Ζώνη κινδύνου Bitcoin: Hayes προβλέπει $30K πτώση εν μέσω πληθωρισμού κύμα

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Bitcoin είναι έτοιμο να βιώσει μια πτώση στα 35.000 δολάρια ή και χαμηλότερα λόγω των αναδυόμενων παγκόσμιων μακροοικονομικών αναταραχών, όπως επισημαίνει ο Arthur Hayes.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο ιστολόγιό του με τίτλο “Yellen or Talkin'?” με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων BitMEX παρουσιάζει μια ζοφερή βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για την τιμή του BTC. Αν και το Bitcoin εξακολουθεί να είναι 75% υψηλότερα από ό, τι πριν από ένα χρόνο, αντιμετωπίζει μια σύγκλιση παραγόντων που συμβάλλουν σε σημαντική καθοδική μεταβλητότητα κατά το τρέχον τρίμηνο.

Hayes: Το Bitcoin κερδίζει αξία εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό του 2024

Ο Hayes εντοπίζει διάφορες πηγές ανησυχίας, όπως η σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Χούθις, που επηρεάζει την παγκόσμια ναυτιλία, οι εν εξελίξει προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και οι πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αξιοσημείωτες επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, αναμένουν μια πιθανή αλλαγή στην πολιτική της Fed ήδη από τον Μάρτιο, η οποία θα περιλαμβάνει μειωμένα επιτόκια για την προσέλκυση ρευστότητας στην αγορά.

Παρά τις πιθανές ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τα υψηλότερα έξοδα μεταφοράς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκτίναξη των τιμών αργότερα μέσα στο έτος. Ο Hayes υποδηλώνει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell πιθανότατα θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα δίνοντας έμφαση στην πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων χωρίς να τις εφαρμόσει στην πραγματικότητα.

“Αυτό που θα μπορούσε να είναι μια ήπια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού λόγω του αυξημένου κόστους ναυτιλίας θα μπορούσε να υπερφορτιστεί από τις μειώσεις των επιτοκίων και την επανάληψη του QE. Η αγορά δεν εκτιμά ακόμη αυτό το γεγονός, αλλά το Bitcoin το εκτιμά”.

Ο Hayes συζητά επίσης την ισχύ του περιφερειακού τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Τραπεζικής Χρηματοδότησης (Bank Term Funding Program – BTFP) από την κατάρρευση του Μαρτίου 2023. Ωστόσο, με τη λήξη του BTFP, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τη ρευστότητα και την οικονομική δυσπραγία των τραπεζών, ανάλογα με τις ενέργειες της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen.

Στην ανάρτηση στο ιστολόγιο τονίζεται ότι, εν όψει μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η προτεραιότητα γίνεται η αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έναντι της καταπολέμησης του πληθωρισμού.

“Γι' αυτό, για να έχουμε τις περικοπές, το QT taper και την πιθανή επανάληψη του QE που η αγορά πιστεύει ότι είναι ήδη στο τσεπάκι τον Μάρτιο, πρέπει πρώτα να χρεοκοπήσουν μερικές τράπεζες όταν δεν ανανεωθεί το BTFP”.

Το Bitcoin πρέπει να “δημιουργήσει στήριξη” κάτω από τα 35.000 δολάρια

Όσον αφορά το Bitcoin, το blog υποδηλώνει ότι η επικείμενη αναταραχή που σχετίζεται με τις ανησυχίες για τη ρευστότητα και τη λήξη του BTFP, σε συνδυασμό με τους γεωπολιτικούς κινδύνους, δείχνει ότι η πτώση της τιμής του BTC κατά 20% είναι μόνο η αρχή.

Ο Hayes προβλέπει μια πιθανή διόρθωση 30% από το υψηλό έγκρισης ETF των 48.000 δολαρίων για να φτάσει στα 33.600 δολάρια.

“Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι το Bitcoin σχηματίζει στήριξη μεταξύ 30.0000 και 35.000 δολαρίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγόρασα 29 March 2024 $35,000 strike puts”.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα κάτω από τα 35.000 δολάρια παρουσιάζουν τώρα μια ευκαιρία να επωφεληθεί κανείς από τη βουτιά, μετά το BTC/USD που έφτασε τα 38.500 δολάρια στο Bitstamp στις 23 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας το χαμηλότερο σημείο του από τις αρχές Δεκεμβρίου. Το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε αργότερα γύρω στα 1.700 δολάρια υψηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς