Η Αργεντινή εξαπολύει υποχρεωτικό μητρώο κρυπτογράφησης

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η ρυθμιστική αρχή για τις αγορές στην Αργεντινή, γνωστή ως Comisión Nacional de Valores (CNV), ξεκίνησε την εφαρμογή ενός υποχρεωτικού μητρώου ειδικά σχεδιασμένου για τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων.

Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία της CNV εισάγει το Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων (PSAV), υποχρεώνοντας τους οργανισμούς στον τομέα της κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών συναλλαγών, να υποβάλλουν λεπτομερείς πληροφορίες όπως ορίζει η ρυθμιστική αρχή στον επίσημο ιστότοπό της για να εξασφαλίσουν την άδεια για τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες εντός της χώρας.

Ο Roberto E. Silva, ο οποίος προεδρεύει της CNV, αποκάλυψε ότι ο στρατηγικός χρόνος για την αποκάλυψη αυτού του νέου μητρώου ευθυγραμμίστηκε σκόπιμα με την προγραμματισμένη επίσκεψη της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF). Η FATF είναι ένας εξέχων διεθνής φορέας που διαμορφώνει πρότυπα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και καταστρώνει στρατηγικές για την αποτροπή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

“Εργαστήκαμε ενάντια στον χρόνο για να προωθήσουμε τη συμμόρφωση με τον νόμο αριθ. 25.246 που αναμορφώνει το Εθνικό Ρυθμιστικό Σύστημα για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και παρουσιάζουμε σήμερα τη δημιουργία του μητρώου PSAV πριν από το τέλος της επίσκεψης της FATF στη χώρα και λαμβάνοντας υπόψη τη σύστασή της για το θέμα”.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Αργεντινής να τηρήσει τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ρυθμιστικά πρότυπα και να ενισχύσει την ακεραιότητα της αναπτυσσόμενης αγοράς κρυπτογράφησης.

Εν όψει του κλιμακούμενου πληθωρισμού και της επακόλουθης υποτίμησης του εθνικού νομίσματος, υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της υιοθέτησης του Bitcoin (BTC) από τον πληθυσμό της Αργεντινής ως χρηματοοικονομικό ασφαλές καταφύγιο. Η τάση αυτή αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την οικονομική σταθερότητα της χώρας και την επιθυμία των Αργεντινών να διασφαλίσουν τον πλούτο τους.

Σημαντικό ρεπορτάζ του Bloomberg υπογραμμίζει τη σημαντική άνοδο στις αγορές Bitcoin μέσω του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Lemon με έδρα την Αργεντινή, εν μέσω της χώρας που παλεύει με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού παγκοσμίως.

Το φαινόμενο αυτό δεν απομονώνεται μόνο στο Lemon- άλλα εξέχοντα χρηματιστήρια της Αργεντινής, όπως το Ripio και το Belo, έχουν παρατηρήσει μια ανάλογη κλίση προς τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Αυτή η συλλογική κίνηση προς τα ψηφιακά νομίσματα υποδηλώνει μια ευρύτερη μεταστροφή στις οικονομικές συμπεριφορές των Αργεντινών, που καθοδηγείται από την ανάγκη διατήρησης των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς