Ισπανία Kickstarts Euro-Backed Stablecoin δοκιμές

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η ισπανική εταιρεία fintech Monei ξεκίνησε δοκιμές για το EURM, ένα σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από το ευρώ, υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ισπανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της Monei με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου, η ρυθμιστική δοκιμή sandbox ξεκίνησε τον Ιανουάριο, με τη συμμετοχή μεμονωμένων χρηστών για την ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων.

Η δοκιμή επικεντρώνεται στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων συναλλαγών του EURM. Οι χρήστες επαληθεύουν την ταυτότητά τους, ανεβάζουν τα πορτοφόλια τους, καταθέτουν 10 ευρώ στους λογαριασμούς τους και τα ανταλλάσσουν με 10 EURM. Κάθε EURM είναι συνδεδεμένο 1:1 με το ευρώ και αποθηκεύεται με ασφάλεια σε ισπανικές τράπεζες όπως η BBVA και η Caixabank.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Monei Alex Saiz Verdaguer θεωρεί τη δοκιμή ως ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση των πληρωμών. Προβλέπει ότι το stablecoin θα προσφέρει έναν πιο ασφαλή, προγραμματιζόμενο, οικονομικό, δημοκρατικό και απελευθερωμένο τρόπο αποστολής χρημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το EURM στοχεύει να διευκολύνει τις σχεδόν στιγμιαίες συναλλαγές μεταξύ ατόμων που έχουν πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο, χρεώνοντας μόνο “χιλιοστά του ευρώ ανά συναλλαγή” σε προμήθειες. Επιπλέον, η υποδομή του stablecoin υποστηρίζει εταιρικές επιλογές, όπως μηνιαίες ή ημερήσιες πληρωμές εργαζομένων και μπόνους παραγωγικότητας σε πραγματικό χρόνο βάσει ρομποτικών οδηγιών.

Ο Verdaguer άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το EURM ενδέχεται να γίνει η προτιμώμενη τεχνολογία της Τράπεζας της Ισπανίας, ευθυγραμμιζόμενος με την έναρξη του προγράμματος ψηφιακού νομίσματος χονδρικής της κεντρικής τράπεζας (CBDC) από την τράπεζα το 2022. Το ισπανικό πρόγραμμα CBDC ξεχωρίζει για την ανεξαρτησία του από το σχέδιο ψηφιακού ευρώ, το οποίο καλύπτει όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης εάν εφαρμοστεί.

Επιπλέον, το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ψηφιακού Μετασχηματισμού ανακοίνωσε σχέδια για την εφαρμογή του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων έξι μήνες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, αναδεικνύοντας την προληπτική προσέγγιση της Ισπανίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς