Ο Robert Kiyosaki προειδοποιεί: Kiakiyaki: Η χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας στο χείλος του γκρεμού

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο Robert Kiyosaki, ο διάσημος επενδυτής και διάσημος συγγραφέας πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο προσωπικό οικονομικό αριστούργημα “Rich Dad Poor Dad”, διατηρεί εδώ και καιρό μια επιφυλακτική στάση απέναντι τόσο στην αμερικανική οικονομία όσο και στα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα, αν και με έναν υποβόσκοντα τόνο αισιοδοξίας. Οι επικριτές του έχουν σταθερά επισημάνει την οπτική του ως αρκούδα σε αυτά τα θέματα, ωστόσο καταφέρνει πάντα να υφαίνει μια αισιόδοξη προοπτική.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο Kiyosaki επέλεξε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X για να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης, που ξεκίνησαν στις αρχές του έτους 2024, να φέρει σταθερότητα στην κυμαινόμενη χρηματιστηριακή αγορά της. Χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά ως άστοχα και βρωμερά από απελπισία.

Εμβαθύνοντας περισσότερο, ο Kiyosaki υποστήριξε ότι οι προκλήσεις που μαστίζουν την κινεζική οικονομία υπερβαίνουν την πτώση του χρηματιστηρίου, η οποία έχει οδηγήσει σε μια συγκλονιστική απώλεια περίπου 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από το έτος 2021. Εντόπισε την ουσία του προβλήματος στη σημαντική μείωση της παγκόσμιας καταναλωτικής ζήτησης.

Ο Robert Kiyosaki μοιράζεται βασικές επενδυτικές γνώσεις

Παρά την κριτική του ανάλυση, ο Kiyosaki συμβουλεύει κατά της αγοράς μετοχών και ομολόγων σε αυτή τη συγκυρία. Αντ' αυτού, τάσσεται υπέρ της επένδυσης σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός και το ασήμι, παράλληλα με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin (BTC). Η ανοδική του στάση σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι ακλόνητη εδώ και αρκετά χρόνια, με τον Kiyosaki να μοιράζεται συνεχώς ιδέες σχετικά με το γιατί αποτελούν τις πιο συνετές επενδυτικές επιλογές. Ειδικότερα, έχει επισημάνει το ασήμι ως μια ιδιαίτερα ελκυστική επενδυτική ευκαιρία από τον Μάρτιο του 2024.

Ο Kiyosaki συζητά συχνά αυτό που προβλέπει ως το “μεγαλύτερο κραχ στην ιστορία”, ωστόσο το γενικότερο μήνυμά του διαπνέεται από αισιοδοξία. Πιστεύει ότι οι οικονομικές υφέσεις παρουσιάζουν μοναδικές ευκαιρίες για τους έξυπνους συναλλασσόμενους να αποκτήσουν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε σημαντικά μειωμένες τιμές.

Οι προβλέψεις του έχουν αρχίσει να επαληθεύονται- για παράδειγμα, ο χρυσός έχει παρουσιάσει μια ισχυρή απόδοση, ανεβαίνοντας σταθερά και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 2.200 δολαρίων στις 20 Μαρτίου. Επιπλέον, το Bitcoin πέτυχε νέο ιστορικό υψηλό, πλησιάζοντας το όριο των 73.000 δολαρίων νωρίτερα τον Μάρτιο.

Ενώ ο Kiyosaki έχει ασκήσει έντονη κριτική στη στρατηγική της Κίνας για την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς της, η πρωτοβουλία έχει παρουσιάσει σημάδια αποτελεσματικότητας. Μετά από έναν ταραχώδη Ιανουάριο που είδε τη διαγραφή περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από την αποτίμηση της χρηματιστηριακής αγοράς της, οι επόμενοι μήνες κατέγραψαν μια αξιοσημείωτη μεταστροφή. Συγκεκριμένα, ένας από τους βασικούς δείκτες αναφοράς για τις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας, ο CSI 1.000, γνώρισε την πιο επιτυχημένη ημέρα του μέχρι σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου, αν και δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως από τις απώλειες του 2024.

Ομοίως, άλλοι σημαντικοί δείκτες, όπως ο CSI 300 και ο HSI, έχουν δείξει θετική ανταπόκριση στην παρέμβαση της κυβέρνησης, με ετήσια κέρδη 5,75% και 0,44% αντίστοιχα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς