Η φρενίτιδα του Ethereum ETF εκτοξεύεται σε υψηλό 12 μηνών στις αναζητήσεις Google στις ΗΠΑ

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το επίκεντρο της αγοράς κρυπτογράφησης μετατοπίζεται από την έγκριση του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin, καθώς τα περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτό το σημαντικό γεγονός βραχυπρόθεσμα. Μετά την έγκριση, η δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι η κατάσταση μπορεί να παρομοιαστεί με το φαινόμενο “αγοράστε τη φήμη, πουλήστε την είδηση”.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι συζητήσεις γύρω από τα ETF κρυπτογράφησης έχουν πλέον στραφεί προς ένα πιθανό ισοδύναμο προϊόν για το Ethereum (ETH), το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Οι συζητήσεις αυτές είναι εμφανείς στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τη λέξη-κλειδί “Ethereum ETF” στο Google Trends, η οποία έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν στις 15 Ιανουαρίου, το ενδιαφέρον για τη λέξη-κλειδί κορυφώθηκε με βαθμολογία 100 μέχρι την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας το υψηλότερο σημείο του τελευταίου μήνα. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον σημείωσε απότομη αύξηση 455% μεταξύ 6 και 14 Ιανουαρίου.

Αναλύοντας το περιφερειακό ενδιαφέρον, το Όρεγκον και η Αλαμπάμα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με βαθμολογία δημοτικότητας 100. Η Νεβάδα ακολουθεί από κοντά στην τρίτη θέση με βαθμολογία 94, ακολουθούμενη από το Νιου Τζέρσεϊ με 85 και την Ουάσινγκτον να εξασφαλίζει την πέμπτη θέση με βαθμολογία 81.

Παράγοντες που οδηγούν το ενδιαφέρον για το ETF ETH

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το ETF Ethereum απέκτησε δυναμική αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock (NYSE: BLK) Larry Fink εξέφρασε την πίστη του στο προϊόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αρένα των Bitcoin ETF και είναι μεταξύ των αιτούντων που αναμένουν τα σχόλια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) σχετικά με την αίτηση του Ethereum ETF. Η SEC αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με το Ethereum ETF τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, υπάρχουν εικασίες ότι η κανονιστική ταξινόμηση ως τίτλος μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για το προϊόν. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler τόνισε ότι ένας από τους λόγους για την έγκριση ενός Bitcoin ETF είναι η ταξινόμησή του ως εμπόρευμα.

Ανάλυση τιμών Ethereum

Εν μέσω αυτών των εικασιών, το Ethereum παρατηρείται αύξηση των αγοραστικών πιέσεων, με το token να σημειώνει ράλι, ενώ το Bitcoin αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να διασπάσει κάτω από τη ζώνη στήριξης των 40.000 δολαρίων.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, το Ethereum έχει καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη που ξεπερνούν το 13%, με το αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό κουπόνι (DeFi) να διαπραγματεύεται στα 2.537 δολάρια.

Είναι ζωτικής σημασίας να τονιστεί ότι η έγκριση του spot Bitcoin δεν εγγυάται απαραίτητα μια παράλληλη έκβαση για το Ethereum, ούτε εξασφαλίζει ένα ράλι τιμών για το ETH.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς