOT σας επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές, ενώ παράλληλα βοηθάτε στην ασφάλεια του δικτύου και συμμετέχετε στις αποφάσεις διακυβέρνησης.

Solana

Το Solana (SOL) είναι ένα blockchain υψηλών επιδόσεων που στοχεύει να ανταγωνιστεί το Ethereum όσον αφορά την επεκτασιμότητα και την ταχύτητα. Η τοποθέτηση του SOL σας επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές, ενώ παράλληλα βοηθάτε στην ασφάλεια του δικτύου.

Cardano

ΤοCardano (ADA) είναι ένα κρυπτονόμισμα που έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο επεκτάσιμο και αποτελεσματικό από το Ethereum. Η τοποθέτηση του ADA σας επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές, ενώ παράλληλα βοηθάτε στην ασφάλεια του δικτύου.

Γιατί δεν μπορείτε να στοιχηματίσετε όλα τα κρυπτονομίσματα;

Δεν μπορούν να στοιχηματίζονται όλα τα κρυπτονομίσματα επειδή η παροχή στοιχημάτων λειτουργεί μόνο για συγκεκριμένες αλυσίδες μπλοκ που χρησιμοποιούν μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS). Σε ένα δίκτυο PoS, οι επικυρωτές, οι οποίοι είναι οι συμμετέχοντες που ποντάρουν τα κρυπτονομίσματα που κατέχουν, είναι υπεύθυνοι για την επικύρωση των συναλλαγών και τη διασφάλιση της ασφάλειας του δικτύου. Επιλέγονται τυχαία για να επικυρώσουν μπλοκ συναλλαγών και ανταμείβονται με πρόσθετο κρυπτονόμισμα για τη συμμετοχή τους.

Για να είναι δυνατή η τοποθέτηση στοιχημάτων, το δίκτυο blockchain πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως:

  • Αποκέντρωση: Το PoS απαιτεί ένα αποκεντρωμένο δίκτυο με πολλούς συμμετέχοντες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.
  • Tokenomics: Το κρυπτονόμισμα πρέπει να έχει επαρκή προσφορά και κεφαλαιοποίηση της αγοράς για να υποστηρίζει την τοποθέτηση στοιχημάτων και τη σταθερότητα του δικτύου.
  • Τεχνική υποδομή: Το δίκτυο blockchain πρέπει να διαθέτει την υποδομή για να χειριστεί τη διαδικασία του στοιχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών για την επιλογή των επικυρωτών, την επικύρωση των συναλλαγών και τη διανομή των ανταμοιβών.
  • Υποστήριξη από την κοινότητα: Το έργο κρυπτονομίσματος θα πρέπει να έχει μια ισχυρή κοινότητα που υποστηρίζει το στοίχημα και συμβάλλει στη διακυβέρνηση του δικτύου.

Αν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το staking μπορεί να μην είναι εφικτό ή βιώσιμο για το δίκτυο blockchain. Επιπλέον, ορισμένα κρυπτονομίσματα μπορεί να επιλέξουν να μην υλοποιήσουν το staking, επιλέγοντας άλλους μηχανισμούς συναίνεσης όπως το Proof-of-Work (PoW) ή το delegated Proof-of-Stake (dPoS).

Οφέλη της κρυπτογράφησης με στοιχήματα

Παθητικό εισόδημα: Το ποντάρισμα προσφέρει έναν τρόπο για την απόκτηση παθητικού εισοδήματος, ανταμείβοντας τους συμμετέχοντες με επιπλέον μάρκες για την υποστήριξη του δικτύου.

Ασφάλεια του δικτύου: Τα staker ενισχύουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα της αλυσίδας μπλοκ, συμβάλλοντας στην αποτροπή επιθέσεων και εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία.

Ενεργειακή αποδοτικότητα: Σε σύγκριση με την εξόρυξη Proof of Work (PoW), το Proof of Stake (PoS) και το staking είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Δικαιώματα διακυβέρνησης: Ορισμένα δίκτυα προσφέρουν στους staker δικαιώματα διακυβέρνησης, επιτρέποντάς τους να ψηφίζουν για σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον του πρωτοκόλλου, όπως αναβαθμίσεις και αλλαγές πολιτικής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που ενδιαφέρονται για την επιτυχία του δικτύου να επηρεάσουν την κατεύθυνσή του.

Μειωμένη μεταβλητότητα: Το ποντάρισμα μπορεί δυνητικά να μειώσει τη μεταβλητότητα ενός κρυπτονομίσματος. Όταν οι μάρκες κλειδώνονται για στοιχηματισμό, μειώνεται η κυκλοφορούσα προσφορά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σταθερές τιμές, ειδικά για τις μάρκες με σημαντική συμμετοχή στο στοιχηματισμό.

Εμπλοκή με την κοινότητα: Η συμμετοχή σε στοιχηματισμό συχνά ενθαρρύνει τη βαθύτερη δέσμευση με την κοινότητα του έργου. Οι στοιχειοθέτες τείνουν να επενδύουν περισσότερο στην επιτυχία του έργου και μπορεί να συμμετέχουν πιο ενεργά σε συζητήσεις, προτάσεις ανάπτυξης και εκδηλώσεις της κοινότητας.

Αυξημένη συμμετοχή στο δίκτυο: Οι μηχανισμοί στοιχηματισμού ενθαρρύνουν την ευρύτερη συμμετοχή στο δίκτυο blockchain, εκδημοκρατίζοντας την πρόσβαση στη διαδικασία επικύρωσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό και αποκεντρωμένο δίκτυο.

Κίνδυνοι του στοιχηματισμού κρυπτογράφησης

Λιγότητα: Όταν στοιχηματίζετε το κρυπτονόμισμά σας, αυτό κλειδώνεται ή δεσμεύεται στον μηχανισμό συναίνεσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση ή να ανταλλάξετε τα στοιχηματισμένα κεφάλαιά σας για κάποιο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη περίοδος αποδέσμευσης ποικίλλει ανάλογα με το κρυπτονόμισμα και την πλατφόρμα στοιχηματισμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν μπορείτε να πουλήσετε τα νομίσματά σας για να επωφεληθείτε από τις διακυμάνσεις της αγοράς, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αποδόσεις σας.

Αμεταβλητότητα της αγοράς: Η αξία των νομισμάτων που έχετε ποντάρει μπορεί επίσης να αυξομειωθεί, επηρεάζοντας δυνητικά τις συνολικές αποδόσεις σας. Εάν η τιμή του κρυπτονομίσματος πέσει, η αξία των ανταμοιβών που έχετε ποντάρει θα μειωθεί επίσης. Αυτό είναι παρόμοιο με οποιαδήποτε άλλη επένδυση που κάνετε στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Κίνδυνοι επικυρωτή: Εάν αναθέσετε το ποντάρισμά σας σε έναν επικυρωτή, τον εμπιστεύεστε για την ασφάλεια του δικτύου και τη σωστή διανομή των ανταμοιβών σας. Θα μπορούσατε να χάσετε τα νομίσματα που έχετε ποντάρει, αν ο επικυρωτής είναι κακόβουλος ή ανίκανος. Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε έναν αξιόπιστο επικυρωτή.

Αλλαγές στο πρωτόκολλο: Το πρωτόκολλο στοιχηματισμού ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, επηρεάζοντας τη δυνατότητά σας να στοιχηματίσετε τα νομίσματά σας ή τις ανταμοιβές που κερδίζετε. Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις και να προσαρμόζετε ανάλογα τη στρατηγική σας για το ποντάρισμα.

Ρυθμιστικοί κίνδυνοι: Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος και όλο και περισσότερο ρυθμιζόμενος κλάδος. Θα μπορούσαν να εισαχθούν νέοι κανονισμοί που επηρεάζουν την κερδοφορία ή τη νομιμότητα του στοιχηματισμού.

Φορολογία: Οι ανταμοιβές από στοιχήματα ενδέχεται να είναι φορολογητέες σε ορισμένες δικαιοδοσίες.Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν φορολογικό σύμβουλο για να κατανοήσετε τις φορολογικές σας υποχρεώσεις.

Παρά αυτούς τους κινδύνους, το ποντάρισμα μπορεί να είναι ένας κερδοφόρος και επικερδής τρόπος επένδυσης σε κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους που ενέχονται και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις πριν δεσμεύσετε τα κεφάλαιά σας.

Κατακλείδα

Το staking είναι το κλείδωμα περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων για τη συμμετοχή στο μηχανισμό συναίνεσης ενός δικτύου blockchain, κερδίζοντας ανταμοιβές όπως πρόσθετα νομίσματα.Προσφέρει παθητικό εισόδημα, συμβάλλει στην ασφάλεια του δικτύου και μπορεί να είναι μια κερδοφόρα επένδυση με σχετικούς κινδύνους.

Το στοίχημα είναι αποκλειστικό για τα κρυπτονομίσματα με μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS), που απαιτεί προσεκτική έρευνα λόγω της πολυπλοκότητάς του. Πριν συμμετάσχετε, είναι ζωτικής σημασίας να αξιολογήσετε συγκεκριμένες διαδικασίες στοιχηματισμού, σταθμίζοντας τους κινδύνους και τις ανταμοιβές για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις που υποστηρίζουν τα επιθυμητά δίκτυα blockchain, κερδίζοντας παράλληλα παθητικό εισόδημα από τις συμμετοχές σε κρυπτονομίσματα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς