Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ χάνουν το σήμα, και το Bitcoin εκτοξεύεται στα ύψη πέρα από τα $60K!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Τόσο τα επιτόκια όσο και το δολάριο ΗΠΑ έχουν αυξηθεί το 2024. Η άνοδος αυτή συνεχίζεται παρά τις προβλέψεις ότι η οικονομική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθούν. Ωστόσο, η σημερινή έκθεση παραπέμπει σε μια πιθανή αλλαγή αυτής της τάσης.

Την Παρασκευή, η αμερικανική κυβέρνηση δημοσίευσε την έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες για τον Απρίλιο. Έδειξε ότι η οικονομία πρόσθεσε 175.000 θέσεις εργασίας, λιγότερες από τις αναμενόμενες 243.000 και κάτω από το αναθεωρημένο σύνολο του Μαρτίου των 315.000 θέσεων εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο ήταν ελαφρώς υψηλότερο στο 3,9%, έναντι του προβλεπόμενου 3,8% και του ποσοστού 3,8% του Μαρτίου.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η τιμή του bitcoin (BTC) αυξήθηκε και έφτασε τα 61.100 δολάρια.

τιμή-του-bitcoin-BTC

Μέχρι πρόσφατα, οι αγορές ανέμεναν έως και έξι μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2024, όπως πρότεινε το εργαλείο FedWatch Tool της CME. Ωστόσο, οι προσδοκίες έχουν έκτοτε προσαρμοστεί σε μία ή δύο μόνο περικοπές. Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell πρότεινε σε συνέντευξη Τύπου ότι μπορεί να εξεταστούν αυξήσεις επιτοκίων εάν συνεχιστεί η ισχυρή αύξηση της απασχόλησης και ο επίμονος πληθωρισμός.

Αυτή η πιθανότητα έπαιξε ρόλο στην πτώση του bitcoin κατά 20% από την κορυφή του στα μέσα Μαρτίου. Η σημερινή έκθεση για τις θέσεις εργασίας, ωστόσο, δείχνει ότι οι τάσεις μπορεί να αλλάζουν, προκαλώντας άνοδο των τιμών του bitcoin.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αντέδρασαν επίσης θετικά, σημειώνοντας αύξηση άνω του 1%. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,47%. Ο δείκτης δολαρίου μειώθηκε κατά 0,8% και η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,8% στα 2.329 δολάρια ανά ουγγιά.

Άλλα στοιχεία από την έκθεση έδειξαν κάποια οικονομική ηπιότητα. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές του Απριλίου αυξήθηκαν μόνο κατά 0,2%, κάτω από το αναμενόμενο 0,3% και χαμηλότερα από το 0,3% του Μαρτίου. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,9%, χάνοντας την πρόβλεψη του 4% και μειωμένοι από την αύξηση 4,1% του προηγούμενου μήνα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς