Νέα κίνηση της Fidelity: Συμμετοχή στο Ethereum ETF

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο χρηματοπιστωτικός τιτάνας Fidelity Investments προχώρησε σε αξιοσημείωτες τροποποιήσεις στην αίτησή του για ένα spot ether Exchange-Traded Fund (ETF), ενσωματώνοντας συγκεκριμένες ρήτρες που επιτρέπουν το ποντάρισμα του ψηφιακού νομίσματος, ether. Αυτή η στρατηγική ενημέρωση διευκρινίστηκε σε μια λεπτομερή τροποποίηση της αρχικής αίτησης της εταιρείας, με ημερομηνία 18 Μαρτίου. Η Fidelity περιέγραψε την πιθανή στρατηγική της, αναφέροντας:

“Σε αντάλλαγμα για οποιαδήποτε δραστηριότητα στοιχηματισμού στην οποία μπορεί να συμμετάσχει το Ταμείο, το Ταμείο θα λαμβάνει ορισμένες ανταμοιβές δικτύου σε μάρκες αιθέρα, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίζονται ως εισόδημα του Ταμείου ως αποζημίωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες”.

Αυτή η τροποποίηση δείχνει σαφώς την πρόθεση της εταιρείας να συμμετάσχει σε δραστηριότητες στοιχηματισμού, όπου αναμένει να κερδίσει ανταμοιβές δικτύου με τη μορφή ether tokens. Αυτές οι ανταμοιβές θα μπορούσαν δυνητικά να αναγνωριστούν ως εισόδημα για το Ταμείο, λειτουργώντας ως αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στοιχηματισμού.

Μία από τις κορυφαίες οντότητες στον τομέα αυτό, η Lido, επιβλέπει επί του παρόντος εργασίες στοιχηματισμού για ether αξίας περίπου 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημαντική κλίμακα των δραστηριοτήτων στοιχηματισμού στο δίκτυο Ethereum.

Μετά την έγκριση του spot bitcoin ETF της τον Ιανουάριο, η Fidelity συγκέντρωσε με επιτυχία το εντυπωσιακό ποσό των 132.570 bitcoins, το οποίο μεταφράζεται σε αξία ενεργητικού που υπερβαίνει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας το πρώτο της εγχείρημα στη σφαίρα των spot προϊόντων διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στο χρηματιστήριο.

Το ποντάρισμα περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή στην επικύρωση των συναλλαγών σε μια αλυσίδα μπλοκ που λειτουργεί με έναν μηχανισμό απόδειξης του ποντάρισμα (PoS). Οι συμμετέχοντες, ή “stakers”, δεσμεύουν τα κρυπτονομίσματα που κατέχουν για να υποστηρίξουν την ασφάλεια και τις λειτουργίες του δικτύου, με αντάλλαγμα ανταμοιβές.

Δεδομένου του κύρους της Fidelity ως χρηματοπιστωτικού κολοσσού με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η είσοδός της στο ether staking έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τη δυναμική του οικοσυστήματος Ethereum, αλλάζοντας ενδεχομένως το λειτουργικό και οικονομικό τοπίο του.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς