Προβλέψεις του Insider: με Spot ETF Buzz

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο πρώην διευθυντής της Ripple Sean McBride εξέφρασε πρόσφατα την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία του οικοσυστήματος XRP, σηματοδοτώντας πιθανές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον του. Οι παρατηρήσεις του McBride έρχονται σε μια στιγμή που η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων παραμένει σε έξαρση με τις συζητήσεις γύρω από το πρόσφατο πράσινο φως της SEC για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Η Ripple “αναμένει με ανυπομονησία” ένα Spot XRP ETF

Υπό αυτό το πρίσμα, ο McBride άφησε να εννοηθεί ότι η XRPArmy μπορεί να αναμένει την εισαγωγή ενός spot XRP ETF στην αγορά των ΗΠΑ είτε αργότερα φέτος είτε ενδεχομένως το 2025, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προσδοκίας στο οικοσύστημα.

Επιπλέον, οι ιδέες του McBride συμπίπτουν με τα σχόλια του CEO της Ripple Brad Garlinghouse κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο Bloomberg. Ο Garlinghouse εξέφρασε ανοιχτό πνεύμα στην ιδέα να αποκτήσει το XRP τη δική του σειρά ETFs που θα έχουν εγκριθεί από την SEC, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη αποδοχή και διαφοροποίηση στο επενδυτικό τοπίο της κρυπτογράφησης.

Κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ της σημερινής εμφάνισης των spot BTC ETFs και των πρώτων ημερών των παραδοσιακών αγορών μετοχών, ο Garlinghouse τόνισε τη λογική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της επέκτασης των προσφορών ETFs ώστε να περιλαμβάνουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, καλύπτοντας τις προτιμήσεις των επενδυτών για διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια.

Ενώ ο Garlinghouse απέφυγε να αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη δέσμευση της Ripple με παρόχους ETF, υπογράμμισε τη συνολική υποστήριξη της εταιρείας σε πρωτοβουλίες που ωφελούν την ευρύτερη κοινότητα XRP. Το συναίσθημα αυτό ευθυγραμμίζεται με το στρατηγικό όραμα της Ripple, η οποία έχει αναζητήσει εναλλακτικές δικαιοδοσίες που διαθέτουν σαφέστερα ρυθμιστικά πλαίσια, ιδίως ενόψει της μελλοντικής αρχικής δημόσιας προσφοράς της (IPO).

Πιθανή δημόσια εγγραφή της Ripple στο εξωτερικό

Από το 2020, η Ripple έχει εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γεγονός που ώθησε την εταιρεία να διερευνήσει εναλλακτικές οδούς για την IPO της εν μέσω ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων.

“Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το να προσπαθείς να βγεις στο χρηματιστήριο με μια πολύ εχθρική ρυθμιστική αρχή που έχει εγκρίνει το S-1 σου, αυτό δεν μου ακούγεται και πολύ διασκεδαστικό. Η Coinbase προφανώς είχε εγκρίνει το S-1 της. Και τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους μηνύει επειδή έκαναν πράγματα που περιγράφονταν στο S-1 τους,”

δήλωσε ο Garlinghouse στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας νωρίτερα φέτος.

Ο Garlinghouse ανέφερε προηγουμένως την πρόθεση της Ripple να επιδιώξει τη δημόσια εγγραφή της μετά την επίλυση της νομικής διαμάχης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια και συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, η σύγκλιση μιας ευνοϊκής νομικής έκβασης, η πιθανή εισαγωγή ενός αμερικανικού spot ETF για το XRP και οι προοπτικές μιας δημόσιας εγγραφής της Ripple συμβάλλουν συλλογικά σε μια ανοδική προοπτική για την πορεία των τιμών του XRP. Οι αναλυτές είναι όλο και πιο αισιόδοξοι για την πιθανότητα ενός σημαντικού ράλι, με προβλέψεις που υπονοούν μια πιθανή άνοδο προς το ψυχολογικά σημαντικό όριο των 5 δολαρίων, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη δυναμική και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο οικοσύστημα του XRP.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς