Η Tether ανταπαντά στην έκθεση του ΟΗΕ για το USDT

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η Tether υποστηρίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) παραμελούν τις αναπτυσσόμενες οικονομίες μη λαμβάνοντας υπόψη stablecoins όπως το USDT, καθώς η εξυπηρέτησή τους θεωρείται “ασύμφορη” από τον οργανισμό.

Απαντώντας σε μια έκθεση του ΟΗΕ που ενέπλεξε το stablecoin Tether σε παράνομες δραστηριότητες, η μεγάλη εταιρεία stablecoin Tether δήλωσε τη θέση της. Στις 15 Ιανουαρίου, το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) στη Νοτιοανατολική Ασία και τον Ειρηνικό δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε παράνομες δραστηριότητες και υπόγειες τραπεζικές συναλλαγές.
Η έκθεση, με τίτλο “Καζίνο, ξέπλυμα χρήματος, υπόγεια τραπεζική και διεθνικό οργανωμένο έγκλημα στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία: A Hidden, Accelerating Threat” (Μια κρυφή, επιταχυνόμενη απειλή), προσδιορίζει συγκεκριμένα το stablecoin USDT στην αλυσίδα μπλοκ Tron ως πρωταρχικό εργαλείο για το ξέπλυμα χρήματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έκθεση του UNODC, “το USDT στην αλυσίδα μπλοκ Tron έχει γίνει η προτιμώμενη επιλογή για τις περιφερειακές επιχειρήσεις κυβερνοαπάτης και για το ξέπλυμα χρήματος λόγω της σταθερότητας, της ευκολίας χρήσης, της ανωνυμίας και των χαμηλών τελών συναλλαγής”.

Αμφισβητώντας τα ευρήματα του ΟΗΕ στις 15 Ιανουαρίου, η Tether υποστήριξε ότι η ανάλυση παραμέλησε την ιχνηλασιμότητα του USDT και παρέβλεψε το καθιερωμένο ιστορικό συνεργασίας της με τις αρχές επιβολής του νόμου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Tether προέτρεψε τον ΟΗΕ να εξετάσει πώς τα κεντρικά stablecoins μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος, τονίζοντας τη δέσμευσή της για συνεργασία σε τέτοια θέματα.

Η Tether αποκάλυψε ότι έχει παγώσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε USDT που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων 225 εκατομμυρίων δολαρίων που παγώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 κατά τη διάρκεια μιας έρευνας των Ηνωμένων Πολιτειών για ένα συνδικάτο εμπορίας ανθρώπων στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Tether ανέφερε: “Η Tether δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια των ΗΠΑ:

“Η αξιολόγηση του ΟΗΕ ξεχωρίζει το USDT τονίζοντας την εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες, ενώ αγνοεί τον ρόλο του στη βοήθεια των αναπτυσσόμενων οικονομιών στις αναδυόμενες αγορές, που παραμελήθηκαν εντελώς από τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κόσμο απλώς και μόνο επειδή η εξυπηρέτηση τέτοιων κοινοτήτων θα ήταν ασύμφορη για αυτές”.

Επιπλέον, η Tether τόνισε ότι η συνεργασία με την παγκόσμια επιβολή του νόμου επιτρέπει την παρακολούθηση των token της Tether, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη παρακολούθηση που ξεπερνά τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα. Η εταιρεία stablecoin ζήτησε παγκόσμια συνεργασία και αυξημένη ευαισθητοποίηση της τεχνολογίας blockchain για την καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων.

Οι εξελίξεις αυτές ακολούθησαν τη δήλωση της Tether στα μέσα Δεκεμβρίου 2023 ότι φιλοδοξεί να γίνει “εταίρος παγκόσμιας κλάσης για τις ΗΠΑ”, με αφορμή την απαίτηση των Αμερικανών νομοθέτων να παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την παράνομη χρήση του USDT.

Ενώ οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές θεωρούσαν παραδοσιακά τα οικονομικά εγκλήματα και το ξέπλυμα χρήματος ως σημαντικές ανησυχίες στα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι οι εγκληματίες κλίνουν προς τα fiat νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ ή άλλα κρυπτονομίσματα για παράνομες συναλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς