Η BlackRock αποκάλυψε: Γίγαντες θέτουν τα βλέμματά τους σε Bitcoin ETFs

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Μην ξεγελιέστε από την πρόσφατη διακοπή των επενδύσεων σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) spot bitcoin μετά από 71 συνεχόμενες ημέρες εισροών. Ο Robert Mitchnick, ο οποίος ηγείται των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην BlackRock, πιστεύει ότι αυτή η παύση θα τελειώσει σύντομα. Προβλέπει ότι μια νέα ομάδα επενδυτών θα εισέλθει σύντομα στην αγορά. Η BlackRock είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Ο Mitchnick αναμένει ότι τους επόμενους μήνες, μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι θα αρχίσουν να επενδύουν σε αυτά τα ETF. Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν κρατικά επενδυτικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία και κληροδοτήματα. Το μοιράστηκε αυτό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ο Mitchnick σημείωσε ότι υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για το bitcoin. Είπε ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται τώρα στο πώς θα συμπεριληφθεί το bitcoin στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

“Πολλοί οργανισμοί ερευνούν ενεργά το bitcoin”, εξήγησε ο Mitchnick. “Σε αυτούς περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικά ταμεία, κληροδοτήματα και ταμεία πλούτου. Η BlackRock βοηθάει παρέχοντας εκπαίδευση”. Πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για την BlackRock. Η εταιρεία συζητά το bitcoin με αυτά τα ιδρύματα εδώ και πολλά χρόνια.

Από την έγκρισή τους τον Ιανουάριο, τα ETF αυτά έχουν προσελκύσει πάνω από 76 δισεκατομμύρια δολάρια. Επί του παρόντος, ορισμένοι επενδυτικοί σύμβουλοι προσφέρουν το IBIT ETF της BlackRock. Ωστόσο, το προσφέρουν μόνο εάν οι πελάτες το ζητήσουν συγκεκριμένα. Το επόμενο βήμα είναι να προσφέρονται αυτά τα Bitcoin ETFs πιο ελεύθερα μέσω μεγάλων συμβουλευτικών εταιρειών όπως η Morgan Stanley.

Ανταγωνισμός AUM

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει πολύς λόγος για τον ανταγωνισμό μεταξύ των ETF, ιδίως μεταξύ του IBIT και του GBTC της Grayscale. Αυτή τη στιγμή, το IBIT διαθέτει 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και το GBTC έχει περίπου 24,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του IBIT έχει μετατοπιστεί από την Grayscale. Άλλες πηγές περιλαμβάνουν χρήματα που μετακινούνται από ακριβά ETFs στον Καναδά ή την Ευρώπη. Ορισμένα κεφάλαια προέρχονται επίσης από τα futures ETFs bitcoin που μετατρέπονται σε spot ETFs.

Ο Mitchnick ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να διατηρούν το bitcoin τους σε χρηματιστηριακούς λογαριασμούς. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται προβλήματα με την απευθείας κατοχή bitcoin, όπως ζητήματα θεματοφυλακής ή περίπλοκη φορολογική αναφορά. Τόνισε ότι η BlackRock ενδιαφέρεται περισσότερο για την εκπαίδευση των πελατών παρά για το να είναι απλώς ο μεγαλύτερος πάροχος ETF.

Υποστήριξη του Ethereum

Τον περασμένο Νοέμβριο, η BlackRock υπέβαλε αίτηση για την έναρξη ενός ETF αιθέρα (ETH). Αυτό συνέβη λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink συζήτησε τα δυνητικά οφέλη του tokenization. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την αναπαράσταση παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων σε αλυσίδες μπλοκ.

Ωστόσο, η έναρξη ενός ETF ether φέρνει προκλήσεις, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο εκπαίδευσης των πελατών σχετικά με την πολύπλοκη αλυσίδα μπλοκ Ethereum. Επίσης, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι επενδυτές θα ήθελαν άλλο ένα ETF κρυπτογράφησης. Ειδικά δεδομένου ότι ένα bitcoin ETF θα μπορούσε ήδη να βελτιώσει τις αποδόσεις των επενδύσεών τους σε σχέση με τον κίνδυνο, όπως φαίνεται από τον δείκτη Sharpe.

“Όταν σκεφτόμαστε αυτόν τον χώρο, βλέπουμε τις δυνατότητες των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να ωφελήσουν τους πελάτες μας και τις κεφαλαιαγορές, με έμφαση σε τρεις τομείς: κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, stablecoins και tokenization”, δήλωσε ο Mitchnick. “Και αυτοί οι πυλώνες, είναι όλοι αλληλένδετοι. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα για να το καταλάβει ο κόσμος. Και η δουλειά που κάνουμε σε καθέναν από αυτούς ενημερώνει τη στρατηγική μας και τις ιδέες μας για τους άλλους”.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς