Θα μπορούσε ένα νέο Stablecoin να εκτοξεύσει το XRP;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Εν μέσω μιας συνεχιζόμενης νομικής διαμάχης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Ripple εστιάζει την προσοχή της στη σειρά προσφορών κρυπτονομισμάτων της. Αυτή η στρατηγική στροφή υπογραμμίζεται από την ανακοίνωση της εταιρείας για την πρόθεσή της να εισαγάγει στην αγορά ένα stablecoin.

Αυτό το επερχόμενο stablecoin, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος 2024, θα έχει την αξία του συνδεδεμένη με έναν συνδυασμό περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων σε δολάρια ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμων κρατικών τίτλων των ΗΠΑ και άλλων μορφών ισοδύναμων μετρητών. Η εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε από το CoinDesk στις 4 Απριλίου.

Το σχέδιο της Ripple περιλαμβάνει το αρχικό λανσάρισμα του stablecoin σε δύο μεγάλες πλατφόρμες blockchain: το XRP Ledger και το blockchain του Ethereum, χρησιμοποιώντας το καλά αναγνωρισμένο πρότυπο ERC-20 token που προσφέρει το Ethereum. Η δημογραφική ομάδα-στόχος της εταιρείας για αυτό το token περιλαμβάνει πελάτες επιχειρηματικού επιπέδου και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι το διαφοροποιητικό μας στοιχείο θα είναι το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα είναι σε δολάρια, Treasuries – σταθερό βράχο. Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε τα τελευταία δεκαδικά ψηφία από αυτό. Θέλουμε να κατακτήσουμε την αγορά και να είμαστε σε αυτήν μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο David Schwartz, CTO της Ripple.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Ripple, David Schwartz, τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στην ανάπτυξη αυτού του νέου stablecoin. Η διαφάνεια αποτέλεσε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ των εκδοτών stablecoin στο παρελθόν και η Ripple στοχεύει να την καταστήσει ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της καθώς εισέρχεται σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Η απόφαση να προωθήσει την πρωτοβουλία του stablecoin, παρά τις τρέχουσες νομικές επιπλοκές της Ripple με την SEC, είναι εν μέρει καιροσκοπική. Η Ripple αναγνωρίζει την εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς και τη δυνατότητα να διαμορφώσει ένα χώρο για τον εαυτό της εν μέσω τρομερών ανταγωνιστών, όπως το USDT της Tether και το USDC της Circle.

Επιπτώσεις στην Ripple και το XRP Token της

Ο Schwartz υποστήριξε ότι η εισαγωγή του stablecoin της Ripple θα μπορούσε να αναζωογονήσει σημαντικά το τοπίο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) στο οικοσύστημα XRP Ledger. Παρόλο που το ledger διαθέτει ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο (DEX), η χρήση του ήταν σχετικά μέτρια σε σύγκριση με άλλα δίκτυα blockchain.

Υπάρχει επίσης αυξανόμενη περιέργεια σχετικά με το πώς αυτό το stablecoin μπορεί να επηρεάσει τις υπάρχουσες προσφορές της Ripple, ειδικά το εγγενές token XRP. Παρόλο που μια νομική ετυμηγορία διευκρίνισε ότι το XRP δεν είναι αξιόγραφο, η αγοραία αξία του δεν έχει σημειώσει σημαντική κίνηση. Αυτή η στασιμότητα αποδίδεται συχνά στις παρατεταμένες επιπτώσεις των συνεχιζόμενων νομικών διαδικασιών.

Η κυκλοφορία ενός stablecoin της Ripple θα μπορούσε, ωστόσο, να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενίσχυση τόσο της χρησιμότητας όσο και της ρευστότητας του XRP, αναζωογονώντας ενδεχομένως την εμπιστοσύνη της αγοράς στο token.

Από την τελευταία ενημέρωση, η τιμή αγοράς του XRP σημειώθηκε στα 0,59 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 3% σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Η απόδοση του περιουσιακού στοιχείου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δείχνει ένα μοτίβο παγίωσης, με μια μικρή πτώση λίγο πάνω από 3% που παρατηρήθηκε κατά τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς