Εννέα νέα Bitcoin ETFs Χτύπησε 300K BTC σε λιγότερο από 2 μήνες: Τι είναι το επόμενο;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε λιγότερο από δύο μήνες από το ντεμπούτο τους στην αγορά, τα εννέα πρόσφατα εισαχθέντα spot διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin έχουν συγκεντρώσει γρήγορα μια σημαντική κατοχή, ξεπερνώντας πλέον τα 300.000 BTC σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, ένα αξιοσημείωτο ορόσημο εξαιρουμένου του μετατρεπόμενου ταμείου GBTC της Grayscale.

Πρόσφατα στοιχεία από την K33 Research αποκαλύπτουν ότι αυτά τα εννέα ETF έχουν συγκεντρώσει συλλογικά 303.002 BTC, αξίας περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τα χθεσινά στοιχεία κλεισίματος. Αυτή η συνομοταξία ETFs που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει γνωστές οντότητες όπως οι BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC), Bitwise (BITB), Ark Invest 21Shares (ARKB), Invesco (BTCO), VanEck (HODL), Valkyrie (BRRR), Franklin Templeton (EZBC) και WisdomTree (BTCW), αντιπροσωπεύοντας ένα ευρύ φάσμα παικτών που εισέρχονται στην επενδυτική αρένα του bitcoin.

Για να πλαισιωθεί αυτό το επίτευγμα, αυτά τα νεογέννητα ETFs ελέγχουν πλέον σχεδόν το 1,5% της συνολικής προσφοράς bitcoin, η οποία ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια BTC. Αυτό ξεπερνά τις συμμετοχές αξιοσημείωτων παικτών στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των 193.000 BTC της MicroStrategy, των 66.465 BTC της Tether, και ακόμη και τις συνδυασμένες συμμετοχές όλων των δημόσιων ανθρακωρύχων bitcoin.

Μεταξύ των διαφόρων ETFs, το IBIT spot bitcoin ETF της BlackRock αναδεικνύεται ως ο ηγέτης όσον αφορά τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, διαθέτοντας πάνω από 128.000 BTC αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από κοντά ακολουθεί το FBTC της Fidelity, με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 94.000 BTC, που αντιστοιχούν σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της BitMEX Research.

Αντίθετα, τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει το μετατρεπόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο GBTC της Grayscale σημείωσαν σημαντική πτώση, σημειώνοντας βουτιά άνω του 28% από περίπου 619.000 BTC (35 δισ. δολάρια) σε 444.000 BTC (25 δισ. δολάρια) από τις 11 Ιανουαρίου, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της CoinGlass.

Οι καθαρές εισροές ξεπερνούν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά

Οι συνολικές καθαρές εισροές σε όλα τα αμερικανικά spot bitcoin ETF ξεπέρασαν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια σημαντική εισροή σχεδόν 520 εκατομμυρίων δολαρίων να καταγράφεται μόλις χθες, σηματοδοτώντας την υψηλότερη εισροή των τελευταίων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την BitMEX Research. Το FBTC της Fidelity ηγήθηκε των εισροών της Δευτέρας, προσελκύοντας 243,3 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το ARKB της Ark Invest 21 Shares, το οποίο δημιούργησε εισροές αξίας 130,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρά το γεγονός ότι υποχώρησε στην τρίτη θέση όσον αφορά τις εισροές της Δευτέρας, το συνήθως κυρίαρχο IBIT ETF της BlackRock διατήρησε ακόμη μια τρομερή θέση, καταγράφοντας 111,8 εκατ. δολάρια.

Αντίθετα, το προϊόν GBTC της Grayscale με μετατροπή σε GBTC με υψηλότερο τέλος σημείωσε τις χαμηλότερες εκροές από την ημέρα κυκλοφορίας του, με μόλις 22,4 εκατ. δολάρια να εξέρχονται από το αμοιβαίο κεφάλαιο, σημειώνοντας αξιοσημείωτη μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες διαπραγμάτευσης και ένα κλάσμα των συνολικών εκροών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων που έχει δει μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, τα νεογέννητα εννέα ETF σημείωσαν χθες νέο ημερήσιο ρεκόρ όγκου συναλλαγών, με τον όγκο συναλλαγών να φτάνει τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με αιχμή του δόρατος το ETF της BlackRock που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ που είχε σημειωθεί την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μέσων.

“Είναι επίσημο… Τα νέα εννέα bitcoin ETFs έσπασαν σήμερα ένα ρεκόρ όγκου συναλλαγών όλων των εποχών με 2,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας μόλις και μετά βίας την πρώτη ημέρα, αλλά περίπου διπλάσια από τον πρόσφατο ημερήσιο μέσο όρο τους”, σημείωσε ο Eric Balchunas, Senior ETF Analyst του Bloomberg στο X.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα στα 56.850 δολάρια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 10%, με αποτέλεσμα τα ετήσια κέρδη του να ανέρχονται σε περίπου 34%.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς