Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock προβλέπει ανοδική άνοδο για το Ethereum ETF

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο Larry Fink, ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της BlackRock Inc. (NYSE: BLK), επεκτείνει την εμπλοκή του στα κρυπτονομίσματα, εστιάζοντας αρχικά στο Bitcoin (BTC) και στρέφοντας τώρα την προσοχή του στο Ethereum (ETH).

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock συζήτησε την έμφαση της εταιρείας στις υποδομές, ευθυγραμμιζόμενος με αυτό που ανέφερε ως “μακροοικονομική τάση”.

Ο Larry Fink μίλησε κυρίως για τις επενδύσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων και για το πρόσφατα εγκεκριμένο Bitcoin spot ETF με το μοντέλο εξαγοράς του. Ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας μετατοπίστηκαν στην προσδοκία του Fink για την έγκριση ενός ETF spot Ethereum, το οποίο θεωρεί πιθανή εξέλιξη.

“Βλέπω αξία στην ύπαρξη ενός ETF Ethereum. Όπως είπα, αυτά είναι απλώς σκαλοπάτια προς την κατεύθυνση της tokenization. Πιστεύω ότι προς τα εκεί θα πάμε. Έχουμε σήμερα την τεχνολογία για την τοποθέτηση tokenize. (…) Αυτό εξαλείφει όλη τη διαφθορά με την ύπαρξη ενός tokenized συστήματος”.

Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Inc.

Αξιολόγηση της τιμής του Ethereum (ETH) στον απόηχο της υποστήριξης της BlackRock

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Travis Kling σχολίασε την αξιοσημείωτη ικανότητα της BlackRock να διαμορφώνει την αφήγηση γύρω από το Bitcoin ETF. Ο Kling αναμένει μια παρόμοια δυναμική προς ένα ETF Ethereum, με τον Larry Fink να πρωτοστατεί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή του Ethereum αντικατοπτρίζει ήδη αυτές τις αισιόδοξες προσδοκίες, ξεφεύγοντας από μια ετήσια πτωτική τάση έναντι του Bitcoin και παρουσιάζοντας αύξηση 26% σε μόλις τρεις ημέρες. Επί του παρόντος, η ETH αποτιμάται σε 0,0607 BTC ή 2.660 δολάρια ανά κουπόνι.

Αυτή η αντίδραση επεκτάθηκε και σε άλλα κρυπτονομίσματα, ωθώντας την κυριαρχία της κεφαλαιοποίησης του Bitcoin σε ετήσια χαμηλά και τροφοδοτώντας ράλι για τα έργα με τάση στο χώρο των altcoin.

Σημειωτέον, η νέα εστίαση της BlackRock στο Ethereum και το tokenization ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της εταιρείας να επενδύει σε υποδομές. Στο χώρο της κρυπτογράφησης, το ETH ξεχωρίζει ως η κορυφαία υποδομή Web3, που στεγάζει πολυάριθμα άλλα έργα και εφαρμογές.

Παρά ταύτα, ο Larry Fink αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετα σχόλια σχετικά με την πιθανή έγκριση ενός ETF Ethereum από τον Gary Gensler και την SEC.

Λαμβάνοντας όλα υπόψη, η αγορά θα πρέπει να αναμένει ότι η επικρατούσα αφήγηση θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες, εάν επαναληφθούν τα ιστορικά μοτίβα. Το αυξημένο ενδιαφέρον για το Ethereum έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά τη ζήτηση και την αξία για το εγγενές token ETH και την τιμή του.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς