Μόλις 3 εβδομάδες μακριά: Αντίστροφη μέτρηση για το 2024 Bitcoin Halving αρχίζει

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το πολυαναμενόμενο γεγονός του 2024 Bitcoin halving event, ένα σημαντικό ορόσημο στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων, είναι στον ορίζοντα, προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στον υπολογισμό του μέσου χρόνου μπλοκ κατά τα τελευταία 20.160 μπλοκ, τοποθετώντας το γεγονός ακριβώς σε τρεις εβδομάδες ή 21 ημέρες από τώρα. Το επερχόμενο halving αναμένεται να λάβει χώρα στο μπλοκ 840.000, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή για το Bitcoin. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές της αγοράς, υπάρχει η πιθανότητα η πραγματική ημερομηνία του halving να μετατοπιστεί ελαφρώς, ενδεχομένως να συμβεί γύρω στις 20 Απριλίου, δεδομένης της εγγενούς μεταβλητότητας στους υπολογισμούς του block time.

Η διαδικασία του Bitcoin halving είναι ένας βασικός μηχανισμός του δικτύου Bitcoin, σχεδιασμένος να μειώνει την ανταμοιβή για την εξόρυξη νέων μπλοκ κατά το ήμισυ περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, ή μετά από κάθε 210.000 μπλοκ που εξορύσσονται. Αυτό το επερχόμενο halving θα δει την ανταμοιβή για τους ανθρακωρύχους να μειώνεται από 6,25 BTC σε 3,125 BTC, συνεχίζοντας την προσέγγιση του πρωτοκόλλου για τη μείωση της νέας προσφοράς Bitcoin και επιβάλλοντας έτσι την ψηφιακή σπανιότητά του.

Εν αναμονή αυτού του γεγονότος, οι ανθρακωρύχοι Bitcoin σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται προληπτικά για τις αλλαγές που θα επιφέρει. Μια αξιοσημείωτη τάση μεταξύ των ανθρακωρύχων ήταν η ρευστοποίηση των αποθεμάτων τους σε Bitcoin τους τελευταίους μήνες, γεγονός που τους επέτρεψε να επανεπενδύσουν τα έσοδα στην αναβάθμιση της υποδομής εξόρυξης για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί μετά το Halving.

Ιστορικά, τα γεγονότα μείωσης του Bitcoin κατά το ήμισυ ήταν ευλογία για τους επενδυτές BTC, κυρίως επειδή η μείωση της προσφοράς τείνει να οδηγήσει την τιμή υψηλότερα με την πάροδο του χρόνου. Αυτή την αισιόδοξη προοπτική συμμερίζονται πολλοί στην κοινότητα, με ορισμένους αναλυτές να προβάλλουν φιλόδοξους στόχους τιμών για το Bitcoin, όπως η επίτευξη 200.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2025.

2024 Η μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ θα μπορούσε να κατακλύσει τη δυναμική των ETF

Πρόσφατα, η γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία Canaccord Genuity δημοσίευσε μια έκθεση που ρίχνει φως στην εντυπωσιακή αύξηση της τιμής του Bitcoin κατά 60% το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία αποδίδει αυτή την άνοδο σε διάφορους παράγοντες, όπως η έναρξη των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων spot (ETF), η προσδοκία που περιβάλλει το γεγονός του halving και η ανανεωμένη όρεξη για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Με επικεφαλής τον Michael Graham, οι αναλυτές της Canaccord προτείνουν ότι, παρά το αβέβαιο μακροοικονομικό κλίμα, το επερχόμενο halving θα μπορούσε να στηρίξει σημαντικά τη δυναμική των Bitcoin ETFs. Η έκθεση σημειώνει επίσης μια αναζωπύρωση της δραστηριότητας στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν το 2023.
Η Canaccord εξέφρασε την αισιοδοξία της μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) 11 αμερικανικών spot Bitcoin ETFs κατά το τρίμηνο, θεωρώντας την ως θετική εξέλιξη για τους μικροεπενδυτές που επιδιώκουν να συμπεριλάβουν κρυπτονόμισμα στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια μέσω φορολογικά προνομιούχων λογαριασμών όπως οι IRAs.

Επιπλέον, η έκθεση εξετάζει την υποαπόδοση των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ανθρακωρύχων Bitcoin σε σχέση με το ίδιο το BTC κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, αναδεικνύοντας μια αποσύνδεση από τη δυναμική των τιμών του κρυπτονομίσματος. Η παρατήρηση αυτή οδήγησε σε εικασίες σχετικά με τη μελλοντική κερδοφορία αυτών των ανθρακωρύχων μετά τη μείωση στο μισό.

Τα Spot Bitcoin ETFs, όπως υπογραμμίζει η Canaccord, προσφέρουν στους επενδυτές μετοχών μια νέα οδό για την απόκτηση έκθεσης στο Bitcoin. Η εταιρεία θεωρεί ότι, εάν τα μοτίβα που παρατηρήθηκαν μετά από προηγούμενα γεγονότα μισοποίησης ισχύουν, η αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να εισέλθει σε μια ιδιαίτερα ανοδική φάση μετά την επερχόμενη μισοποίηση, προωθώντας ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την ευρύτερη υιοθέτηση του Bitcoin.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς