Ο επικεφαλής της BlackRock υπαινίσσεται το Ethereum ETF, Οι κανόνες της SEC δεν αποτελούν εμπόδιο

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε μια περιεκτική συνέντευξη στο Fox Business, ο Larry Fink, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση που ξεπερνούν τα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, διατύπωσε την άποψή του σχετικά με το ενδεχόμενο για την έναρξη ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) με βάση το Ethereum, ακόμη και εν μέσω της κερδοσκοπικής ταξινόμησης του Ethereum (Ether) ως τίτλου.

Ο ισχυρισμός του Fink υπογραμμίζει τη δυνατότητα εγκαινίων ενός τέτοιου ETF παρά τις πιθανές ρυθμιστικές ταξινομήσεις, υποδηλώνοντας ότι οι επιπτώσεις του να θεωρηθεί το Ethereum τίτλος δεν είναι απαραίτητα επιζήμιες.

Προσθέτοντας βάθος στη συζήτηση, ο αναλυτής ETF Nate Geraci υπογράμμισε τη σημασία των παρατηρήσεων του Fink σχετικά με το Ethereum. Ο Geraci ερμηνεύει αυτά τα σχόλια ως ενδεικτικά των εντατικοποιημένων προσπαθειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) να κατηγοριοποιήσει το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ως αξιόγραφο.

“Αυτό στην πραγματικότητα έχει κάποιο νόημα & θα μπορούσε να επιτρέψει στην SEC να περάσει τη βελόνα, δεδομένου ότι έχει ήδη εγκρίνει ETFs με προθεσμιακά συμβόλαια ηθικής”, έγραψε ο Geraci στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η προσπάθεια αυτή της SEC φαίνεται να είναι ένα ουσιαστικό εγχείρημα, παρά τον σκεπτικισμό που επικρατεί σχετικά με την ετοιμότητα του οργανισμού να εγκρίνει ένα spot ETF με βάση τον Ether στο εγγύς μέλλον. Παρ' όλα αυτά, ο Geraci θεωρεί ότι η έγκριση ενός τέτοιου χρηματοοικονομικού προϊόντος θα μπορούσε να καταστεί εφικτή μετά την ταξινόμησή του ως τίτλου.

Περιπλέκοντας το ρυθμιστικό τοπίο, οι αναφορές δείχνουν ότι η SEC έχει ξεκινήσει μια έντονη πρωτοβουλία για να χαρακτηρίσει το κορυφαίο εναλλακτικό κρυπτονόμισμα ως αξιόγραφο, μια κίνηση που φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με τον χαρακτηρισμό του Ether ως εμπορεύματος από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων (CFTC). Επιπλέον, το Ίδρυμα Ethereum, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι αφιερωμένος στην υποστήριξη του οικοσυστήματος Ethereum, φέρεται να αντιμετωπίζει έρευνα.

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον του Bitcoin

Στην ίδια συνέντευξη, ο Fink αποκάλυψε τη μακροπρόθεσμη αισιοδοξία του για το Bitcoin, εκφράζοντας την έκπληξή του για τη μαζική ζήτηση λιανικής του κρυπτονομίσματος. Αυτή η ζήτηση ώθησε το IBIT της BlackRock να σπάσει πολλά ρεκόρ ανάπτυξης, καθιερώνοντάς το ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ETF στην ιστορία.

Ωστόσο, παρά τη συντριπτική δημοτικότητα του Bitcoin στο πελατολόγιο της BlackRock, ο Robert Mitchnick, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, σημείωσε αισθητά χαμηλότερο ενδιαφέρον για το Ethereum και αμελητέα ζήτηση για άλλα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα. Ο Mitchnick επιβεβαίωσε εκ νέου την πρωταρχική θέση του Bitcoin στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τονίζοντας την ιδιότητά του ως την πρώτη προτεραιότητα για το χρηματοπιστωτικό κολοσσό.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς