Έκπληξη Απριλίου: Το Χονγκ Κονγκ θα κυκλοφορήσει τα πρώτα Bitcoin Spot ETFs

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στα πρόθυρα της χορήγησης έγκρισης για τα πρωτοποριακά spot διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) bitcoin στην Ασία εντός του τρέχοντος μήνα, με την ανακοίνωση της πρώτης σειράς εγκρίσεων να αναμένεται να φτάσει την επόμενη εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, όπως μεταφέρονται από τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό γίγαντα Reuters και το εξέχον κινεζικό μέσο ενημέρωσης, qq.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC), σε μια στρατηγική κίνηση, αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία έγκρισης. Η απόφαση αυτή τοποθετεί το Χονγκ Κονγκ ως πρώιμο υιοθετητή και ηγέτη στην αναπτυσσόμενη αγορά Bitcoin ETF εντός της Ασίας. Η πρόοδος είναι αξιοσημείωτα μπροστά από αυτό που πολλοί στον κλάδο είχαν προβλέψει για τις εκκινήσεις που προγραμματίζονται αργότερα μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Ένα πλήθος κινεζικών χρηματοπιστωτικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Harvest Fund και της China Southern Fund στο Χονγκ Κονγκ, κατέθεσαν πρόσφατα αιτήσεις για την εισαγωγή Bitcoin ETFs. Αυτά τα spot bitcoin ETFs διαφέρουν στο ότι προσφέρουν άμεση έκθεση στις πραγματικές κινήσεις της τιμής του bitcoin, αντί να βασίζονται σε παράγωγα.

Πηγές προσκείμενες στο θέμα ανέφεραν ότι η SFC σχεδιάζει να παρουσιάσει την πρώτη παρτίδα εγκεκριμένων spot bitcoin ETF μέχρι τις 15 Απριλίου. Μετά την έγκριση, τα εν λόγω αμοιβαία κεφάλαια θα προχωρήσουν στην αναζήτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μια διαδικασία που αναμένεται να εξελιχθεί κατά τη διάρκεια περίπου 10 ημερών.

Αυτό το ταχεία χρονοδιάγραμμα έγκρισης αποτελεί απόδειξη των φιλόδοξων προσπαθειών του Χονγκ Κονγκ να ενισχύσει την ελκυστικότητά του ως κορυφαίου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κόμβου. Ενισχύει επίσης το ήδη φιλικό προς το Bitcoin περιβάλλον της πόλης, μια στάση που καταδεικνύεται περαιτέρω από τη χορήγηση άδειας λιανικής διαπραγμάτευσης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Hashkey πέρυσι.

Η ώθηση πίσω από τα προληπτικά μέτρα του Χονγκ Κονγκ μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στη συντριπτική επιτυχία που σημείωσαν τα spot ETF bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εισροές άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έγκρισή τους τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Με το να γίνει η πρώτη ασιατική δικαιοδοσία που εγκρίνει spot bitcoin ETFs, το Χονγκ Κονγκ όχι μόνο δημιουργεί ένα προηγούμενο αλλά και δυνητικά καταλύει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε άλλες αγορές της περιοχής.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για προσιτά επενδυτικά προϊόντα Bitcoin μεταξύ ενός ευρέος φάσματος επενδυτών, από θεσμικούς έως ιδιώτες, είναι αδιαμφισβήτητο. Με τη στρατηγική ευθυγράμμιση του ρυθμιστικού του πλαισίου ώστε να ανταποκριθεί σε αυτή την αυξανόμενη ζήτηση, το Χονγκ Κονγκ εδραιώνεται σταθερά ως κομβικός κόμβος συναλλαγών και επενδύσεων Bitcoin στην Ασία, ενισχύοντας το καθεστώς και την επιρροή του στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς