Μαζικό στοίχημα $1.5M για την τύχη του Bitcoin ETF

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι Redditors μοιράστηκαν τις αντιδράσεις τους για το στοίχημα, με έναν να σημειώνει ότι ήταν στα πρόθυρα εξάντλησης των αποταμιεύσεων του παιδιού του για το κολέγιο, ενώ ένας άλλος παρομοίασε το στοίχημα με “το να στοιχηματίζεις δολάρια για να κερδίσεις δεκάρες.

Εν μέσω της αναμονής στην κοινότητα των κρυπτογράφων για την ετυμηγορία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) σχετικά με τις επιτόπιες προτάσεις για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin, ορισμένοι έμποροι εκμεταλλεύονται αυτή την περίοδο αβεβαιότητας για να κερδοσκοπήσουν σχετικά με το αποτέλεσμα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Στην πλατφόρμα Polymarket, η οποία λειτουργεί στο δίκτυο Polygon, οι έμποροι στοιχηματίζουν τις προβλέψεις τους είτε με “Ναι” είτε με “Όχι” για την έγκριση των αιτήσεων Bitcoin ETF. Μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετηθεί στοιχήματα συνολικού ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, κυρίως υπέρ του “Ναι”.

Πλατφόρμα Polymarket
Προβλέψεις στην Polymarket

Η αξία των μετοχών, ενδεικτική της πιθανότητας ενός “ναι” ή ενός “όχι”, αντικατοπτρίζει τη μεταβλητότητα που παρατηρείται στην αγορά κρυπτογράφησης. Επί του παρόντος, μια μετοχή του “Ναι” έχει τιμή 0,84 δολάρια, ενώ μια μετοχή του “Όχι” βρίσκεται στα 0,20 δολάρια. Ένας εξέχων συμμετέχων που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “kiwi” κατέχει μετοχές Yes αξίας περίπου 440.000 δολαρίων. Αντίθετα, ο κορυφαίος κάτοχος του “Όχι” έχει επένδυση μόλις 15.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Polymarket, το αποτέλεσμα της αγοράς θα θεωρηθεί “Ναι” εάν οποιοδήποτε spot Bitcoin ETF κερδίσει την έγκριση της SEC μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024, στις 11:59:59 μ.μ. ET. Εάν όχι, θα προεπιλεγεί ως “Όχι”. Κατά συνέπεια, οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν τα κέρδη ή τις απώλειές τους με βάση την καθορισμένη προθεσμία.

Η πλατφόρμα ορίζει ότι οι επίσημες πληροφορίες της SEC θα καθορίσουν πρωτίστως το ψήφισμα της αγοράς. Ωστόσο, ανέφεραν επίσης ότι μια συλλογική συμφωνία από αξιόπιστες πηγές μπορεί επίσης να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Στο subreddit Cryptocurrency, ενώ ορισμένοι Redditors εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για το στοίχημα, άλλοι πασπάλισαν χιούμορ. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης χαρακτήρισε το στοίχημα ως “ανόητο” και το παρομοίασε με το “να στοιχηματίζεις δολάρια για να κερδίσεις δεκάρες”. Αντίθετα, ένα άλλο μέλος μοιράστηκε την ανησυχία του για την πιθανή εξάντληση του ταμείου του παιδιού του για το κολέγιο, ενώ ένας άλλος εξέφρασε με παιχνιδιάρικο τρόπο τη λύπη του προς τα “κρυπτογραφικά εγγόνια” του για τις επικείμενες ενέργειές του.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς