Η Binance αντιμετωπίζει επικείμενη κατάρρευση, προειδοποιεί πρώην αξιωματούχος της SEC!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει ολόκληρη η συμφωνία ομολογίας της Binance.

Ο πρώην αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), John Reed Stark, μετέφερε πρόσφατα τις απόψεις του για το μέλλον του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Binance σε μια εκτενή ανάρτηση που μοιράστηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X το περασμένο Σάββατο.

Ο Stark, στην ανάλυσή του σχετικά με τον διακανονισμό της Binance με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ), τόνισε δύο καίριες εξελίξεις. Αρχικά, επεσήμανε την εμφάνιση μιας σειράς από πρόσφατα αποκαλυφθείσες καταθέσεις του DOJ που σχετίζονται με το Binance, ρίχνοντας φως στον εκτεταμένο ρυθμιστικό έλεγχο που ασκεί πλέον το DOJ στο ανταλλακτήριο.

Binance DOJ Filings - Ρυθμιστικές προκλήσεις που αποκαλύφθηκαν
Binance DOJ Filings: Binance: Regulatory Challenges Unveiled

Ο Stark εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτά τα αποκαλυπτόμενα αρχεία του DOJ θα μπορούσαν ενδεχομένως να σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση της Binance, δηλώνοντας:

”Ο εξαντλητικός κατάλογος των νέων δεσμεύσεων συμμόρφωσης της Binance διαβάζεται σαν λίστα επιθυμιών μιας εταιρείας συμβούλων – και θα κοστίσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, εκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή και την εκτέλεση”.

Περιγράφοντας τις μελλοντικές παρακολουθήσεις και την εποπτεία της Binance, ο Stark έκανε έναν παραλληλισμό με τον εξοπλισμό κάθε μέλους ενός παγκόσμιου εγκληματικού καρτέλ ναρκωτικών με κάμερες σώματος, με το καρτέλ να αναλαμβάνει τα έξοδα μιας ικανής ομάδας πρώην και νυν κυβερνητικών πρακτόρων που θα παρακολουθεί το υλικό όλο το εικοσιτετράωρο. Ο Stark υποστήριξε:

Ο John Reed Stark είναι πρώην υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
John Reed Stark: Γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

“Η άποψή μου είναι ότι, ακριβώς όπως ένα καρτέλ ναρκωτικών, μια μυστικοπαθής και αδιαφανής χρηματοπιστωτική εταιρεία όπως η Binance δεν μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε μια παραδοσιακή, νομοταγή, ανοιχτή, διαφανή, υπάκουη, πειθήνια και φιλική προς την κυβέρνηση χρηματοπιστωτική εταιρεία. Η επιβίωση ενός ελέγχου από την SEC θα ήταν αρκετά δύσκολη για την ταλαιπωρημένη υποδομή της Binance, αλλά η αντιμετώπιση ενός ελέγχου από το DOJ/FinCEN – λοιπόν, αυτό φαίνεται σχεδόν αδύνατο,”

συνέχισε ο Stark, διευκρινίζοντας:

”Για μένα, είναι μόνο θέμα χρόνου να καταρρεύσει ολόκληρη η συμφωνία ομολογίας της Binance, με αποτέλεσμα να προκύψουν πρόσθετες κατηγορίες για την Binance, πρόσθετες κατηγορίες για την CZ και νέες κατηγορίες εναντίον οποιουδήποτε άλλου (εταίρου, πελάτη, κοινοπραξία, συνεργάτη κ.λπ.) που εμπλέκεται αθέμιτα με την εγκληματική επιχείρηση Binance”.

Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη που επισήμανε ο Stark ήταν η κατάθεση από την SEC ενός “συμπληρωματικού δικογράφου κατά της Binance”, το οποίο, κατά την άποψή του, ενίσχυσε ουσιαστικά τη μήνυση της ρυθμιστικής αρχής κατά της εταιρείας κρυπτογράφησης.

Ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβολή του διαδικτύου ανέλυσε το θέμα αυτό, αναφέροντας ότι στην εν εξελίξει διαδικασία επιβολής της SEC κατά της Binance και του Changpeng Zhao (CZ), η SEC άρχισε να ενσωματώνει στοιχεία από τη συμφωνία ομολογίας του DOJ. Ο Stark τόνισε ότι οι διακανονισμοί αυτοί ενισχύουν σημαντικά την υπόθεση της SEC κατά της Binance και της CZ.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς