Ο νέος κανόνας του Kraken: UK Self-Custody Crypto Wallets

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Kraken, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ, γνωστό για τη δέσμευσή του στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις, ενισχύει την εποπτεία των συναλλαγών με αυτοδιαχειριζόμενα πορτοφόλια. Το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει τον έλεγχο των συναλλαγών που αφορούν πορτοφόλια αυτοεξυπηρετούμενα που έχουν εμπλακεί με τις διευθύνσεις του ανταλλακτηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση αυτή, η οποία αποκαλύφθηκε σε ένα email που μοιράστηκε στο X από τον James Van Straten, έναν σεβαστό αναλυτή της Cryptoslate, υπογραμμίζει την αφοσίωση της Kraken στη διαφάνεια και την τήρηση των κανονιστικών διατάξεων.

Σύμφωνα με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη σε μη γνωστοποιημένο παραλήπτη, η Kraken επικαλείται τους κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που επιβάλλουν τη διατήρηση τρεχουσών και ολοκληρωμένων πληροφοριών για τους πελάτες, ιδίως όσον αφορά τη δραστηριότητα των λογαριασμών τους με τα πορτοφόλια αυτοεπιτήρησης. Αυτά τα πορτοφόλια, όπου η αποκλειστική ιδιοκτησία και ο έλεγχος των ιδιωτικών κλειδιών ανήκουν στον ιδιοκτήτη, παρουσιάζουν μοναδικές προκλήσεις όσον αφορά τη συμμόρφωση και την ασφάλεια.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο επικυρώθηκε ως αυθεντικό, περιγράφει την απαίτηση της Kraken για την επαλήθευση της ιδιοκτησίας των self-custody πορτοφολιών που εμπλέκονται σε συναλλαγές με το ανταλλακτήριο. Αντίθετα, εάν αυτά τα πορτοφόλια αυτοεποπτείας δεν βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο του πελάτη, η Kraken απαιτεί τη γνωστοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων κατοικίας όσων διαχειρίζονται αυτά τα πορτοφόλια.

Επιπλέον, το ανταλλακτήριο έχει δώσει προθεσμία έως τις 13 Φεβρουαρίου για την υποβολή αυτών των πληροφοριών. Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείδωμα του αναφερόμενου λογαριασμού, λειτουργώντας ουσιαστικά ως τελεσίγραφο προς τον μη αναγνωρισμένο πελάτη.

Το σχόλιο του Van Straten για το θέμα αυτό υπογραμμίζει τις ανησυχίες σχετικά με την επέλαση των μέτρων επιτήρησης στο Η.Β. Ο δικηγόρος Cris Carrascosa, που συνδέεται με κρυπτονομίσματα, επαναλαμβάνει αυτά τα συναισθήματα, επισημαίνοντας την πιθανή επέκταση των εν λόγω κανονισμών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ από τις 30 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους.

Αυτό το ρυθμιστικό τοπίο, που περικλείεται στον κανονισμό (ΕΕ) 2023/1113, κοινώς γνωστό ως κανονισμός για τη μεταφορά κεφαλαίων (TFR), θεσπίζει ενιαίες απαιτήσεις δεδομένων για συναλλαγές που διευκολύνονται από παρόχους υπηρεσιών εντός της ΕΕ.
Η εφαρμογή τέτοιων μέτρων υπογραμμίζει τις ρυθμιστικές προσπάθειες για την ενίσχυση της διαφάνειας και τον μετριασμό των κινδύνων που συνδέονται με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σε όλο το ευρωπαϊκό οικονομικό τοπίο.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς