Η έκρηξη κρυπτογράφησης του 2023: $2.2B εισροές αποκαλύπτονται

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων παρουσίασαν αυξημένες εισροές το 2023, με το BTC να προσελκύει πάνω από 1,9 δισ. δολάρια, το οποίο αντιπροσωπεύει το 86% των συνολικών εισροών.

Η CoinShares ανέφερε ότι τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσαν εισροές ύψους 243 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του 2023, με αποκορύφωμα τις ετήσιες εισροές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα tokens που πραγματοποιήθηκαν το 2023.

Τα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin κατέγραψαν τις υψηλότερες εισροές μεταξύ όλων των κρυπτονομισμάτων, συγκεντρώνοντας πάνω από 1,9 δισ. δολάρια, αποτελώντας το 86% των συνολικών εισροών. Αντίθετα, το Solana εξασφάλισε τη μακρινή δεύτερη θέση με εισροές 167 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, τα προϊόντα ανταλλαγής (ETP) Multi-Asset και Binance παρέκκλιναν από αυτό το μοτίβο, καταγράφοντας καθαρές εκροές ύψους 18 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Συγκριτικά, το 2022, τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων παρατήρησαν χαμηλότερες εισροές. Τα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin ηγήθηκαν με εισροές ύψους 388 εκατ. δολαρίων, αποτελώντας το 47,5% των συνολικών εισροών ύψους 816 εκατ. δολαρίων. Τα Multi-Asset ακολούθησαν με εισροές 272 εκατ. δολαρίων, ενώ το Binance παρουσίασε εκροή 24 εκατ. δολαρίων.

Η επικρατούσα ανοδική φάση για τα προϊόντα κρυπτογραφικών αμοιβαίων κεφαλαίων φαίνεται ότι ξεκίνησε την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου. Πριν από αυτό, τα εν λόγω αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν εκροές σε οκτώ από τις προηγούμενες εννέα εβδομάδες.

Τα ETPs λειτουργούν ως επενδυτικά οχήματα με ομόλογα ή μετοχές προσαρμοσμένες να αντικατοπτρίζουν την απόδοση ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου. Στη σφαίρα της κρυπτογράφησης, τα ETPs συνήθως παρακολουθούν την αξία των κυρίαρχων κρυπτονομισμάτων με κεφαλαιοποίηση στην αγορά, όπως το Bitcoin ή ο Ether. Ορισμένοι επενδυτές επιλέγουν αυτή την έμμεση έκθεση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας κεφάλαια αντί να κατέχουν απευθείας τα περιουσιακά στοιχεία. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει στους επενδυτές να κατέχουν μερίδια τέτοιων αμοιβαίων κεφαλαίων εντός συμβατικών χρηματιστηριακών λογαριασμών.

Στις 2 Ιανουαρίου, η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 45.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, καθώς αυξάνεται η προσδοκία για την αναμενόμενη έγκριση ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin spot στην αγορά των ΗΠΑ.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς